writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

ONS verhaal (18)

door Mistaker

Saartje was niet de enige persoon bij wie de adrenaline door het lijf gierde. Ook Willy, in zijn Ford Fiësta die door Charvino spottend Ford Siësta werd genoemd, bevond zich in een opgefokte toestand. Hij was na zijn ontslag uit het ziekenhuis meteen naar Saartjes huis gegaan met de verwachting daar zowel in bed als daarbuiten flink verwend te worden; toen hij zijn kakelverse geliefde haar woning zag verlaten met de een of andere gekleurde kerel, was hij bijna gek geworden. Ze ging duidelijk niet onder dwang met hem mee, de slettenbak!
Nou hád hij dat ergens wel kunnen weten natuurlijk. Dat gedoe met die Karel, haar minnaar die haar flat betaalde in ruil voor seks, was ook niet bepaald een frisse toestand. Saartje was absoluut niet het onnozele meisje gebleken voor wie hij haar aanvankelijk had aangezien. Hád hij eindelijk een scharrel, was het een onvervalste wipkip, en dan ook nog eentje met flinke slijtage door veelvuldig gebruik!
Hij had geen moment geaarzeld toen hij Saartje en haar metgezel in een patserige Cadillac zag stappen. Dit schreeuwde om een achtervolging! Natuurlijk hadden ze hem niet eens gezien, ze hadden alleen maar oog voor elkaar.
Waar ze naartoe reden, was een compleet raadsel voor Willy. Toen ze in de buurt van Gouda kwamen, moest hij aan zijn oom Walter denken, de Willy Alfredo-fan. Saartje spoorde niet, dat bleek wel uit die idiote rijmpjes van haar.

"Ze is ontspoord
en ik pleeg een moord
want ze is een slet
ligt steeds maar in bed
ik trek het niet meer
en schiet die teef neer!"

Nee toch, nu was hij zelf ook al met die domme versjes bezig. Zweefde de geest van Willy Alfredo soms rond langs de A12?
Hij gaf nog maar eens flink gas.
Tot zijn verbijstering ging de zwarte Cadillac plotseling wel zó enorm hard, dat hij visioenen kreeg van Blik op de weg en Wegmisbruikers. Was die gast opeens gek geworden?
"Wat jij kan, kan Willy De Wilde nog veel beter!" schreeuwde hij terwijl 'ie voor het eerst in zijn leven 150 ging rijden.

Ondertussen bevond ook Karel Karelsma zich in een verre van ontspannen toestand. Hij wist niet wat hem overkwam toen hij Charvino Augustuszoon bij Saartje voor de deur zag staan. Toen ze ook nog een act gingen opvoeren over hun zogenaamde bloedverwantschap, wist hij écht niet meer hoe hij het had.
Hij had samen met Vino een plan bedacht om Saartje in de val te lokken, om haar als 'gastvrouw' te laten werken in het Goudse privéhuis van zijn criminele zakenpartner Vladimir Dracula, zo genoemd omdat hij uit Transsylvanië afkomstig was. Deze Vlad wilde alleen maar meiden uit de lage landen als werkneemster, want types uit Oost-Europa kon hij niet meer om zich heen verdragen. Karel had niet geïnformeerd naar de reden hiervan.
Toegegeven, het was Vino die met het voorstel kwam om Felix te ontvoeren. Saartje zou immers alles doen om haar geliefde huisdier terug te krijgen?
Dat verkleedpartijtje als blindeman, was ook een voorstel afkomstig uit Vino's ideeëntrommel. Op die manier zou hij veel eerder Saartjes vertrouwen winnen dan wanneer hij als zichzelf (knappe Surinamer) in het café ging zitten. En Rhijnvis kon prima door voor een blindengeleidehond!
Tot zover was Vino dus zeer nuttig gebleken, maar Karel kon het niet verkroppen wanneer iemand anders de regie van hem overnam. Vino had nooit bij Saartje moeten aanbellen, dat was helemaal niet gepland!
Uit frustratie schopte hij de afvalemmer om. Dat er diverse gebruikte condooms over de vloer rolden, maakte hem alleen nog maar woedender...

 

feedback van andere lezers

 • GoNo2
  Maak er een seriemoordenaar van, kan hij z'n frustraties botvieren op....
  Mistaker: Dat is aan de volgende schrijver(s) maar het is een idee!

  G
 • manono
  Dat heb je prachtig vervolgt, Greta! Het was niet gemakkelijk. Dat besefte ik nadien pas.

  'Siësta' was een tikfout die ik wel gezien had maar niet verbeterd heb. Dat is ook mooi opgevangen.

  Bij 'onvervalste wipkip' schoot ik in een lach.

  Er zijn toch weer mogelijkheden geschapen. Ben benieuwd.
  Mistaker: Ik ben ook heel benieuwd! Het wordt inderdaad steeds lastiger want je moet consequent blijven.

  Groet,
  Greta
 • jan
  gers Greta!

  op weg naar Gouda.. deel 19 is klaar maar ik wacht met publiceren totdat ik weet wie 20 wil schrijven.

  grtzz
  Mistaker: Ik ga gauw jouw bijdrage lezen!

  G
 • MarieChristine
  Ik was er even niet, omdat ik oma werd, maar vind je wendingen wel heel onverwachts . Het opent weer veel perspectieven.
  Groetjes, M-Ch.
  Mistaker: Supergefeliciteerd, hoe heet de kleine?

  Groet,
  Greta
 • hettie35
  Ben weer aan het bij lezen, loop ver achter maar het is weer mooi om te lezen,
  groetjes Hettie
  Mistaker: Dank je Hettie, het is ook leuk om te schrijven hoewel het best lastig is omdat je steeds in de gaten moet houden wat de andere schrijvers hebben bedacht!

  Groet,
  Greta
 • silvia
  :-) spannend - vlug over naar de volgende aflevering
  Mistaker: Dank je!

  Groet,
  Greta
 • Dora
  Ik achtervolg Silvia, (op zich een vreemd gevoel, Vilja achter Sylvia aan..)nou wordt het notabene nog dubbelder geclutched voorbedachte rade
  Mistaker: !

  Groet,
  Greta
Er zijn 8 bezoekers online, waarvan 0 leden: .