writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

ONS verhaal 28

door Mistaker

Saartje voelde zich een stuk beter nu ze de uitnodiging voor die safari jagers party op zak had. Bovendien had ze minder last van eenzaamheid; Nidjaya, de prachtige zus van de al even aantrekkelijke Charvino wiens dood ze nog steeds betreurde, stond aan haar kant!

Met Nidjaya ging het ook iets beter nu ze een bondgenote had gevonden in Saartje. Geweldig dat Charvino dit brave burgermeisje had gekend; wijlen haar broer kende allerlei verschillende mensen, net als lle leden van de omvangrijke familie Augustuszoon trouwens. Op een dag zou ze teruggaan naar Suriname, om een rustig leven te leiden in een warm land. Voorlopig zat ze echter vast in het koude Gouda met een foute man. Ba suku ba fini ba tjari, zou haar grootmoeder zeggen, en gelijk hd ze. Nidjaya zette de vintage zonnebril vaster op haar neus. Samen met Saartje kon ze haar leven vast wel veranderen!

Nonkel Walter liet er geen gras over groeien. Hij had Saartje voor de keus gesteld: f samen met Willy gaan werken in de seksshop, f bedienen in het caf. Saar had voor dat laatste gekozen, ook al bestond haar 'werkkleding' uit een kort zwart rokje en een strak, glimmend topje. Dat het Willy opwond, kon haar niet zoveel schelen, maar de interesse van Walter kon ze missen als kiespijn. Alleen de gedachte aan haar komende activiteiten als dierenbevrijdster, samen met Nidjaya, zorgde ervoor dat ze zich zijn ongewenste intimiteiten liet welgevallen.
Op een ochtend kwam hij uit de douche terwijl 'ie "Kijk uit, kijk uit, kijk uit voor de naakte man," riep. Saartje draaide haar hoofd om en verdween zo snel mogelijk naar het balkonnetje waar slechts plaats was voor n persoon. Ze vond Walter een weerzinwekkende man.
Het werk in het caf beviel haar, verrassend genoeg, wel. Ze bleek een groot talent te hebben voor het praten met allerlei verschillende types. Ook aan haar kleding, zo anders dan wat ze gewoonlijk droeg, raakte ze snel gewend. Het was duidelijk dat de jaloerse Willy haar vlotte manieren wat minder waardeerde dan zijn oom, die de omzet zag stijgen. Haar Willy Alfredo-act deed het ook erg goed bij de klanten. Met de uitdagende kreet 'Roept u maar!' zette ze de hele tent op stelten. Zo'n bardame had Walter nog nooit gehad!
Op een nacht, toen Willy een nieuw standje had gentroduceerd en nu met spierpijn naast haar lag te kermen, zei Saartje een gedichtje op dat ze had verzonnen tijdens die vervelende seksactiviteit:

mijn verste, geilste neef kwam op bezoek
we deden stamboomonderzoek
de dolste pret
in dat hemelbed
maar alle lol werd plots verpest
door schimmen van opa, oma en de rest.

Willy kraaide het uit van pret. Opeens werden ze gestoord door Nonkel Walter. Snel trok Saartje het laken over zich heen. Deze mens ging nu toch echt te ver met zijn brutale gedrag!
"En dan moet hij als laatste allermaximumste straf voor zijn onbeschrijfelijke zonden voor eeuwig en drie dagen met de bedelstaf ronddolen door het dorp Dendermonde!" schreeuwde hij.
"Volgens mij is die arme Nonkel Walter nu echt zot geworden Saartje," fluisterde Willy. Daar leek het inderdaad wl op.
"Ik heb het over Karel Karelsma," verduidelijkte Walter. "Die crimineel is hier in Gouda gesignaleerd en dat voorspelt weinig goeds!"

Noot: Ba suku ba fini ba tjari: Eigen schuld, dikke bult.

 

feedback van andere lezers

 • jan
  is het mijn beurt Greta? zeg dat het niet waar is!

  poeh h, ach ik ga gewoon drie dagen in een nonnenklooster inspiratie opdoen;-))

  grtzz
  Mistaker: Haha ik herken dat gevoel helemaal!

  Groet,
  Greta
 • manono
  Greta, geweldig!

  Weet je waar ik nog steeds mee zit te lachen?
  'Nieuw standje 'en 'spierpijn' !

  Kan er misschien een voetnootje af met vertaling voor de mooie klanken van
  'Ba suku ba fini ba tjari' Ik hou van variatie in talen.  Je hebt ook een stevige stutting geschreven voor al het vorige.
  Saartje krijgt meer karakter.

  Dat Karel terug zou opuiken, verwondert me helemaal niet. Ik zat ook even op dat spoor.
  Mistaker: Doe ik Manono! Ik ken heel wat Surinamers en soms vang ik daar wel iets van op.

  Groet,
  Greta
 • silvia
  geweldige aflevering Greta ! Stevig neergezet en hoe je Saartje uitwerkt vind ik helemaal reuze !
  Toch leuk hoe ons verhaal telkens nieuwe stimulansen krijgt h !
  groetjes
  Mistaker: Dank je Silvia! Ja, het schrijven met meerdere personen is erg leuk om te doen en levert een boeiend verhaal op.

  Groet,
  Greta
 • hettie35
  Het verhaal wordt steeds sterker en dus mooier om te volgen
  groetjes Hettie
  Mistaker: Bedankt voor je fijne reactie Hettie!

  Groet,
  Greta
 • lief
  schitterend geschreven!

  liefs
  Mistaker: Heel erg bedankt Lief!

  Liefs,
  Greta
 • tessy
  Reuze aflevering! ik lig in een deuk :-)
  Mistaker: Dank je Tessy!

  Groet,
  Greta
 • MarieChristine
  Supergoed geschreven; weer uitkijken naar het vervolg.
  Groetjes, M-Ch.
  Mistaker: Mijn dank!

  Groet,
  Greta
 • Dora
  Ja, wel even lekker, (pfft ik word oud zeker?) rustig om de boel te laten bezinken. Als je het achter elkaar naar binnen zit te stampen is het wel een hele goede memmorieoefening voor TeVe MAXI en de tuinslangen
  Leuk die wending van de dichtende zegt-u-het-maar-ik-ben-de-nieuwe-BarSaar
  Mistaker: Dien je programma idee in bij omroep Max, schrijf mee aan een vervolgverhaal en onthou alles! Eindelijk een kijkcijferkanon voor Max.

  Groet,
  Greta
Er zijn 7 bezoekers online, waarvan 0 leden: .