writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

ONS verhaal (26)

door MarieChristine

Alle drie proestten ze het uit.
Door het dolle heen riepen ze om beurt :"Roept u maar!", wat telkens een nieuwe lachsalvo deed losbarsten. Nonkel Walter die in het midden van de zetel zat haakte zijn armen in bij Willy en Saartje en begon al wiegend te zingen "Daar is de lente, daar is de zon..." Alle zorgen leken van de baan.

"Zeg Willy, je hebt mijn Felixje nu wel gezien maar wanneer haal je hem terug?"
"Maar zoeteke, wat ben jij toch een domoor! We laten hem toch eerst met Stille Willem naar California vertrekken. Als Jose Gomez merkt dat hij belazerd is zal hij wel afrekenen met Stille Willem, en dan zijn we mooi van hem verlost. Je Felix kan dan in de States een nieuw leven beginnen als castraat in een harempje poesjes. Wat zal hij gelukkig zijn."
Saartje die niet voor domoor wilde aanzien worden deed of ze zijn redenering volgde. Ze knikte instemmend. Als ze de kans kreeg zou ze haar liefste Felixje zelf terughalen, en anders zou ze een nieuw Koratkatje kopen, een piepjong kleintje. De gedachte daaraan deed haar moedergevoelens ontwaken, maar dat hield ze wijselijk voor zich.
Willy was blij dat Saartje niet tegenstribbelde. Als Stille Willem naar California vertrokken was zou hij misschien nog eens een bezoekje brengen aan die sexy Nidjaya.
Maar eerst wilde hij een officiële badge maken met zijn zelfverzonnen beroep erop, met foto en al : Willy de Wilde, controleur van de dierenbescherming.

Nonkel Walter haalde pintjes uit de ijskast en voor Saartje witte wijn.
Hij keek ernstig en begon weifelend te spreken.
"Ik heb vannacht liggen nadenken. Volgens mij zullen jullie nog een hele tijd hier moeten blijven. Om te beginnen moet het geweer verdwijnen en moet de Ford Fiësta in een andere kleur gespoten worden. Daarna moeten we voor jullie een nieuwe identiteit bedenken; een vermomming misschien ook. Het crimineel milieu lacht echt niet met een afrekening zoals deze met Charvino. Bovendien zal vroeg of laat Karel zijn Saartje zoeken. Jullie mogen bij mij blijven logeren zo lang als nodig is."
Dat dit voor hemzelf ook goeg uitkwam vertelde hij er niet bij. Sinds zijn vrouw Wieteke gestorven was, en zijn zus Hilde met haar dochters bij hem ingetrokken waren, liepen zowel het huishouden als de zaken in het honderd. Zij deden niets dan winkelen en feesten. Daarom zou hij Willy goed kunnen gebruiken in het magazijn van de sexshop. Saartje kon bedienen in het café, mits ze nieuwe kleren kocht natuurlijk. Hij zag haar al in een kort zwart rokje en een spannend topje. Bovendien had Saartje verteld dat ze haar saaie kantoorbaan bij de plasticfabriek beu was.

Willy en Saartje gingen een wandeling maken om het voorstel rustig te bespreken.

 

feedback van andere lezers

 • Hoeselaar
  Nu maar hopen dat er iets uit de bus komt wat iedereen tevreden stelt maar ja als je met familie bent opgescheept weet je dat natuurlijk nooit, hé!

  Willy
  MarieChristine: Een heel rake opmerking, Hoeselaar.
  Bedankt, M-Ch.
 • jan
  Willy en Saartje gaan nog gouden zaken doen in Gouda;-)

  grtzz
  MarieChristine: Mooi geformuleerd, compagnon.
  Groetjes, M-Ch.
 • hettie35
  Ben benieuwd wat dat voor een gesprekje wordt,


  groetjes Hettie
  MarieChristine: Ik kijk er ook naar uit.
  Bedankt, hettie.
  Groetjes, M-Ch.
 • manono
  Oh jee, Marie-Christine! Ik zie in je stukje diverse pistes, maar de welke?


  MarieChristine: Ik ben benieuwd welke weg jij gaat bewandelen.
  Groetjes, M-Ch.
 • silvia
  geweldig vervolg Marie-Christine :-)
  hoe gaat dit weer aflopen ?
  MarieChristine: 't Blijft spannend uitkijken naar het vervolg, hé.
  Groetjes, M-Ch.
 • GoNo2
  'k Blijf een trouwe supporter...
  MarieChristine: Dat is wederzijds.
  M-Ch.
 • Mistaker
  Top! Alleen staat in afl. 20 dat tante Wieteke is overleden, en heette ze in afl. 21 en 23 Hilde. Bovendien staat in afl. 23 dat ze er vandoor is met een ander.
  Dit is geen verwijt hoor, want ik ben zelf ook de mist in gegaan door haar Hilde i.p.v. Wieteke te noemen en haar dan nog te laten leven ook. We hebben een corrector nodig, net als professionele schrijvers!

  Groet,
  Greta
  MarieChristine: Wieteke is overleden en Hilde de Wilde heb ik er zelf ingeschreven, zij is dus een zus gezien haar familienaam. Dat zij er vandoor is met een ander kan in dit geval ook. Ik probeerde dit even duidelijk te situeren in mijn tekst, maar blijkbaar schept het meer verwarring. Het is niet gemakkelijk om elkaars teksten te onthouden, maar we geven ons toch 9,5 op 10, hé?
  M-Ch.
 • Ghislaine
  Weer een prima vervolg. Mij was de naamverwarring ook al opgevallen, maar dacht dat het de bedoeling was.
  MarieChristine: Bedankt voor het aandachtig lezen, Ghislaine.
  M-Ch.
 • tessy
  van mij krijgen jullie 10/10
  MarieChristine: Bedankt, Tessy.
  Groetjes, M-Ch.
 • Dora
  Sientje was zijn vrouw en die Hilde zus of zo dinges?
  Was ik kennelijk toch even ergens een verkeerde zijweg ingelopen?
  Maar goed, vlug stug doorletterensmetteren om bij de laatste aan te komen, man oh man, wat een eind nog door te kachelen voor ik bijgebeend ben,
  ben niet van plan iets te missen
  Als ze me roepen ben ik even.... naar de volgende episode
  MarieChristine: Dank voor het lezen.
  Groetjes, M-Ch.
Er is 1 bezoeker online,0 leden: .