writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Koninklijke Vriendschap (3)

door Dora

Ze waren zo tevreden over het bezoek aan wederzijdse ouders dat ze het eerst niet eens in de gaten hadden. Hun heftige relatie onderging een verandering. Het was alsof ze een onzichtbare grens waren gepasseerd. Onbezorgd voelden ze zich nu veilig. De realiteit van de ouderlijke goedkeuring lepelde wondere rust door hun heftige seksuele uitspattingen. Met dezelfde passie echter barstte hun euforisch relatie vanwege alle nieuwe zelfverzekerde verworvenheden uit de voegen naar de buitenwereld. Ze leken echt van al het oude zeer bevrijd, konden helderder zien, genoten gulzig buiten, als vrije kinderen in een gigantische speeltuin. Magda Lena verzon allerlei leuke dingen die ze samen wilde ondernemen. Het leefde speels ontdeugend lichtvoetig, van het ene feestje naar het volgende vrije weekend. Een beetje dubbel, zo zonder die overmaat aan erotische spanning speelde ze nog wel eens het stiekeme geniepig prille begin, maar 't was minder spannend nu er geen geheimen meer waren. Cock wist te goed dat het maar spel was. Magda Lena wilde wel pontificaal genieten van haar nieuwe status: Ze had het ook wel héél duidelijk afgedongen als een vereiste. Ze moest precies alles krijgen wat Cock met Noor had beleefd. Uiteraard vond hij dat uitermate normaal en in dat kader bezochten ze dus ook Noors vrienden. Magda Lena wentelde zich daarbij genoeglijk in de natuurlijke trots van de sterkste, de verleiderlijkste. Iedereen moest zien, voelen dat ze Noor. zonder noemenswaardige moeite, aan de kant had gezet. Men moest met eigen ogen zien dat Cock niet taalde naar zijn oude leventje of dat kind.
Zonder gene genoot Cock ook van zijn MagdaLeentje. Zo sneed het mes aan twee kanten; trots als een pauw glom hij, dit prachtige magnifieke sprookje was van hem en zij kreeg ook exact wat ze altijd al had gewild. Magda voelde zich op de hoogste top van feestelijke meerwaarde. Het voelde dan ook als een dubbele overwinning als Cock haar bij Noors vrienden introduceerde als zijn nieuwe vrouw.
Na een maand hoefden ze alleen nog Maarten en Lia af te werken, die in Den Helder woonden. Cock wilde er liever niet naar toe, zag er tegenop, was moe van de gesprekken waarin hij vaak vragen kreeg over Noor, die nu toch alleen voor hun baby zorgde. Bezocht hij Maartje wel eens? Dan keek men verwonderd maar Magda Lena kletste alle twijfels weg, vond met rotsvaste overtuiging dat het Noors schuld was. Toch voelde het voor Cock niet echt lekker. Lena stond er echter op dat hij een afspraak maakte.Lia en Noor waren al lange tijd bevriend. Ze wilde juist hen voor zich winnen, al kon ze geen reden noemen waarom dit zo van belang was. Het hoorde eenvoudig bij het sprookje waar ze recht op had, legde ze Cock uit. "Joh, lekker uitwaaien aan het strand, mooi, twee vliegen in één klap, leuk uitje en ik wil ze zo graag leren kennen." Inderdaad, na de eerste verbazing, Maarten had er niet op gerekend dat Cock zichzelf ooit zou uitnodigen, bood hij aan dat ze wel konden blijven slapen. In verband met de grote afstand en zo. Ja, ze wilden graag met zijn nieuwe vriendin kennismaken.
"Een wandeling langs het strand, bij mooi weer de barbeque?" Magda verheugde zich er geweldig op.

Een week later reden ze al vroeg weg. Het was perfect weer en Magda Lena bereidde zich tijdens de lange autorit gedegen voor. Aan de hand van de andere kennismakingsbezoekjes wist ze ongeveer wat hen te wachten stond. Keurig op tijd reden ze voor.
Lia en Maarten deden meteen de deur open toen hun auto het hofje indraaide. Ze bekeken haar wat kritisch, zag ze, dus haalde ze haar verlegen onschuld voor de dag en glimlachte. Niet te zelfverzekerd. Ze stuntelde weifelend en liet Cock het voortouw nemen. Hij had, zelfverzekerd inmiddels, een goede zin, gaf hen vrijgevochten een kus links en recht. Amicaal ook aan Maarten, niet van dat benauwde. Magda Lena zag hoe haar prins de stemming zette en het ging haar niet moeilijk af de volgzame debutante te spelen.
"Ja, hang de jassen maar hier en Cock, je weet de weg, zet de koffer maar vast in de logeerkamer."
Het voelde wat kiltjes, hun gastheer deed aardig maar Lia was afhoudend. Men schonk de koffie in Wedgewood en er was een fikse warme appelpunt met slagroom. Maarten en Lia waren in goede doen, zag Magda bewonderend. Eventuele wantrouwige katten zouden vanzelf uit de boom komen, meestal begon men zich na wat onwennigheid wel voor haar te interesseren, had ze gemerkt. Het begon voorzichtig, als snuffelende puppies uit vreemde nesten. Gebruikeljke praatjes voor de vaak, over de autorit, het kanaal waar ze langs waren gekomen en nee, Magda was nooit eerder in Den Helder geweest. Het hapte wat strak met dat ongemakkelijk hardnekkig afwachtende dat als taaie stroop door de kamer dreef. Magda Lena bleef keurig op de vlakte, gelukzalig tevreden kijken en wachtte.
Als men het woord tot haar richtte, zei ze dat ze zich niet wilde opdringen. Cock was echter meestal kort van stof en ja, de gastgevers hielden het gesprek moedig gaande. Lia pakte al snel door om de nieuwe vriendin aan een nadere inspectie te onderwerpen. Ze was een trouw mens, Lia....kwaad geweest op Maarten, dat hij zich zo makkelijk, zonder overleg met haar, over had laten halen....nu zaten ze opgescheept met wat?
"Sorry Lia, Noor is jouw vriendin, dus...ik weet het niet hoor, geen kwaad woord over Noor."
Even was Lia verrast. "Zou niet aardig zijn, toch? Ik wil me niet tussen jullie dringen." fluisterde Magda Lena.
Pas toen Lia aandrong kwam Lena los, verloor ze zich er in om het voor de onderdrukte Cock op te nemen. Men zag wel hoe schattig en bezorgd ze Cock verdedigde. Te vuur en te zwaard, met flair en overtuigd droeg ze hem op handen. Haar droomprins, haar alles, hier had ze haar hele leven op gewacht, zei ze.
Nee, Magda Lena was echt met Cock in de zevende hemel.
Duidelijk, het droop mierzoet langs de muren, was ze in vervoering. Het had bijna iets schattigs, haar volle overgave. Zodra de tegenpartij naar Noor vroeg kreeg ze die speciale blik. Viel ze stil, keek ze naar de grond, wilde immers niet roddelen en liet het aan Cock over om verder te vertellen.
Wat zwakjes probeerde hij het ook deze keer van tafel te vegen, want ach, wat moest hij vertellen? Waarom zou hij hun stemming verpesten. Pas nadat die, inmiddels onvermijdelijke, stilte viel en na wat uitdrukkelijke aansporingen, kwam Magda Lena op de proppen met haar eigen mening.
"Ja, zie je, niets ten nadele van Noor, echt niet, maar ze speelt toneel. Ze kent Cock niet zoals ik hem ken. Ze heeft het trouwens zelf ook aan mij toegegeven hoor. Zo vreemd is het dus, op de keper beschouwd, niet. Je kon er eigenlijk op wachten dat het fout zou gaan, toch?" Ze keek regelmatig voor steun naar Cock, die dan uiteraard enthousiast knikte. Het was of ze aas uitzette. Als men hapte, wilde ze er wel iets meer over kwijt.

 

feedback van andere lezers

 • manono
  Heel graag gelezen, Dora, ook al is het een treurig verhaal.
  Dora: Wilgen treuren langs de wegen en ze weten niet eens dat ze treurende wilgen zijn
 • tessy
  Opnieuw zeer duidelijk neergezet Dora.
  Dora: Dank je, het sprookje neemt menselijke gedaanten aan...
 • fredvanderwal
  Goeie story
  Dora: Dank je Fred, wordt vervolgd...
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .