writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Brief aan.....

door verf

U hebt niet gereageerd op mijn verhaal - wat u uiteraard niet moet- waarschijnlijk begrijpt u het niet zo goed. Ik zal me even verduidelijken. Vanaf mijn 20stige levensjaar wat nu 36 jaar geleden is heb ik vrienden die wat men noemt van Marokkaanse afkomst zijn. Velen onder hen zijn hier in BelgiŽ geboren maar worden nog als tweederangsburgers beschouwd na de opening van de Oostblok grenzen nu de blanke oost Europeanen de markten bestormen is voor velen hun situatie nog erger geworden. Mijn bruine vrienden worden autochtonen genoemde de russen en polen niet. Wat ik de laatste jaren gehoord heb vind ik in hun plaats verschrikkelijk. De uitdrukking kutmarokaantjes van uw werkgever. Weet u nog de moord op jo van holsbeek waar onmiddellijk in hun richting werd gewezen. Dat kleinburgerlijk vlamsch kneuterig gedrag die gesymboliseerd wordt door de toebaks seniors van deze wereld. Ik weet niet hoe u zich zou voelen waneer u op die manier zou behandeld worden. Ik heb er enkele verhalen over geschreven zie hieronder. En dan de alcohol de christelijke drug en cannabis die velen van mijn vrienden van Marokkaanse afkomst in de gevangenis doet belanden. Ik heb hier nog een artikel liggen van een Gentse mensenrechten organisatie waarin gesteld wordt dat het verbod op cannabis simpelweg racisme is. En de situatie verbeterd er niet op. En dan is er nog Brussel ik heb een paar jaar in Brussel gewoond en heb geconstateerd dat er weinig in Vlaanderen zijn die zich kunnen voorstellen hoe het is in Brussel van uit hun vlaamsche kneuterigheid. Over seculiere araben vind ik niks terug in de berichtgeving voor velen is arab en islam een pot nat. RAI nog nooit van gehoord. Ik raad u de lectuur aan van Rachid Mimoeni . DE vloek.
Trouwens ik heb enige jaren geleden geschreven. Het succes van de jacht op cannabis is te zien aan de agressie in de straten.
Mag ik er u op wijze dat de agressie in Brussel twee dagen na de sluiting van de koffieshops in Roosendaal en Bergen-op-zoom groter is geworden niet dat de Nederlanders niet meer verkopen dat doen ze wel nog op andere plaatsen het brengt hun miljarden op. En dan is er de agressie in alcoholistisch Frankrijk ik ben er zeker van dat legalisatie veel van de agressie zou stoppen. Het interesseert echter niemand het vlaams- nationlalisme is tegenwoordig hot nieuws.
Wel geachte ik walg er van. Ik heb nog het vlaams nationalisme van Hugo Schilts gekend die had nog een beetje stijl de huidige propere nationalist de bewonderaar van Beieren of moet ik hem de kloon noemen van Franz Josef StrauŖ noemen waarvan geweten is dat zijn jacht op links gebeurde met op de achtergrond nazi vlagen. Ik walg er van.

 

feedback van andere lezers

 • jan
  pittig politiek stukje Ed,

  lees voor de aardigheid 'De Vloek' van mijn hand op deze site,
  'het is een boek in wording'

  grtzz
 • Dora
  Als je de brief opent met een keiharde vraag komt er net zo min een reactie. Mensen houden zich graag doof en blind, helaas.
  Goed politiek verhaal...
  In "boeken" ( VPRO) werd "Zij zijn niet als ons" besproken, waarin de integratie meer wetenschappelijk en vanuit autochtone jongeren wordt benaderd...
  De media belichten alles graag vanuit sensatiezucht, de "goede" dingen zijn niet goed voor de verkoopcijfers van de krant, de kijkcijfers op TV....
 • Mistaker
  Onbekend maakt onbemind...

  G
Er zijn 7 bezoekers online, waarvan 0 leden: .