writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Koninklijk Informeren (4)

door Dora

Maarten kon het niet ontkennen;
Cocks nieuwe vriendin had ballen, verweven met een verholen vulgaire allure, die een gezonde vent al vanaf tien kilometer afstand rook. Oogverblindend was haar verschijning, daar stak zijn gedrongen vale Lia minnetjes bij af. Het vleugje jaloezie (Cock heeft het verdomd goed getroffen, hoe heeft die schlemiel hem dat geflikt verdorie?) kon niemand hem kwalijk nemen, vergaf hij zichzelf onmiddellijk. Ongemerkt had hij zijn reserves laten varen en Lia voelde het haarfijn aan. Ze dwong haar gekwetste intuïtie te zwijgen, wist schuldig dat hun seksleven niet vrijgevochten genoeg was. Het brak niet denderend van geile opwinding muren af. Voor haar was het noodzaak, in de bijbel beschreven als: gij zult uw man "bekennen".
Ze herinnert zich ineens Noors geschokte stem, twee jaar geleden alweer, toen Lia ongemakkelijk bekende dat ze orgasmes altijd fakete, er nog nooit één had ervaren. Maarten wilde dat ze vrijer was, maar zij vond lust, plezier noch bevrediging in zijn eentonige gepomp, waar nauwelijks tederheid uit sprak. Noor was onthutst geweest en had haar aangeraden zichzelf eens te bevredigen. "Desnoods met een goedafgestelde hete douchekop, hoef je er niet aan te zitten, als je niet wilt." Lia had het destijds beschaamd aangehoord.
"Anders kun je Maarten toch niet vertellen wat je lekker vindt," zei Noor met een zelfverzekerd weten, alsof ze seksdeskundige was. Het had haar in verlegenheid gebracht, vrij praten over seks, laat staan lust, had ze van thuis uit niet meegekregen. Daarover werd nooit gepraat. Lia was heel erg verbaasd, dat juist vandaag, bij het zien van de mooie nieuwe vrouw van Cock, dit gesprek zo helder door haar hoofd schoot. Wat gebeurde hier? De sfeer leek te stoven als zaten ze met zijn allen gevangen in een behekste duivelskring.
(Magda Lena lijkt zich niet eens bewust van haar uitstraling, draagt haar schoonheid als is het niets bijzonders. Ze lijkt ook niet van kwade wil) Bij de tweede kop koffie was Lia, net als Maarten, geïntrigeerd door deze vrouw, 24 jaar was ze pas. (Wie is zij? Kan ik daar bevriend mee raken zonder bang te zijn dat ze Maarten zal geven wat ik hem onthoud? Lia draaf niet door als een aangeschoten blind paard.)
Satan hing in zijn hoek, gniffelde achter de gordijnen en aanschouwde genoeglijk tevreden zijn Satina, zoals hij haar koosnaamde. Zijn duivelsmuze benutte alle verleidigingskwaliteiten. Het mooiste was nog wel, dat het zich juist vandaag zou openbaren, terwijl ze zich zelf nog van geen enkel kwaad bewust was. Dit uitverkoren speelpopje voldeed gruwelijk perfect aan wat hij in het gevoeligste vierde jaar van haar leven (waarin alle kinderen die er oor voor hadden, zijn roeping voelden) in haar toekomstboek geschreven had.
Magda Lena zag dat ze ook hen in verwarring bracht en voelde hoe ze zonder iets te doen terrein won.
De onwillige deur van vooroordeel en trouwe vriendschap was onzichtbaar op een kier gezet.
"Kijk, ik zag Cock voor het eerst op de Sociale Academie, bij mij sprong de vonk meteen over. Kwam ik hem iedere dinsdag tegen en later werkte ik bij hem, hè Cock?" Hij knikte, genoot, had niet door wat de anderen zagen. Hij geleek een trouwe hond, die keurig kwispelend aan haar lijntje liep, alleen het kwijlen ontbrak nog.
"Ik was vrij en Cock de verboden vrucht en zijn ongeluk, dag in dag uit, ging me door merg en been."
Lia trok even met haar wenkbrauwen, voelde dat er iets in het tijdsbeeld niet klopte, wilde ingrijpen, maar besloot toch eerst haar hele relaas ongestoord aan te horen.
"Oh vreselijk, hoe alleen hij was. Doodongelukkig. Noor lijkt hier misschien het slachtoffer, maar ik verzeker je, jullie weten maar half hoe het echt allemaal in elkaar zit. De minne waarheid is duivelser dan zij, die slechte doortrapte plannen smeden, ooit kunnen bedenken. Laat staan dat de echt onschuldige lieden onder ons het zich voor zouden kunnen stellen. " Magda Lena hoorde het zelf ook, ze klonk gedragen, als bad ze een sacraal gebed van een heilig orakel. Daarna sloot ze haar mond.
Gevoel voor timing, wist ze, was altijd al één van haar bijzondere gave geweest. Ineens drong het tot haar door: (Op het toneel zou ik hele zalen tot in de puntjes kunnen bespelen. Bijzondere wetenswaardigheden dienen exact op de juiste tel te worden opgevoerd.) Magda Lena waarschuwde hen dus bij voorbaat, nogmaals, dat ze enkel en alleen met hen deelde, in alle eerlijkheid, wat ze dacht.
"Het fijne? Nee, daar weet ik niet genoeg van. Enkel vermoedens zijn het." Inmiddels zat haar publiek, ieder om eigen redenen, op het puntje van de dure bruine kalsfleren design bank.
"Ik denk dat Noor niet meer met het verleden wil worden geconfronteerd." zei ze eenvoudig.
Lia keek gekwetst terwijl Maarten knikte, alsof hij al had vermoed dat er meer aan de hand moest zijn.
(Cock, geen rokkenjager, zou nooit, zou niet….ziet, ZIJ heeft HEM versierd, de geile geluksbok, verdorie.)

(Wordt vervolgd)

 

feedback van andere lezers

  • manono
    Je beschrijft de situatie zo goed dat ik als lezer Magda Lena eens goed zou willen aanpakken.

    Kleine tikfoutjes : uiTstraling en vooroorDeel
    Dora: Ga meteen kijken, (zat er nog in te stoeien ook, een paar synoniemen gezocht, zinnen gespeeld , < : )).
Er zijn 7 bezoekers online, waarvan 0 leden: .