writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

ons verhaal (5)

door silvia

"hé ja, goed idee, ik ben nu echt wel nieuwsgierig geworden naar die man, en wil hem wel eens in actie zien", glimlachte Saartje en prompt verscheen er een kuiltje in haar linkerwang.
"ze ziet er veel aardiger uit als ze lacht" dacht Willy en glimlachte terug.

"zeg, maar van waar die interesse in rijmen en dichten, is dat een hobby van jou ?" vroeg Willy, blij dat hij een gespreksonderwerp gevonden had.
"ach, wat heet", antwoordde ze zachtjes "ik hou van spelen met taal, in eender welke vorm. Af en toe probeer ik zelf een gedicht te schrijven, al stelt dat helemaal niet zo veel voor hoor".
Ze stond versteld van het feit dat ze hem dit vertelde, terwijl ze normaal gezien helemaal niet zo'n "uitpakkerig" type was, maar op één of andere manier stelde deze jongen haar op haar gemak. Misschien omdat hij een kneusje was, net als zij ?

Zijn belangstelling was nu gewekt, en er ontspon zich zowaar een geanimeerd gesprek over poëzie, en vandaar kwamen ze vanzelf op het onderwerp literatuur terecht. De avond vloog voorbij, en tot zijn groot genoegen kwam het kuiltje in Saartje's wang veelvuldig tevoorschijn. De zenuwen waren als bij wonder volledig verdwenen en hij stelde vast dat Saartje zich tot een bijzonder prettige tafelgenoot ontpopte.

Bij het afscheid drukten ze elkaar stevig de hand (aan een kus, zelfs een vriendschappelijke, durfde geen van beiden denken) "het was enorm gezellig, Saartje" (en voor herhaling vatbaar, dacht hij erbij maar sprak deze stoutmoedige gedachten niet uit) "ja, hé, ik vond het een heel geslaagde avond" beaamde Saartje. "o ja, als je tijd hebt, kijk dan eens op deze site, daar kan je wat gedichten van mij vinden" en ze stopte hem een inderhaast gekrabbeld briefje toe.

De volgende dag betrapte hij zich er tijdens het werk meermaals op dat zijn gedachten afgleden naar de vorige avond, en naar het lelijke eendje, dat hem op haar eigen manier toch gecharmeerd had.
Hij grinnikte bij de herinnering aan hun gespreksonderwerp. Als archivaris bij de stadsbibliotheek zat hij hele dagen met zijn neus in de boeken en had hij bij momenten tijd zat om zijn "werkmateriaal" te bestuderen. Was hem dat even goed van pas gekomen !

Die avond, na het avondeten, installeerde hij zich zoals gewoonlijk voor zijn pc, in de hoop Saartje on line te vinden, maar ze was in geen velden of wegen te bekennen. Hij surfte een beetje doelloos rond op het net, toen hij zich het briefje herinnerde dat ze hem op de valreep in de hand gedrukt had. "even kijken wat die site te bieden heeft", mompelde hij zonder veel interesse.
Hij las de meest recente gedichten vluchtig door, toen hij helemaal onderaan het scherm de naam "Saartje" zag oplichten. "Oeps, warempel een gedicht van mijn date" grijnsde hij, lichtjes verrast en begon te lezen, niet wars van enige nieuwsgierigheid.

Het gedicht ademde onmiskenbaar romantiek uit, en met een rood hoofd las en herlas hij het telkens opnieuw.

 

feedback van andere lezers

 • Mariechristine
  Beste Silvia, aan zoveel romantiek had ik nooit gedacht. Ik zal er één of meer nachtjes moeten over slapen om een vervolg te verzinnen.
  P.S. onze werkloze heeft dus toch een job gevonden, en nog wel snel ook.
  Beste groeten, M-Ch.
  silvia: oeps...ik heb de vorige versies nog herlezen om te zien wat voor werk hij doet, maar heb er natuurlijk over gelezen dat hij werkloos is...sorry...alhoewel, zoals je zegt, hij heeft rap werk gevonden :-)
  laat je trouwens niet vastpinnen op de veronderstelde romantiek, zijn hoofd is misschien al wat op hol, maar wat met het hare ? :-)
 • jan
  dit biedt heel nieuwe perspectieven silvia, een superbijdrage!

  grtzz
  silvia: dank je Jan, lees ook mijn reactie aan Marie-Christine :-)
  groetjes
 • GoNo2
  Je brengt me op ideeën...
  silvia: ik ben benieuwd...:-)
 • Mistaker
  Oei deze wending had ik niet verwacht!

  Groet,
  Greta
  silvia: das het leuke als je met meerdere schrijft hé, ieder geeft zijn eigen interpretatie, en dat maakt het extra spannend.
  Ik ben vreselijk benieuwd wat er nu gaat gebeuren :-)
  groetjes
 • manono
  Silvia, dit is een goede. Ik had een breuk tussen de HP's verwacht maar nu is Willy helemaal terug opgepoetst en je eindigt met het lezen van een gedicht. Dat is wel een hele wending want wat staat er in dat gedicht? Spannend!


  silvia: hihi, wat er in het gedicht staat heb ik bewust overgelaten aan mijn "opvolger", hihi, ik ben ook benieuwd wat er in staat :-)
  leuk hé, zo met zijn allen aan één verhaal schrijven :-)
  groetjes
 • tessy
  Het blijft interessant :-)
  silvia: das het belangrijkste, de bedoeling is dat de lezers blijven lezen hé :-)
  groetjes
 • julien_maleur
  Vlot geschreven en aangenaam om lezen.
  vg JM
  silvia: dank je Julien !
  groetjes
 • hettie35
  Het blijft mooi en vlot om te lezen,
  groetjes Hettie
  silvia: dank je Hettie, dat is de bedoeling hé :-)
  groetjes
 • Ghislaine
  Vlot neergezet.
  silvia: dank je Ghislaine !
  groetjes
 • lief
  love is in the air!

  liefs
  silvia: hihi...heb je de volgende episodes ook gelezen ?
  dank voor je reactie
  groetjes
Er zijn 10 bezoekers online, waarvan 0 leden: .