writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

ONS verhaal (8)

door Mistaker

Willy baalde enorm. Een verdwenen kat was wel het laatste waar hij zich mee bezig wilde houden! Dat beest was gewoon een ommetje maken, die kwam wel weer terug zodra hij honger kreeg.
"Welnee joh," probeerde hij Saartje gerust te stellen, "hij is gewoon even naar buiten gegaan op zoek naar plezier, net als wij. Ik hou ook van poesjes dus ik kan 'm geen ongelijk geven."
Hij gaf Saartje een schalks bedoeld knipoogje, maar ze zag het niet eens door al haar tranen. Zijn opmerking viel duidelijk niet in goede aarde.
"Felix komt nooit buiten en is gecastreerd," snikte ze. "We moeten meteen naar de politie om aangifte te doen. Ze zullen ons wel niet al te serieus nemen, weten die lui veel wat een Koratkat is, dus het lijkt me verstandig als we meteen zelf op zoek gaan!"
Wij, ons… het beviel Willy helemaal niet dat ze in de eerste persoon meervoud sprak. Wat had híj met die Koratkat te maken?
Hij had eerst Korankat verstaan, wat hem vreemde visioenen gaf van een biddende Felix in de moskee waar hij langskwam op weg naar zijn werk. Wel aardig van de buurman dat hij hem had gevraagd in te vallen voor die zieke magazijnbediende. Maar goed, waarschijnlijk had buuf hem min of meer gedwongen. Eulalie De Wilde was een zeer dominante vrouw!
Terwijl Saartje zich snel aankleedde en haar bedgezel aanspoorde hetzelfde te doen, vroeg deze zich opeens af waar ze dat dure appartement eigenlijk van kon betalen, om nog maar te zwijgen van de, in zijn ogen, patserige meubels. Haar Ikea-bed leek hem het enige betaalbare.
De schilderijen waren zo te zien ook niet goedkoop; hij wist echter amper het verschil tussen een Rembrandt en een werkje van de plaatselijke zondagsschilder, dus het zou kunnen dat hij op dit gebied een inschattingsfout maakte.
"Waar betaal jij dit appartement eigenlijk van, je hebt toch niet bepaald een topbaan heb ik begrepen?" vroeg hij haar op de vrouw af.
Ondertussen wurmde hij zich in de 'nette broek' die hij in de goedkoopste zaak van het dorp had gekocht. Het ding was een beetje aan de krappe kant, want hij had een maat kleiner gekocht dan normaal. Zijn eigen maat was namelijk niet te vinden in het rek met de aanbiedingen.
"Dat is een wat vreemd verhaal…," snikte Saartje. Ze was al aangekleed en droeg nu een vormloze broek met een wijd T-shirt. Hij had haar liever in een strak kledingstuk zonder beha gezien!
Half huilend deed ze een mededeling die ervoor zorgde dat Willy de veters van zijn merkloze gymschoenen in de knoop trok.
"Ik ben vorig jaar ontmaagd door een getrouwde man met vijf dochters. Hij is een schatrijke zakenman en heeft dit appartement voor me gekocht, plus de inrichting. Alleen het bed is van mezelf, dat heb ik meegenomen uit mijn vorige flatje vanwege de herinnering aan mijn ontmaagding. Hij is ook degene die de huur betaalt, in ruil voor seks natuurlijk. Zeg nou zelf: van huur naar hoer is maar een kleine stap!"
Zelfs in deze stressvolle situatie kon Saartje het blijkbaar niet laten om te spelen met taal.

 

feedback van andere lezers

 • jan
  dit noem ik nu de kat op het spek binden, en nu Willy werkloos is heeft hij alle tijd om zijn grote oren te spitsen!

  grtzz
  Mistaker: Ben benieuwd naar jouw vervolg Jan.

  Groet,
  Greta
 • hettie35
  Ik denk dat Willy zich aardig bedondert voelt.
  Heel mooi geschreven, ik volg het op de voet
  groetjes Hettie
  Mistaker: Arme Willy ;-)

  Groet,
  Greta
 • Ghislaine
  Daar komt gedonder van.
  Mistaker: Onvermijdelijk!

  Groet,
  Greta
 • manono
  Dat had ik van Saartje niet gedacht! oei oei oei!

  Ik moet wel even zeggen dat de kat niets waard is als ze gecastreerd is.
  Mistaker: O jee dat wist ik niet, ik haal dat gecastreerd er maar uit dan!

  Groet,
  Greta
 • MarieChristine
  Superplezierig om te lezen. Koratkat-Korankat, hoe verzin je het.
  En nu is Saartje geen seutje meer; ben benieuwd naar het vervolg.
  Groetjes, M-Ch.
  Mistaker: Ik ook M-Ch!

  Groet,
  Greta
 • silvia
  en wij maar denken dat Saartje het slachtoffer van de romance ging worden :-)
  een fantastische episode Greta !
  :-)
  groetjes

  Mistaker: Heel erg bedankt Silvia, benieuwd wat jij zoal laat gebeuren!

  Groet,
  Greta
 • Dora
  Zo, ben er in gedoken
  de kat gekatnapt HHAHHAHHA
  en de huur is omgesoerd naar hoer
  Lachen dus
  Mistaker: Bedankt voor je reactie Dora!

  Groet,
  Greta
Er zijn 11 bezoekers online, waarvan 0 leden: .