writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

I-T ers. 2

door verf


I-T ers wie kent ze? Wie zijn ze?
Meestal worden I-T ers behandeld als verwaarloosbaar. Als men ze ziet zitten, of lopen. Dat lopen is al wat moeilijker zichtbaar door zeer zeldzaam. Maar ze doen het soms. Verwaring is hun deel. Bij die I-T ers reken ik mijzelf niet. In hun grote en godelijke toegeventheid laten ze mij mijn ding doen met apparaaten waar ik totaal geen zicht op heb. Zij leiden mij. Mijn vingers toetsen op de juiste toetsen. De toetsen die ze mij dikteeren. En na de laatste aanslag blijkt dat het wonder computer opeens dingen doet wat ik in mijn diepste dromen nooit had vermoed. Als ik zelf die toetsen aanslaag, of cabeltjes insteek dan is mijn comunikatie met de buiten wereld voor enige tijd onderbroken.
Ik reken mijzelf niet tot die mensen soort. Het gaat ook niet over die huurling die bij u de kabeltjes insteekt. Het gaat over een kleine groep die geheel dat internet begrijpt. U begrijpt het niet daarom een voorbeeld.
Jaren geleden was ik bevriend met iemand die internet begrijpt* hij werkte in een nogal bekend zeer groot bedrijf hij instaleerde er de I-T machientjes de soft machientjes. Op een dag zei hij tegen mij " verf" zei hij "ik weet alles van die firma de witte kassen de zwarte kassen alles wat binnengaat alles wat buitengaat. Ik kan ieder zijn E-mail lezen. Alles" zei hij "ik weet meer dan den baas". Het I-T ertje was toen een twintig jarige knaap. Ik heb hem vanaf toen aangesprooken met uwe godelijkheid. Het is gelukt. Ik in zit op internet. Als zijne godelijkheid mijn loslippiheid niet bestraft dan zult u nog verder niets van mij hooren. Anders verdwijn ik uit ieders leven. Die I-T ers kunnen dat ook met u................

Ik weet het de meeste mensen vinden de I-T een beesten soort levend in china. Maar die beesten beheersen ons leven in een voor de meeste mensen onbegrijpelijk manier. Er is geen ontkomen aan.
Maar vrees niet de eerst wet van de robot uit de wetten van ASZIMOF is u zult nooit iets ten nadele van de mens doen. Dat is ook onder die groep die mensen soort een kode. Simpel weg omdat een slecht werkend internet daar is niemand mee gebaat. Neer nog die begrijpers van het internet doen er alles aan om de werking te verbeteren. Een gevaarijk virus komt uit de hand van een leerling computertovenarij. Big broder is er MAAR HIJ IS NIET BOOSAARDIG alleen in verhalen niet in de werkelijkheid. Trouwens een verstoord internet dan zijn al die I-T ers hun speeltje kwijt.

*In de verhalen van STiEG LARSSON komt er figuur die doet wat ik hier bedoel. LisbetH SalandeR. Dat freele meisje die alles weet van die wonderlijke wereld van de I-T. Er zijn er die het een nachtmerie zullen vinden. Na het lezen zijn er gevalen bekend van mensen die zich opeens terugtroken ver van enig internet verkeer. Sommigen zijn nog altijd onvindbaar.

 

feedback van andere lezers

 • yellow
  ja, internet beheerst meer dan we zouden durven denken, knap hoor verf!
  verf: dank U voor UW FB GR......ed
 • hettie35
  Een knappe waarheid,
  groetjes Hettie
  verf: dank U voor UW FB GR......ed
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .