writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

*www.rdx.be* - 027. www.rdx.be

door Vansion

Ik vouw de brief open en lees:


Brussel, 30 november 2005

Beste Tanne,

Met interesse namen wij kennis van je schrijven de dato 27 oktober j.l.. We hebben je voorstel grondig onderzocht en overwogen. Vandaar dat dit antwoord een tijdje op zich heeft laten wachten.
Je wenst je lezeressen te trakteren op een onderhoudend en helder artikel over het wel en wee op een datingsite als de onze. Hiermee hoop je dit nieuwe fenomeen te verlossen van het kwalijke geurtje waarmee de publieke opinie het toebedenkt. Wij kunnen niet anders dan jou erkentelijk zijn en succes wensen.
Laat ons toe enkele opmerkingen te maken.
• Alle gegevens waarover wij beschikken zijn te vinden op de site zelf. Een uitgebreid zoeksysteem laat je toe deze te selecteren in functie van je vragen. Elke parochiepriester die over Internet en minstens één vinger beschikt kan hiervan gebruik maken. De profielen van onze leden zijn letterlijk publiek. Wij spelen open kaart. Een lidmaatschap is enkel nodig om anderen te kunnen contacteren.
• Of je het wel en wee van ons initiatief zult kunnen lezen in dit open boek is echter zeer de vraag. Zoals jouw hart niet klopt tussen je oren, stroomt het bloed van rdx niet binnen de levensloze internetsite, die al bij al slechts bestaat uit bits en bytes. Het lichaam van rdx leeft in de realiteit, daar waar mensen elkaar ontmoeten, IRL, zoals dat tegenwoordig heet, zeg maar: in het echt. Je moet onze site echt zien als een middel, een brug, een stimulans tot menselijk verkeer, niet als een doel op zich.
• Kritiek op wat wij doen is ons dagelijkse deel. Niet in het minst van de kant van onze eigen intimi. Moraalridders en betweters zullen nooit ophouden al wat vreemd, nieuw of anders is verdacht te maken. Stuurlui-aan-wal zullen blijven de publieke opinie te bespelen. Wij maken ons daar niet meer druk om. Wat telt is de tevredenheid van onze leden.
• Het publiceren van het resultaat van enquêtes, studies en getuigenissen -we krijgen deze bij hopen toegestuurd- blijkt steeds weer een slag in het water. Ze worden al snel afgedaan als bij het haar gegrepen, misleidend of zelfs verzonnen. Onze medewerking aan jouw project zou maar uitgelegd worden als een verkapte vorm van publiciteit. Nochtans hebben wij geen reclame van doen. Ons ledenaantal stijgt gestaag. Wie ons nodig heeft, vindt de weg wel vanzelf. Mond-aan-mond-reclame -en dit mag je zo letterlijk nemen als je wenst- doet de rest.

Dit alles doet ons besluiten af te zien van actieve medewerking aan je project.
Wij raden je ten stelligste aan zelf eens het rdx-bad in te duiken en aan den lijve te voelen wat dating inhouden kan. Er liggen heus geen gevaarlijke krokodillen op de loer.
Het staat je vrij leden te contacteren voor een aftastend gesprek, of een enquête te lanceren via de site zelf.

Hiervoor bieden we je een gratis abonnement aan van 6 maanden. Neem gerust de proef op de som. Wij hopen dat dit je zicht aanscherpt, en je fijne momenten van onbevangen ontmoeten verschaft.

En … ja, we wachten met ongeduld tot we jouw bevindingen in 'Connie' zullen lezen. Wij kennen jou beter dan jij ons. Je artikels zijn altijd even sereen als kras, even openhartig als discreet.Met uitgesproken sympathie,
het rdx-team,
Helene, Magda en Juan 

feedback van andere lezers

 • commissarisV
  anneke toch.... mooi
  Vansion: straks overhaal ik je ook nog tot een testabonnement ...:D
 • geertje
  MOOI !
 • janwillems
  goed, zeer verrijkend, een deel van een geheel dat op zich staat. Je hebt echt talent, Ann, en aan de passie twijfel ik absoluut niet meer. Ik moet eerlijk toegeven dat ik rdx nog niet helemaal geglezenheb, maar dit smaakt alvast naar meer, in de toekomst en in het verleden :)
  Vansion: dankje jan. ja ... die passie ... is eigenlijk niet echt een keuze hé ...
  zal volgende week jouw nieuwe versie eens onderscheppen ...
  tussen het gezinsgeweld van 5 kinderen plus aanhangsels ...
 • Jean_Loeckx
  Dit lijkt me zo'n typisch romandilemma, An :
  ofwel maak je de brief geloofwaardig en dan moet hij zakelijk en bureautisch-neurotisch genoeg zijn en weinig Vansionistisch,
  ofwel schrijf je volop jezelf - literatuur - maar dan verliest de brief zijn zakelijk-informatieve functie in je verhaal.
  (Leve het eenvoudige dichtwerk ! - denk ik dan.)
  Jij hebt hier een zeer mooi compromis gezocht en gevonden, meen ik.
  Maar voor mij mag het de helft korter.
  Ik zou er nog wat zakelijkheid uitwieden onder het mom van bureautechnische bondigheid.
  Je spirit is me tenslotte heel wat informatie waard.
  gg
  Vansion: ach jean ... hij moet even kort worden als de brief in het begin van het verhaal; het is bovendien nog mijn bedoeling om die twee brieven qua structuur bijna identiek te maken ... zo dat het op het eerste zicht niet opvalt .
  je hebt de truc goed doorzien. dat zou eigenlijk niet mogen.
  maar ja ... ik was het zwoegen beu ... ik heb nog tijd genoeg om hieraan te prutsen. de lezers hier hoeven daarop niet te wachten hé ...
 • CaptainNorth
  Ik vind niet dat die brief zo of zo moet zijn.. .neen ik hou net van dat onconventionele, van die zinnen zoals deze : Mond-aan-mond-reclame -en dit mag je zo letterlijk nemen als je wenst- doet de rest.

  En …

  ja, we wachten met ongeduld tot we jouw bevindingen in 'Connie' zullen lezen. Wij kennen jou beter dan jij ons. Je artikels zijn altijd even sereen als kras, even openhartig als discreet.

  Dat doét het gewoon... ze kennen haar... ze weten wie het is... de nieuwsgierigheid van zowel de lezer als van Tanne wordt gewekt... in één adem... je wilt het weten hoe ze reageren zal en zij zàl hierdoor reageren... zo lijkt het toch want met La Vansion is niets zeker...

  Ik heb ervan genoten en ben dus weer helemaal mee... de goesting om nu met 'clandestien' te beginnen is groot...

  Merci, heb ervan genoten...


  Vansion: ikkeltje kramikkeltje is daar zeer blij om en wordt een klein beetje minder klein ...
 • maridava
  Ik zou de brief zakelijker en afstandelijker houden.
 • feniks
  Geen probleem dat de site 'www.rdx.be' echt bestaat, gesteld dat je dit zou uitgeven ? Tenzij zij vereerd zijn met deze vorm van gratis reclame ?
  Vansion: Die site bestaat niet hoor. Of ondertussen al wel? Maar euhm ... die gratis reclame ... zou wel een dealtje kunnen worden met mijn inspiratiebron ... Why not?
 • Das
  Hey, pssst, ik weet wel niet wat m'n feedback was. Je geeft antwoorden op vragen die ik niet gesteld hebt, zo lijkt het. Ik zet er daarom steeds de feedback van de lezer boven. Er schort het een en ander aan dit programma wanneer m'n feedback niet zichtbaar voor andere lezers zet.
  Is zeer goed gedaan, dat oogpunt van die site! Mooi! Een schrijfster die zichzelf in bochten doet wringen, dat hebben wij dassen graag.
  Vansion: ai ongetselde vragen ... zoals ongestelde vrouwen... daar blijf je beter vanaf ... niet op letten daske. zo belangrijk zijn al mijn woorden niet. Wel het feit dat ze er zijn. XXX
 • kronos
  als laatkomer is meestal alles al gezegd vandaar mijn korte reacties als ik echt niets op te merken heb, weet wel dat ik je verhaal graag lees en geboeid doorga!
  Vansion: ok! tuurlijk! geboeid? allé ... dan weet je ook eens hoe dat knelt rond je polsen ...
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .