writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Beste Schrijvers,

door MarieChristine

Vorige week heb ik op het forum een voorstel geplaatst om met ge´nteresseerden SAMEN een verhaal te schrijven. Omdat er al enkele mensen zich gemeld hebben denk ik dat we met dit project van start kunnen gaan.
Iedereen kan meedoen en op elk moment inpikken, liefst met maximaal veertig lijnen per inzending, anders blijft het geen gezamelijk verhaal.
Ik stel voor dat we als werktitel "Onze trein" gebruiken, omdat iedereen zijn wagonnetje kan aanpikken. Of het een Thalys wordt of een boemeltrein zal later blijken .
Hopelijk beleven we er met z'n allen veel plezier aan en wie weet zitten we volgende keer te signeren op de boekenbeurs...
Wie een goed idee heeft mag beginnen.

MarieChristine.

 

feedback van andere lezers

 • manono
  Marie-Christine, een trein? Dat is jaren geleden. Ik moet dan wel hopen reserach doen!

  Maar wat bedoel je met werktitel 'trein'? Bedoel je dat het allemaal over de trein moet gaan, of dat iemand uit de trein stapt en zo verder...
  Gaat het verhaal over nu?
  Houden we ons aan de eerste HP's of...?
  Ik dacht dat het allemaal wel een beetje zou afgesproken worden zodat er een samenhangend geheel uit voort komt...
  Ik zeg maar wat hoor. Mij is het gelijk.

  Ik durf de aanzet niet te geven omdat het jaren geleden is dat ik nog een trein genomen heb... ik wil wel inpikken.

  Of bedoel je 'onze trein' metaforisch?

  MarieChristine: Natuurlijk is deze titel een metafoor, omdat we de echte titel pas later kunnen verzinnen. Volgens mij is het leuker als we geen verhaallijn vastleggen; zo kan elk personage hoofd- of bijfiguur worden of zelfs een stille dood sterven. Mocht het verhaal tegenvallen dan komt er een varkentje met een lange snuit en 't verhaaltje is uit. Zelf denk ik dat de verschillende invalshoeken tot een boeiend geheel kunnen leiden.
 • jan
  het moet technisch mogelijk zijn, hoe wil je zoiets realiseren via het forum lijkt me wel iets...Ik ben de machinist en dan begint er een treinkaping of iets in den aard..daar moet het iedereen natuurlijk wel over eens zijn dan, of een ontsporing dan wordt het een kort verhaal natuurlijk...ik zie het wel op het Forum..

  DE TREIN..

  grtzz
  MarieChristine: Ik ben heel blij dat jullie meedenken, maar laat ons liefst niet over treinen schrijven. Om voorlopig via het forum te communiceren lijkt mij zinvol.
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .