writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De winters van de pastoors.

door verf

Jaren lang heeft dat achterlijk deel van BelgiŽ waar voornamelijk Nederlands wordt gesproken op zijn borst geklopt. En de vinger gewezen naar de anderen. Dutroux dat was toch de walen en stukje Brussel. En drugs da was toch alleen te vinden bij die bruin in da stukje kuregem en da was toch ook in da vuile Brussel.

Tot er opeens een onbesproken man getrouwd twee kinderen stijl bertje in zijn vrije tijd speelpleinanimator. Toen hij met een van zijn lijken door dat ook zo net Duitsland reed werd hij zelfs niet gecontroleerd. Want hij zag er niet uit zoals dat in de achterlijke geesten beschouwd wordt als een misdadiger. Het was wat anders geweest moest hij bruin of er zoals de geesten zich een drugs gebruiker kunnen voorstellen zijn geweest. Dan had men zijn auto stuk voor stuk gedemonteerd. Een misdadiger zo zag hij er niet uit. Er was wel sprake van wat agressie maar tja wie slaat er niet nu en dan op zijn vrouw het standaard recept voor die achterlijke wezens die nette mensen die zichzelf vreed normaal vinden. De winters. Opeens bleek die onbesproken jolige buurman een seriemoordenaar te zijn.
Maar de klap van de vuurpijl moest nog komen.

De grootste schreeuwer in die achterlijke provincie. Die tegen negertjes was in zijn godshuizen want negertjes in die sacrale plaatsen da moesten die bewoners niet. Die tegen die onnatuurlijke liefde en godverbeten seks tussen twee van het zelfde geslacht was. Die man die voor het ongeboren leven was. Recht op eigen lijf voor de vrouw geen sprake van. Die dik vet schreeuwlelijk bleek zijn poten niet van het geboren en getogen machteloos lijf van een kind te kunnen afhouden. Die zich iedere zondag zat zuipt met de christelijke drug. De zatlappen die iedere andere druggebruiker jarenlang in vergeetputten stopt. De zatlappen die tegen drugs zijn.
Erger nog er bleken er honderden te zijn slachtoffers.
De daders bleken zich al jaren beschermd door diezelfde schreeuwlelijken. Die normale. Die aangeklede apen. En straffen tja als de gevangenissen vol worden gestopt met die bruin en die armen die in vele gevallen de slachtoffers zijn omdat ze een rustgevend joint tot zich nemen. Er is simpelweg geen plaats meer.
In de Sint-Sixtusabdij te Westvleteren waar de bekende politiekers van nationalistische christelijke signatuur jaarlijks hun voorraadje sociaal aanvaarde drugs inslaan. Er zijn slechtere plaatsen waar een mens kan vertoeven. Ik zie hem al zitten straal bezopen van het christelijk goden drankje. Op de vettige rug geklopt vol vergevingsgezindheid door zijn collega's onder het genot van een trappisten bier van Westvleteren de nationalistische christelijke wereldberoemde trots. De vergeetputten die worden voorbehouden voor de arme en de bruin. Misschien zijn het slachtoffers van de vettige vingers die troost zoeken met iets rustgevend zoals een joint. Die tot nu toe levenslang krijgen. Straks zijn er verkiezingen. Breekt straks de nationalistische winter uit?

 

feedback van andere lezers

 • Hoeselaar
  om op de laatste zin te reageren; ja daar heb ik ook schrik voor
  verf: nice
  dank U voor UW
  FB
  GR....ed
 • manono
  Je bent erg gevoelig voor hypocrisie. Ik begrijp al beter je zwart-wit schrijven.

  Sommige stukken (niet allemaal dus) zouden vlotter lezen als je ietsjes meer aandacht zou besteden aan de taal, zinsbouw, spelling, punctie. Dat is een bescheiden opmerking.
  verf: beste ik heb er geen idee van , zinsbouw punktie, bij mij gaat het zo
  opeens is er een idee dan begin ik te schrijven en opeens staat HET er
  dank U voor UW
  FB
  GR....ed
 • hettie35
  Ik mag je graag lezen, doch ook ik heb soms moeite
  om het goed te volgen. Na een paar keer over te hebben gelezen
  kan ik je heel goed volgen.
  Maar zoals Manono al zei, iets meer gevoel voor de opbouw en
  punctie zouden het wel vlotter doen lezen.

  groetjes Hettie
  verf: dank U voor UW
  FB
  GR....ed
 • Mistaker
  Ik word ook kots- en kotsmisselijk van dat soort lui, te walgelijk voor woorden!

  G
  verf: dank U voor UW
  FB
  GR....ed
Er zijn 9 bezoekers online, waarvan 0 leden: .