writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

ons verhaal 25

door silvia

Willy liet Saartje met een klein hartje achter onder de hoede van nonkel Walter. Hij was er helemaal niet gerust in, want nonkel Walter was wat men in de volksmond een "tettenzot" noemt en Willy hoopte maar dat zijn nonkel enkel het materiaal van Willy Alfredo zou onthullen aan Saartje.

Dank zij de GPS aan boord van Wietekes cabrio was het een fluitje van een cent om het adres van Stille Willem te vinden en binnen het kwartier stond Willy aan de deur en belde aan.
Vrijwel onmiddellijk klonk een jonge vrouwenstem aan de parlofoon : "ja ? "
"de dierenbescherming" antwoordde Willy met barse stem "ik kom op controle". De stem door de luidspreker hoorde toe aan Nidjaya, de zus van Vino. Het arme kind had net de dood van haar broer vernomen en was kapot van verdriet. Bovendien was ze niet van de slimsten en de combinatie van die twee gegevens maakte dat ze zonder meer in Willy's smoes trapte. Het geluk was trouwens echt aan zijn zijde vandaag, want Stille Willem, die serieus door de wol geverfd was, en Willy nooit zomaar had binnengelaten, was de deur uit. Waar naartoe had Nidjaya niet durven vragen. Stille Willem kon erg driftig worden en hield er niet van dat ze zich met zijn zaken bemoeide.

Nidjaya opende de deur op een kier en Willy, die toch al niet veel gewend was op gebied van vrouwelijk schoon, was op slag compleet overdonderd. Nidjaya was beeldschoon, en straalde onvervalste erotiek uit.

"ik k-kom van d-de d-die-die-dierenbescherming" stotterde hij, terwijl het zweet in zijn schoenen stond. "volgens mijn informatie houden jullie hier een aantal exclusieve katten en ik heb opdracht gekregen om te controleren of ze wel op de juiste manier verzorgd worden". Gaandeweg kreeg hij zijn zenuwen en zijn gestotter onder bedwang en slaagde er min of meer in om een zakelijk gezicht op te zetten. Nidjaya, zoals reeds gezegd, aan de domme kant, en volledig murw door het nieuws over haar broer had niet de minste argwaan en antwoordde naar alle eerlijkheid : "we hebben eigenlijk maar één kat in huis en dat is inderdaad een heel speciaal beest. 't Is naar 't schijnt een echte Koratkat, maar u mag er zeker van zijn dat hij goed verzorgd wordt, want binnen een paar dagen vertrekt hij naar California, voor een speciaal kweekprogramma. Maar wacht, ik zal hem halen, dan kunt u zelf zien hoe goed hij eruit ziet". "Dit gaat goed, dit gaat verbazingwekkend goed" dacht Willy een beetje perplex, terwijl Nidjaya Saartjes kat uit de keuken haalde en er apetrots de kamer mee binnenwandelde.

Net op dat moment hoorde Willy de lift halthouden en besloot dat het tijd was om zich uit de voeten te maken. Hij mompelde vlug een soort van goedkeuringszin dat de controle positief kon beschouwd worden en haastte zich vliegensvlug langs de trap naar beneden. In een rotvaart reed hij terug naar nonkel Walter, die hij tot zijn grote opluchting vredig in de zetel aantrof, met Saartje zedig naast hem, allebei kompleet in vervoering bij het aanschouwen van Willy Alfredo's showgehalte.

Hij bracht op gewichtige wijze verslag uit van het bezoek aan Nidjaya en vertelde hoe Felix in de watten gelegd werd en welke verantwoordelijkheid weldra op zijn elegante kattenschoudertjes zou rusten.
Toen hij op dit punt van het verhaal aanbeland was, barstte Saartje uit in een onbedaarlijke lachbui.
"mijn Felix in een kweekprogramma ?" "haha, dat kan helemaal niet" hikte ze, terwijl ze de lachtranen van haar wangen wreef "mijn Felix is gecastreerd, die kan helemaal geen kleintjes maken"

 

feedback van andere lezers

 • hettie35
  Super Silvia, haha die arme Felix

  groetjes Hettie
  silvia: ja, wat gaat er met hem gebeuren als de grote booswichten doorkrijgen dat hij volstrekt nutteloos is ? hihi...ik ben heel benieuwd naar het vervolg...
 • jan
  Felix zal extra viagra moeten slikken vrees ik, dit kost Felix zijn kop denk als Willem door heeft dat die Koratkat geen ballen heeft;-))

  dit belooft wat voor nr 26 silvia!

  grtzz
  silvia: je gaf me een schitterend idee met dat kweekprogramma Jan ! Daar kon ik echt niet zomaar aan voorbij gaan :-)
  ik ben wreed benieuwd hoe het met de arme Felix-zonder-ballen gaat aflopen, maar ik vrees het ergste...
 • Mistaker
  Top!

  Groet,
  Greta
  silvia: dank je Greta !
  dit blijft leuk :-)
  groetjes
 • manono
  Dierenbescherming ! Daar schoot ik in een lach!

  En dat Walter en Saartje naar Alfredo aan het kijken waren...

  Lnap gedaan, Silvia!
  silvia: hihi, dank je Manono ! ik vind het ongelooflijk leuk om een voorzet te geven en dat te lezen hoe degene die na mij schrijft daar een vervolg aan breit :-)
  groetjes
 • MarieChristine
  Supergoed geschreven silvia : grappig en alles valt weer op z'n plaats. Over het vervolg zal ik kopzorgen hebben.....
  M-Ch.
  silvia: dank je MarieCristine !
  ik kijk uit naar jouw vervolg, laat je fantasie gerust de vrije loop :-)
  groetjes
 • tessy
  Reuze, heb van het lezen genoten :-)
  silvia: dank je Tessy, leuk dat je zo'n trouwe fan bent !
  groetjes
 • Ghislaine
  Kan hij ook dienst doen in de Koratkattenbonthandel, lijkt niet zo prettig.
  silvia: tja, wat staat er dat beestje nog allemaal te wachten hé :-)
  groetjs
 • Dora
  Nidjaya wie verzint zo'n naam? Heeft dus "ma ma mammm mannenvlees" Ziet van die naam slaat je tong in de knup...
  Heeft niemand echt onder de staart van Felix naar het klokkenspelleke gekeken? Wat een stelletje geitenwollensokken dan....wel lachen zeg...
  ,
  silvia: wacht maar af Dora, het wordt nog veel gekker :-) :-)
Er zijn 11 bezoekers online, waarvan 0 leden: .