writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

ONS verhaal (21)

door MarieChristine

Saartje voelde zich alsof ze meespeelde in een spannende film. Zij was de enige vrouw op de set en haar tegenspelers haalden werkelijk alles uit de kast om te imponeren. Alleen was het in deze film niet zo duidelijk wie de goede of de slechterik was. Neem Willy bijvoorbeeld. Enkele dagen geleden vond ze hem een lelijke, onhandige, lieve sul ; maar nu bleek hij een koele killer te zijn. Ze vroeg zich af of hij expres met een omwonden hoofd op pad was gegaan, zodat getuigen geen persoonsbeschrijving konden geven. Tenzij zijn oren hem toch nog zouden verraden.
Bovendien had Saartje hem op een leugen betrapt en ze besloot op de man af opheldering te vragen. "Willy, in het restaurant De Oude Vlamme had je het over je nonkel Jan uit Gouda en nu over nonkel Walter. Ik hoop dat je me niet gaat vertellen dat hij onder een schuilnaam leeft omdat hij een crimineel is !" "Maar neen, liefje. Hij heet echt Jan , Jan De Wilde. Als hij zijn naam noemde vroeg iedereen hem om eens een liedje te zingen. Dat werd hij zo beu dat hij zijn naam veranderde in Walter De Wilde, vanwege de alliteratie, begrijp je? Onze familie is nogal creatief met taal. Mijn tante heet Hilde De Wilde."

Saartje was gerustgesteld door zijn uitleg en kreeg zin in de ontmoeting met Willy's familie. In de verte zag ze een verguld uithangbord met in zwarte Gotische letters het opschrift "Herberg De Gulden Kaaskop". Willy parkeerde zijn rode Ford Fiësta naast het gebouw, achter een hoge haag. Samen stapten ze naar binnen. Saartje bekeek nieuwsgierig het interieur. Het was een typisch Hollandse bruine kroeg. De houten vloer en de houten caféstoelen bepaalden de sfeer. Op de tafeltjes lagen frisse rood-wit geruite kleedjes. Achter de toog hingen flessen sterke drank met de hals naar beneden, met die speciale kraantjes erop. Links naast de toog prijkte een groot dartbord en tegen de andere muur stond een vitrinekast met bekers en medailles.

"Hallo nonkel Walter," zei Willy "dat is lang geleden." De man met dun haar en flaporen keek verbaasd en het was duidelijk dat hij Willy niet herkende met zijn omwonden hoofd.
"Ik ben het, je neef Willy uit België." Nu stapte de man blij naar voren en omhelsde hem hartelijk; Saartje gaf hij een hand. "Wat fijn om je weer te zien, oude gabber. En wat een leuk grietje heb je bij! Durf je jouw gezicht niet aan haar vertonen uit schrik om afgewezen te worden hahaha...""Nonkeltje , ik heb een operatie aan mijn oor achter de rug; als ik even je badkamer mag gebruiken haal ik de windel eraf." In de spiegel zag Willy dat zijn linkeroor platter tegen zijn hoofd lag.

Nonkel Walter zette hen aan het beste tafeltje en bood hen vriendelijk het dagmenu aan. Ze kregen lekkere ajuinsoep met geraspte kaas, daarna cordon-bleu met kaaskroketjes en als nagerecht was er heerlijke kaastaart. Na de maaltijd bleven ze met z'n drieën nog lang praten, onder het genot van frisse pintjes bier geserveerd met blokjes kaas.


 

feedback van andere lezers

 • manono
  Ja, ja, Marie-Christine... hoe moet het nu verder. De enige café's die ik bezocht heb in Nederland, waren enkele toeristische coffeeshops in Amsterdam jaren geleden.
  Maar de gedetailleerde en aantrekkelijke beschrijving van de taverne van Nonkel Jan/Walter is voor mij herkenbaar. Wat een prachtig menu!
  Ik ga me bezinnen!
  MarieChristine: Ik ben er gerust in dat je met een mooi vervolg komt. In mijn stukje gebeurt niet veel maar die rechtzetting Jan/Walter moest er zijn vind ik .
  P.S. Als je wil mag je ook mailen : mcdierckx@hotmail.com
 • tessy
  En wat zou er ons koppel in Nederland te wachten staan?? spannend blijft het in elk geval
  MarieChristine: Evenzeer als jij kijk ik uit naar het vervolg.
  Groetjes, M-Ch.
 • jan
  what's in a name, Willy is weer eens in de war geweest, hij heeft ook zo'n grote familie aan de Wilde kant;-))

  grtzz
  MarieChristine: De wilde avonturen van Willy en Walter De Wilde willen wij !
  Groetjes, M-Ch.
 • Mistaker
  Geweldig die Walter/Jan-veklaring!

  Groet,
  Greta
  MarieChristine: In een verhaal is alles mogelijk.
  Groetjes, M-Ch.
 • Ghislaine
  Super
  MarieChristine: Bedankt voor je reactie, Ghislaine.
  Groetjes, M-Ch.
 • mistral
  Sorry dat ik niks meer liet horen, had hier een paar andere katten te geselen! Heb op het forum iets geplaatst.
  ik vind het verhaal spannend worden, ben benieuwd hoe ze verder gaan met hun overladen maag ;)) vijf maal kaas! jongens, gesponsord door Gouda Marie-Christine?

  grapje hoor!
  succes verder! ik blijf volgen
  MarieChristine: "Sorry" hoeft echt niet ; we zijn blij dat je weer op deze site bent.
  Groetjes, M-Ch.
 • hettie35
  Leest mooi en vlot en je krijgt er nog trek van ook,
  wat wil een mens nog meer hé!

  groetjes Hettie
  MarieChristine: Bedankt voor het lezen, Hettie.
  Groetjes, M-Ch.
 • silvia
  je hebt er duidelijk kaas van gegeten :-)

  MarieChristine: Ik hoop dat je een deugddoende vakantie hebt gehad.
 • Dora
  Voor vandaag maar even overnachten bij de Gouden Kaaskop....

  Iemand doet veel met muziekale feiten en namen als sfeermiddel in zijn aflevering, een ander met interieurs en eten, ja ja en dan komt klats boem ineens van iemand weer iets volledig nieuwsrondgewonden, vliegen we van hot naar her.... Leuk zo met zijn allen geschreven....
  MarieChristine: Het is echt plezierig om met enkele mensen samen een verhaal te bedenken.
  Bedankt voor het lezen, M-Ch.
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .