writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

België. Brussel.

door verf

We moeten toch eens van dat idee AF dat vlaam waal duits belangrijk is in de wereld. We zijn niks. Het enige die belangrijk is, is Brussel. Een schat die we niet mogen laten ontglippen. Er zijn kapers op de kust. Om de zoveel tijd verhuist het circus Europa naar Straatsburg. De andere landen vinden Brussel als hoofdstad OK omwille van de totale onbelangrijkheid. Straatsburg betekent Frankrijk - Duitsland. Een kracht die menig Europees land schik aan jaagt. Dus Brussel kan nog wel even hoofdstad blijven. Vlaanderen en WalloniŽ dat zijn de bidonvilles van Brussel. Niet in de hoofden maar in de werkelijkheid.

En het zijn niet de vreemdelingen of die enkele honderden ketjes die in de hoofdkwartieren zorgen baart. Het zijn de stammentwisten tussen de gemeenschapen.
De Vlaamse regering geeft +/- 30 miljoen uit aan restoratie van kerken, en kerkhoven uit de twee wereld oorlogen. En maar 14 miljoen voor de scholen. Maar die brengen alleen iets op als er ook toeristen komen. Als het internationaal toerisme hier Ierse toestanden verwacht dan kunnen we toeristen vergeten. Rumoerige zangkoren het kost miljarden aan de toeristische industrie. Dan mag de heer Bourgeois zelf ALLEEN de gerestaureerde monumenten gaan bezoeken. Dat eene schot die ooit tijdens de voeren kwestie is afgevuurd heeft er jaren lang voor gezorgd dat in Japan. Het enige wat ze van BelgiŽ wisten was dat hier twee volksstammen met wapens volkstwisten uitvochten. Jarenlang werd BelgiŽ geschrapt uit de reisbestemmingen. Dat ene schot heeft miljarden gekost.
Is het niet verstandiger Brussel wat meer geld te geven ik zeg maar wat -aan scholen. Aan het beheersen van die nieuwe Belgen. Door de beste scholing aan te bieden voor iedereen.

Niet in nog meer blauw op straat.
Door te investeren in wijken.
Door Brussel te begrijpen.
Of er gewoon weg te blijven.

Laten we aannemen dat door ernstige stammen twisten Brussel verlaten wordt door Europa. In Straatsburg is het veel rustiger. Vlaanderen die schone vervalt in armoede. BelgiŽ houd op te bestaan. We worden ingelijfd bij de Nederlanders. Albert, flip, en de gehele familie wordt de deur uitgeschopt. Er wordt gezegd dat fabiola in de meest armoedige omstandigheden moet overleven. Ze heeft geheel haar hoeden collectie moeten overhandigen aan de vrouw van bart Bdw. In de anders zo drukke straten is het stil. De stilte wordt nu en dan onderbroken door een knal. De heer Bourgeois trekt in het vilaatje in het Brussels park het doet hem aan het platteland denken. Hij is dol op tuinieren. In wat ooit het parlement was daar heeft zich een geiten boer gevestigd. Toerisme is volledig stil gevallen. Ieder monument staat te verkommeren. De gevangenissen zitten vol...........

Na het vertrek naar Straatsburg is LA TOUT EUROP naar vooral Parijs vertrokken. Decennia geleden was het plan in werking gesteld. Het PARIJSE centrum werd arm vrij gemaakt. Jaren geleden tijdens de eerste ronde van de Franse verkiezingen was het een warme zonnige dag. Geheel links lag in de zon zat niet in de stembus. Toen ze thuis kwamen bleek le pen de tweede grootste politicus. Tijdens de tweede stemronde hadden ze nog de keuze tussen Chirac of le pen. Conservatisme vierde hoogtij. Sarko is er nog een uitvloeisel van. Voor die ene luie dag in de zon.
De conservatieven zorgden er voor dat de enigen die in Parijs nog kon wonen de zeer rijken waren. Alles wat arm was werd verdreven naar de buitenwijken. Staatsburg werd het middelpunt tussen Berlijn en Parijs. Het was verbazingwekend dat Brussel zo rap volledig vergeten werd in de hoofden van de twee sterkste landen van Europa. Alsof Brussel nooit had bestaan.

De regio Vlaanderen werd als van oudsher de kweekplaats van de vele varkens die dienen om de PAIJSE tafels te bevoorraden. De vele fermettes doen dienst als kweekplaats van de varkens. De thuis arbeid neemt een grote vlucht. De West-Vlaamse regio is redelijk rijk.
VERVOLGT
De Oost-Vlaamse heeft het minder getroffen daar is de haven van Antwerpen veel groter geworden. Het vroeger landbouwgebied tussen Antwerpen en Gent is bijna volledig haven zone. Na het vertrek uit Brussel van Europa is de haven het enige dat er nog is. Het enige dat nog geld opbrengt. Voor de steeds armer wordende bevolking de laatste reddingsboei.
VERVOLGT
Religieuze sekten zijn er heer en meester. Ergens wordt een beeltenis van een heilige gezien in de vormen van een beschimmeld brood. Waarna er een opstoot van religie volgt waarna er een aanval volgt van de oproerpolitie iedere dag zijn er doden. Er is een wirwar van toren gebouwen die de velen .die werken in de Antwerpse haven moesten huisvesten.

Door de lage lonen en de relatief hoge huurprijzen die de Nederlanders vragen zijn de woontorens oorden van armoede die zich nu en dan in agressieve protesten ontaard. Het repressie sisteem is hard en meedogenloos.

Het nieuwe Europa was de stammen twisten beu, en had er met harde hand een einde aan gemaakt. Met de nieuwe heerser over de fermettes bart DW werden afspraken gemaakt in ruil voor de heerschappij over de fermettes mocht hij den baas spelen. Die andere groep opstandelingen. Die racisten werden levenslang opgesloten in Melkplas daar geraakten ze aan de drugs en hun beweging doofde uit.
Ondertussen worden grote bals gegeven in de parijse en berlijnse salons geheel Griekenland is opgekocht daar gaan de eeuwen oude spelen door. Zoals het vroeger was.
In de Parijse salons zijn de Vlaamsche mannen zeer populair vooral bij de vrouwen die hun gespierde billen mateloos bewonderen. Ze zijn de bestbetaalde lust-mannen groep. Hun jarenlang gesport heeft billen opgeleverd die het begerige ogen van velen trekken. Waneer ze ouder worden, worden ze gedumpt in de fermettes.

In Brugge stort het ene huis na het andere in de waterspiegel staat zo hoog dat het water tot in Brussel komt. Vlaanderen spoele weg....

In de salons wordt er verbaast en verontwaardigt gereageerd op het bericht dat het eerste Europees handels huis die in Brugge is gelegen door het water is overspoelt. De dienst historie wordt op het matje geroepen een commissie wordt opgericht. Het idee dat de verhoging van de waterspiegel tegen te gaan is wordt verlaten. Alleen de as tussen Berlijn en Parijs daar wordt een gigantische brug geslagen waar op kan geleefd worden. Alles onder de brug wordt ten prooi gegeven aan het water......................

 

Er zijn 11 bezoekers online, waarvan 0 leden: .