writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Waar is ze watsjwurksjop?

door Dora

"Jij bent watsjer geworden", hoor ik Martijn tegen de gast zjoernalist bij DWDD zeggen. Het klinkt een weinig provocerend, maar zo is deze toksjoowhoost. Hij hangt graag de vrolijke ietwat kritisch pluispeurende volksvertegenwoordiger uit.
Vervolgens koekeloert in de volgende zinnen dat opwindende woord in diverse vervormingen om de hoek.
"Waarom watsj jij die PVV? Ben je het met die man eens, of zo?"
"Nee joh, ben je gek, ik ben maar gevraagd om ze te watsjen."
(Ja, lekker, ik zou die Wilders ook wel een fikse lel willen verkopen, maar ik kom nooit in Ze Heeg.)
"Ja. maar moet je nou echt die ploeg onder je watsj houden? Vind je dat nou wel vertrouwd?"
"Martijn, watsjen is niet hetzelfde als erachter staan. Dan daarbij, die man is best geestig en een goed politicus. Hij is echt." maar Martijns tafelmeet, (dat heeft een andere Engelse term, maar die ben ik even forgotten) valt hem in de reden
"Die man humoristisch? Ach nee toch?"
"Ja hoor, ik heb hem vroeger meegemaakt. Ik vind het niet verkeerd om hem te watsjen, zou hem zelfs best graag willen intervjoewen ook." De presentatrice van de zoekende boeren, onze nationale perfecte schoondochter, kijkt de watsjende man aan, alsof ze hem warempel wel zou kunnen slaan.
(Meid, luister, hij watsjt alleen, gaat niet met die geblondeerde mijnheer naar bed. Laat hem nou maar die maat bewatsjen, dan horen we vast ook nog eens wat klinkende kletsen.)
De zjoernalist kijkt er best vrolijk bij want hij is als watsjer gevraagd! Heeft zich niet zelf aangeboden om de boel eens goed door te watsjen. Hij legt tevens uit dat iemand anders, (zet neem ben ik even lost) is ingedeeld om bij de VVD te watsjen.
"Voor de PVDA hebben ze een andere watsjende ingehuurd, dus zijn alle partijen goed gekovverd, wat gewatsjtheid betreft dan. Dat is dus wel goed orgenaaist!" zegt de columnist zelfverzekerd.
Martijn kan er dus geen enkele prikkende speld meer tussen wroeten.
"Nee, dat word een prima radioprogramma, want ik krijg daar een paar superleuke collegawatsjers, niets te klagen hoor." zijn we bijna aan het eind van dit aitum beland, kennelijk.
(Ja, had ik ook maar eens collegae om in verbondenheid een stel flinke watsjen uit te delen. Samen staan we sterker. Lekker van je aframmen, zonder geweten, alles wat naar fout riekt eens flink "wiz ze troez en nossing but ze troez" op het goede nummer zetten. Lijkt me erg opluchten, zo af en toe, Ja ja)

Ik moet maar eens goegelen, eh fjew minnuts surtsjen op het wurldwaaid wep. Die watsjwurkshop wordt vast wel samwerre in ze koentrie gegeven, omscholen dan maar weer, nooit toe olt om iets te lurnen.

 

feedback van andere lezers

 • manono
  Heel graag gelezen, Dora!

  Ik vind Martijn één van de beste in zijn genre. Wat kan die snel praten, zeg!
  Dora: Dank je. Heb jij die aflevering gezien? Ik dacht meteen, schrijf op
 • tessy
  Erg grappig :-)
  Dora: Dank je tessy, humor, ligt op straat of komt uit de buis. Pijplijden heet dat geloof ik Hi Hi ; ))) de drie onderkinnen.
 • hettie35
  Met een glimlach gelezen,

  groetjes Hettie
  Dora: Watsj jij ook DWDD? Ik denk dat in Belgie deze een beetje wegfladdert omdat ze de betrokkenen niet kennen?
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .