writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Besmettelijk? Geef ik soms af?

door Dora

De liefde.
Alles zaligmakend zinderen van duizelende zenuwachtig fluweelzachtige vlinderende linten.
Die fliederwriemelende fladdervleugseltjes, die onstuimig ontwikkelen. Zonder teugseltjes, die het me verhinderen een hap door mijn keel te stamppotten. Gevoel van vloeiblaar, doorzichtigheid als klaterende kristallen kroonluchtersnatervallen, zodra ik in zijn buurt ben.
Als dan één van zijn vingers mijn huid heel voorzichtlicht, bijna niet aanraakt. Poeioei, op dat ene plekje, schroeibrandt het daar en hierdaar en overwaar alzichtbaar brandwelzijn als verre brandewijn. Maagverkrampend heerlijke slumsig worden en alles met ons kunnen laten doen. (behalve slaan)
Of hij röntgenogen heeft en alsmijnerzwijns verlangens van mijn lippen leest. Dat slungelhunkeren om je katsfinaal te foeiverliezen in met de kiezenklaar voor elkaar. Een lievende bloedzuiger zorgen, die hem opslorpt met huid en allegaar. Of nog beter, hij bloedzuigert mij, daar en waarook, ach wat, overal graag, ja, zieziezo zasagraal fenominaal.

Oh, ik krijg er acuut lopende vochten van als ik het alleen maar beschrijf.
Zo hezenlijk wemels en veelsomschattend gewelzaam genieten kan ik.
In hem slijtverdwijnen zal ik. Puur genotterend wil ik me in daverduikselse onmogelijkste bochten wringen en zingend door het huis slingerslapen, op de muziek van zoekesmoek. Alles fonkelt fris, geen stofje kan verhinderen, zo uitermate genoegzaam en wel lustglunder ik.
Alleen al bij de gedachte dat hij me straks evenstuweler streels misschien wel bellen zal.
Ik zie me al achterop zijn motor flitspalend door Europa sjankensjezen, dag in en uit magnifiek overdagse en avonduren beleven. Natuurlijk kan dat met mij. Liggen we tegen noenstijd in het gras te moerepillen. De wind stralaait medeteder langs mijn blote rug. Verderstreelt mijn billen en zo heerlijk ook daartussen kussen, laat ik mij door hem naar de hoogste tempels tillen. Veerlijk in de vrijermijer natuur is mijn huid duizendmaal gevoeliger dan in het,(na het liefdesspel bezwete, heet zompige) verrompelde saaie thuisviooltjesbed.
(Wat haat ik het als iemand dan de douche induikt. Hij is bezoedeld, moet mij onmiddelloos van zich af boensmoelspoesen. Dat is echt de geweldigste van jewelste afknaphoogtebeurt. Is hij nou helemaal van de pot gepleurd? Geef ik af soms? Besmettelijk of zo? Kom zeg, ik ben niet vies. Asjemenou, ik ben lief en ook voor jou. Is het vluggertjes voorbijermij. Denkzeg ik: ga jij je swassie seffens bij je mammies swassen.
(wij hadden elkander even lief, zwijg je de voordeur zachtzoetjes achter je dicht, voorzicht kousevoetjesstil)
Nee, niets te douchen want niet te stillen is mijn genotter met de heerlijke beleef-de-natuurmijnheer uit zijn motorpak. Daar ergens halverwege die begraasde groensbare almenberg. De boer, die getractord langs komt rateldenderen, knipogenblikt als hij ons bergenhoog genieten ziet.
(en hoort, maar ook dat stoort hem niet) Veel begrip hebben die vrije, ziemij ploegensoezen almenboeren. Ach ja, zij daar hebben niet gauw iets van foersieschreeuwen noch foutroepmaaien. (fort uitgefeest of afgebeest, gaat uit mijn edelweisjesland.) Ik kan het uitgillen van genot alleen al als ik daaraan denk. Heel zeker weet ik ook dat die vakantiemaand bestaat. Ja echt, want ik heb het zelf meegemaakt, vandaar.

Mijn karma naaide mij totaal andere grootse oren aan want ja, ja...
(ik let op, mij moet je geen oor aan willem naaientaaie want dan ga ik breeduitgemeten op dreefbeleefd.
'k Ben allergenisch voor liegende spelbrekersbrokken.)
'k Ben geen pispaal waar zullie heur overspansels tegenop mogen ontlasten. Waarom moet een iegelijk dan wel heur woede oneindelijk tegen mij op kunnen kluiten? Of ziet gij mij als n'enhond, die door een man met stok langs een boom gelijnd wordt geparkeerd om mijn behoefte te uiten?
Ik kan mezelf heel goed eigenhandig op het potje zetten, weet dus wat ik te bieden heb.
Nu nog even deelgenotten vinden. Of nee, gewoon één not is genoeg, als ie niet meteen wieberwillig is.
Een fijn vent die hemzijn met mumsie deelt of mij met hummeshij verdelen wil. Voor aleerst een beetje dubbele latten bodembreed, een of twee keer per week en dan zien we laterooit verder wellebel.

 

feedback van andere lezers

 • manono
  Dora, je hebt een nieuwe taal uitgevonden. Dit is echt revolutionair!

  De zin : 'De wind stralaait medeteder...' alleen al!

  Dit is temparement waar uitroepingstekens met de mond vol tanden achter staan.

  De levenslust, de lust, de zin in... double impact door je woordenspel- en -combinatie.


  Ik ben niet alleen fan maar leerlinge
  Dora: Ach Manono toch, dit is je reinste rollebollen van simpellol. Gewoon zelf kunnen schateren om de schreeuwsnaterende kristallen kroonluchters van poeha en tralala. Maar wel met rode konen van al je complimenten ben ik heel blij mee..
  Ik vind jou weer zo goed in jouw vorm...
 • silvia
  geweldig hé, zo spelen met onze prachtige taal ! Heerlijk om te lezen Dora !
  groetjes
  Dora: Dank je , ik volede me ineens zo hups, van hoera, gooi er eens iets tralafara door. groetjes ook voor jou . , < : )))
 • tessy
  Tja wat kan ik nog zeggen na wat hier boven reeds staat. Ik hou van je stijl, je beneemt me de adem als ik je volg op je schrijverstochten.
  Heerlijk Dora
  Dora: Dank je wel, zulke mooie feeds,
 • MarieChristine
  Nu pas gelezen en lachkrampend krieken gesalvood. Je bent een stand-up comedian.
  Dora: Dank je, misschien ga ik wel een keer op een bijeenkomst een en ander voordragen, wat denk je?
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .