writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Open brief aan de H. Kerk t.o.v. Zijne Geiligheid Paus Benedictus XVI

door GoNo2Ik heb er genoeg van. Van uw hypocriete houding t.o.v. alle misbruikte en nog steeds misbruikte kinderen. De kerk als instituut waar men een massa kinderverkrachters de hand boven het hoofd houdt, de kerk die onderdak biedt aan pedofielen, oplichters en seksueel gefrustreerden. Die dan nog notabene met ons belastinggeld betaald worden. Gezien ik gedoopt ben, weliswaar buiten m'n wil, maak ik deel uit van de kerkelijke familie. Ik wens niet medeplichtig te zijn aan de misdaden door deze kerk gepleegd.
Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze misdaden ook degenen die al jaren alles in de doofpot steken, moest men kruisigen op de Grote Markt. Toen Jezus zei: " Laat de kinderen tot mij komen.."bedoelde hij niet: " Laten we aan de kinderen hun lijf komen..."
Jij, ja jij, die nu de plaatsvervanger bent van Jezus en op de hoogste troon zit, je moest je schamen. Als kardinaal had je er iets kunnen aan doen, maar je zweeg. Als paus kan je er iets aan doen, maar je blijft zwijgen. Je kerk zal verder leeglopen, want ze heeft ons niets meer te bieden. Ik kan geen respect opbrengen voor een kerk die z'n kinderen misbruikt. Bischoppen die op tv komen verklaren dat het allemaal zo erg niet is en dat de duivel aan het werk is om de kerk te beschadigen, mogen ze voor mijn part castreren en vierendelen. Ook op de Grote Markt. Ik zal op 't Schoon Verdiep toekijken en in m'n handen klappen.
Ik heb er genoeg van. Genoeg van hen die beweren dat er niets aan de hand is. Wablief? Aan iedere hand hangt er een misbruikt kind. Ik herinner me dat het internet des duivels was. Met alle moderne communicatievormen is het al wat moeilijker om alles onder de mantel der liefde te vegen hé? De mantel der liefde is in jullie geval wel heel rekbaar, moet ik zeggen.
Er zullen zeker en vast kruisjesdragers zijn die wel hun job au serieux nemen en doen waarvoor ze betaald worden namelijk geestelijke bijstand verlenen. Maar wie kan nu nog een geestelijke vertrouwen? Wie is er nu nog zeker van dat geestelijken de hen toevertrouwde kinderen niet misbruiken? Ik zou wel twee keer nadenken om m'n kinderen naar de cathechismusles te sturen, laat staan dat ze misdienaar mogen worden hé?
Er is maar één middel, beste paus, maak er een operatie " Propere Handen" van en gooi iedereen buiten die zich schuldig gemaakt heeft aan 't misbruik van onschuldige kinderen. U gelooft in een Opperwezen, een God? Hoe zal u zich verantwoorden voor uw daden? Wat zult U antwoorden op de vraag:" Waar was je toen dit allemaal gebeurde?" Of zal je zeggen zoals het een goede Duitser betaamt: " Ich habe es nicht gewüsst..."

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • manono
  Sterk stuk, GoNo!

  De ene schokkende uitspraak na de andere volgt. Ongelofelijk.
  GoNo2: Om van te kotsen!
 • jan
  dank u namens...
  GoNo2: De H. Kerk?
 • hettie35
  Hij blijft zwijgen , Rome en zijn trawanten denken dat ze
  boven iedereen verheven zijn. En zolang niemand echt iets doet
  zal het altijd zo blijven!

  Heel goed geschreven GoNo

  groetjes Hettie

  GoNo2: Dank u!
 • Mistaker
  Paus = massamoordenaar en misselijkmakende hypocriet!

  G
  GoNo2: Juist!
Er zijn 14 bezoekers online, waarvan 0 leden: .