writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Get yourself opgehoepeld, mijnheer

door Dora

Ik vind het wel aardig hoor, vriendschap opbouwen met een man. Je weet maar nooit of het uit kan groeien, toch. Ik ben echter niet zo van: voordat ik mijn vlees in de kuip ken, deel ik het mijne uit alsof het in de uitverkoop is. Ouderwets? Nee, er is een grens die alleen ik ken, en die passeer ik naar vrije wil. Pas nadat ik weet of "we" dat waard zijn….Dus,..... wanneer sleur ik hem mee naar boven? Als hij genoeg van me weet. Kan hij opstappen als het hem te gortig word, of mij.
Er zijn manieren van aanpak die niet werken, bij mij, ondanks dat Venus en Mars gedoe…..

Zit hij bij me want een kopje koffie kan altijd, toch. en de aap is eindelijk ook uit de mouw. Dat zie je er in de eerste keren ook niet zo aan af.
Stond gewoon vorige week ineens voor de deur.
Ik ben uiteraard verrast, kan ook best even voor de comp weg….
"Nee, ik ben onderweg en dachtt, kom." In de hal staat een klein koffertje….
Ja, en dan komen we toch in een iets diepgaander gesprek.
Ik, best een leuk mens wel, van alle markten thuis, ben geïnteresseerd in ieders verhaal, want leuk, mensen leren kennen. Mijn rauwe plekken heb ik uiteraard ook en die wonden verdragen geen zout . Heeft niet iedereen dat? Dat het vanbinnen ineens heel hard krijst?
Dan voel ik me van het één op het andere moment weer die roepende in de woestijn, na dertig jaar zijn sommige woorden nog steeds kletterende zwaarden
"Laat het toch eens los. liefje, get yourself a life! Geef het nou eindelijk eens een plekje"
(Doe joe sjout te seem sjit toe joer darling waif ?)
Dan komt er "zomaar" opeens stoom uit mijn oren, ontploft er in mijn hoofd die splinterbom
(Als jullie kind verkracht is en daarna ook vermoord? Lul, ga behangen! Dit hoort in de soap op TV of internet, waar men de onschuldige ook zo maar gevangen zet. En baai ze weej. Ik ben geen bloddy kijkcijfer! Ik vrij nooit, never ever, met een bezette vent. Hoepel mijn huis uit, ongeduldig stuk vreten. Jij heb niets aan mij gevraagd, de moeite nog niet eens genomen om één enkel verhaal van mij te lezen. En jij zult het allemaal wel even beter weten?")
Hij zit me in die stilte aan te staren of hij het busje voor het gesticht al heeft besteld
Van mij hoeft hij zijn koffie niet eens meer op te drinken. Nee erger nog, Ik sta ijskoud op, wijs met mijn hele arm in Hitlergroet naar de deur. Staar hem aan alsof er binnen tien seconde giftige plantenmelk uit mijn ogen spatten zal. Nou reken maar,...dan staat de galbak toch al gauw in de hal.
"Hier, pak aan, vergeet je voorbarige logeertas niet, slijmjurk."
Want denk erom, als ik eenmaal ben ontketend.....
"Waarom ben je nou eigenlijk zo boos/' ik haal adem om het te,....maar dat hoeft niet eens,
"Ga naar een psychiater doorgedraaide trut."
(Kijk je wacht niet eens op mijn antwoord af of je slaat al terug, olifantenmug. Jij kijkt er, Godsallejezus nog an toe, ook nog onschuldig bij, met je domme Sint Berhardhondeogen en geile kwijlende bek.)
"Logisch dat geen ene man jou aardig vind." komt er al snel achteraan en ik duw hem als een onwillig kind de stoep op, sla woedend de deur achter hem dicht.
(Zo, en opgeruimd staat netjes, nou de keuken nog.....)

Ik kan het niet verdragen, tegenwoordig ga ik bijna SLAAN, als een hete getrouwde vent mij in hapklare hondenbrokken zit te zagen met ongevraagde raad. Dan kan dat boek van Venus en Mars ook wel even in de vuilnisbak.

 

feedback van andere lezers

 • hettie35
  Nou dat heb je hier even duidelijk opgeschreven, en ik geef je het grootste gelijk van de wereld, Mannen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Heel soms zou je ze!

  groetjes Hettie
  Dora: Ach ja, alles went behalve een v...pinda
 • manono
  Ik weet niet of het de bedoeling is, maar ik vind de gedachten van het HP humoristisch. Misschien omdat het zo krachtig geschreven is.

  Ken je die al :
  'Mijn vrouw vindt het niet erg'
  'Oh, dan is het zeker oké dat ik haar opbel om dat even te vragen, voor alle zekerheid.'

  Ik kan er nog enkele bedenken.
  Maar er zijn ook mannen die alleen willen praten, raad vragen, en correct zijn. Dat mag ook gezegd worden.
  Dora: UIteraard, zal er eens iets over uit mijn oude dood opzoeken.
 • MarieChristine
  Je verhaal is uitstekend geschreven. Maar in mijn beleving zijn de meeste mannen wel integer en eerlijk. Bovendien zijn er ook vervelende vrouwen,hé.
  Dora: Natuurlijk, maar getrouwd met een lichte verkleurd ringetje aan die vinger, want ja de ring zit in zijn zak? Nee, toch maar niet. Ik ben zelf best een goede vrouw ,ken gelukkig ook heel goede mannen, zijn gewoon trouw aan hun eigen vrouw...
 • Hoeselaar
  Ben zelf man en vind dat we niet moeten generaliseren ook wij hebben onze goed eigenschappen en trots

  Willy
  Dora: Ja, het ging mij ook alleen om deze he, getrouwd en dat verzwijgen? Nou. nou....
Er zijn 2 bezoekers online, waarvan 0 leden: .