writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Iemand een kotszakje nodig?

door GoNo2Laat ons veronderstellen dat God de Vader echt zou bestaan en de duivel een gevallen engel is. Dan wordt het tijd dat Hij z'n grondpersoneel tot de orde roept. Dat Hij z'n Zoon terug naar de aarde stuurt om orde op zaken te stellen. Zo kan het immers niet verder hé?
Het ene schandaal na het andere dat losbarst, alle dagen meer en meer priesters die beschuldigd worden van misbruik van de zwaksten in de samenleving, namelijk de kinderen. Nog steeds probeert de clerus het allemaal met de mantel der liefde te bedekken. Meer en meer mensen keren zich af van de Kerk, de bal is aan het rollen en lijkt niet meer te stoppen. Het is nog maar het topje van de ijsberg. De Kerk is op een ijsberg gevaren, lek geslagen en dreigt te zinken. Alle hens aan dek, roept de paus. De bisschoppen zitten al in een reddingsbootje, vragen aan de paus waar de riemen zijn om mee te roeien. " God zal ons leiden,"is zijn antwoord. En hij geeft degenen die op 't punt staan te verzuipen de zegen. 't Zal helpen om in de hemel te komen. Maar er is een lichtpuntje. Kinderen worden alsnog meegenomen, want Jezus zei:" Laat de kinderen tot Mij komen…"

De Belgische en andere bisschoppen zijn op bezoek bij de paus geweest. Een gezellig onderonsje in 't Vaticaan. Bij de koffie en de thee, met echte Luikse wafels, werd er gepraat over pedofilie in de Kerk. De soep wordt niet zo heet gedronken als ze opgediend wordt, is het antwoord van de paus. De Kerk heeft al voor hetere vuren gestaan. Lachend verwijst hij daarbij naar de hel, een uitvinding die bij de goedgelovigen nog altijd enige consternatie teweeg brengt. In België ietske minder, gezien de mensen meer wakker liggen van hoe ze de eindjes aan elkaar moeten knopen. Ik heb de hel al meegemaakt, erger kan het niet meer worden. Maar ik heb zelf kinderen en kleinkinderen. Het zal je maar overkomen dat er een priester of iemand anders met z'n vuile poten aan je kinderen gezeten heeft. Ik heb het vermoeden dat ik die persoon in kwestie een bezoekje zou brengen, met alle gevolgen vandien.
Maar het is verboden het recht in eigen handen te nemen, ook al helpen ze uw kinderen naar de verdoemenis.
De Kliek in "t Vaticaan staan lachend op de foto. Ze zijn overeengekomen dat moest Vrouwe Justitia tot vervolging en veroordeling overgaan, ze politiek asiel krijgen in 't Vaticaan. Zoals u weet, is het Vaticaan een soevereine staat die geen staatsburgers uitlevert. De paus is nu druk bezig om Vaticaanse paspoorten bij te maken. De staatsdrukkerij kan amper volgen. Kardinalen en bisschoppen krijgen een diplomatiek paspoort en zijn derhalve onschendbaar. Voor het voetvolk ( priesters en missionarissen) wordt, naast een Vaticaans paspoort, druk gezocht naar een bestemming waar ze verder hun praktijken en het Woord Gods kunnen verspreiden.
Meer en meer moet ik kotsen van de hypocrisie in de Kerk. Het zoeken naar een verklaring om toch maar geen schuld te moeten bekennen. Een kardinaal die z'n woordvoerder op tv laat zeggen, met uitgestreken gezicht, dat hij afstand doet van z'n royale wedde. Als dat geen boetedoening is, weet ik het ook niet meer. Alleen vertelt hij er niet bij dat op pensioen gaat. In plaats van een royale wedde, krijgt hij nu een royaal pensioen. Plus aandelen in de Trappistenbrouwerij van Westvleteren. Een beetje zoals JL-Dehaene dus. Ook van katholieke makelij en huize. Geld is des duivels, maar 't is een zacht hoofdkussen hé? Wat me het meest verbaasde, is dat ze bijna allemaal de gelofte van armoede afgelegd hebben. Ik kan ook die gelofte afleggen, al badend in de weelde. Zo moeilijk is dat niet. De deurwaarder kan niets komen halen bij die klerelijers, ze hebben toch niets dan een schamel pensioentje die ze dan nog moeten afgeven aan hun overste. Dus van enige schadevergoeding voor de misbruikte kinderen zal er weinig sprake zijn. Maar misschien betalen ze wel met Onze Vaders-en Weesgegroetjes. En de belofte dat ze het nooit meer zullen doen. Op z'n minst tot de hetze overgewaaid is hé?
De paus en z'n kliek zullen alle dagen bidden voor hun eigen zieleheil, de kerkgangers worden aangemaand om hetzelfde te doen…

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • manono
  Heel graag gelezen, GoNo!

  Ik word ook misselijk van die 'verschoningsattitude'.
 • Mistaker
  Zelfs aan een dozijn kotszakjes heb ik nog niet genoeg!

  Groet,
  Greta
 • hettie35
  Je schrijft het goed GoNo,
  heel die hap moet weg en wel zo
  snel mogelijk, groetjes Hettie
 • Mephistopheles
  amen en uit
  GoNo2: Yep!
Er zijn 7 bezoekers online, waarvan 0 leden: .