writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

griezelverhaal of anekdote - slot

door silvia

Gelukkig deed de handdouche het wel, en feilloos zelfs, zodat ik onder een heerlijk gulle warmwaterstraal de slaap van mijn vege lijf kon spoelen.
Mijn man was beter uitgeslapen dan ik. Hij gebruikte het plastiekfolie, dat rond het tandenpoetsbekertje zat, als waterdichte fundering voor de badstop, en kon probleemloos het bad laten vollopen. Breeduit glunderend lag hij te genieten van deze weldaad, die voor één keertje in ons westerse luxeleventje niet vanzelfsprekend was geweest.

Monter en fris en klaar voor onze thuisreis begaven we ons met toeristensnelheid naar beneden. Voor het ontbijt werden we door Manuella naar een soort van ontbijthoekje verwezen, dat bestond uit een paar slordig bijeen geplaatste tafeltjes, zonder tafelkleedjes of enige andere frivoliteit. Van een uitgebreid ontbijtbuffet was duidelijk geen sprake, maar gezien onze recente ervaringen in dit hotel zou dat echt een ongehoorde luxe geweest zijn.

Naast ons arriveerde een Engels koppel waarvan de dame op verontwaardigde toon verkondigde dat er totaal geen warm water was in hun kamer. Manuella acteerde verbazing, maar deed dat met zoveel schijnheilige overtuiging dat in ons het donkerbruine vermoeden rees dat de bewuste kamer wellicht al meer dan twintig jaar lang warmwaterloos verhuurd werd.

En een nog donkerderbruin vermoeden vertelde ons dat het warm water wellicht al meer dan twintig jaar lang volledig opgebruikt werd door de gasten die onze kamer toegewezen kregen. Wat meteen het gat in de badstop verklaarde.

Gniffelend als twee ondeugende schoolkinderen schoven we aan tafel en keken op naar Manuella, die duidelijk last had van een kater. De charmante blos van de vorige avond had plaats gemaakt voor een vaalgrijze kleur en van de jeugdige openheid was niets meer over. Kortaf beet ze ons toe dat we konden kiezen uit koffie of warme chocolademelk. Dat was gemakkelijk : koffie voor mij, en mijn man koos oprecht verheugd voor de warme chocolade. Vervolgens werd een mandje met stokbrood op tafel gesmeten, een schoteltje met confituur en dat was het dan. Een echt typisch, authentiek Frans ontbijt dus.

We hadden het veel slechter kunnen treffen, want de koffie was heet en sterk, net als de chocolade, en werd opgediend in een grote "bol", wat het authentieke karakter nog versterkte. Het stokbrood was vers en knapperig, dus al met al was dit voor ons een driesterren ontbijt.

Daarna restte ons nog slechts het vertrek uit het dorpje en uit Frankrijk, maar deze tussenstop had ons toch maar mooi een leuk reisverhaaltje opgeleverd. Naar het hotel keren we wellicht nooit meer weer, er zijn te veel mooie plekken die we nog niet verkend hebben, maar als anekdote blijft het wellicht nog lang in onze herinnering rondspoken.

 

feedback van andere lezers

 • manono
  Die Franse ontbijten met meer hete melk in de bol dan koffie... blijkbaar is er nu meer koffie in de bol.

  Mooi slot, Silvia!
  silvia: hihi, dat komt omdat ik vergat van "café au lait" te vragen...:-)
  ik ben van die koffie de hele dag klaarwakker gebleven, dat kan ik je wel vertellen :-)
  dank voor het meereizen Manono !
  groetjes
 • jan
  zoiets blijft je bij, vorig jaar een nachtje in de Holiday Inn in Parijs gelogeerd voor een tweedaags bezoek aan Disney land, echt een luxe tent maar peperduur, het blijft altijd een belevenis slapen in een hotel,

  grtzz
  silvia: dat klopt, al geef ik zelf de voorkeur aan een tent, of een vakantiehuisje. Hotels reserveren we meestal voor de "doorreis" of de "tussenstop"
  dank voor het lezen en je reactie Jan !
  groetjes
 • hettie35
  Mooi slot Silvia heb ervan genoten,
  groetjes Hettie
  silvia: dank je Hettie !
  groetjes
 • GoNo2
  Genoten!
  silvia: dat vind ik een geweldig compliment :-)
  dank je wel
  groetjes
 • tessy
  Heerlijk verhaal :-)
  silvia: dank je Tessy ! 't is allemaal echt, tot en met de personages, dus ik hoefde het alleen maar op te schrijven :-)
  leuk dat je kwam meelezen
  groetjes
Er zijn 9 bezoekers online, waarvan 0 leden: .