writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Hoe het kan loppen.

door verfWalloniŽ van de rijkste regio in het oude europa naar de meest armoedelastige. Het ineenstuiken van de industriŽle revolutie waren er duidelijk zichtbaar. In het landschap. In de mensen. Maar het herstel is zichtbaar aan het worden. Google is er. Voor de wereldwijde internetgemeenschap is Google niet Vlaams.
Tien jaar later. De regio Vlaanderen is terug gevallen tot een landbouw lage loon regio. Vlaanderen plooide zich volledig in zichzelf terug naar een geromantiseerd verleden. Niet goede Vlamingen werden uitgezuiverd. In WalloniŽ vind de internationaal georiŽnteerde I-T generatie zich onmiddellijk welkom.

Google in WalloniŽ krijgen was de aanzet. Het creŽerde een aanzuig effect. Op eens werd WalloniŽ de meest geŽerde plek voor de jonge generatie I-T ers, de bestbetaalde bedrijfssector ooit, ze voelden er zich onmiddellijk aanvaard. Wat voor de wereld gemeenschap zeer belangrijk was. Het werd een I-T kruispunt tussen Europa en de rest van de wereld. WalloniŽ groeide uit tot hoofdspeler in de I-T industrie. Het digitaal media platform die ontworpen werd door de Waalse gemeenschap werd wereldwijd de stem van Europa.

De Vlaamse bevolking is in hoofdzaak een bevolking die geen conflicten wil een kleine groep extremisten wil dat wel. Op straathoeken verschijnen leuze Wij zijn de 1 ste. Mensen met vreemde huidskleur die niet onmiddellijk de inlandse Vlaamse taal spreken worden openlijk uitgescholden. De intellectuele Vlaamse elite probeert nog de ramp te verzachten. Maar de hoogopgeleide wereldburgers treken over de taalgrens. De overblijvers kunnen nergens anders terecht en blijven als lage loon arbeider uitgebuit door de steeds kleiner wordende Vlaamse economische elite.


Vlaanderen die zich sterk heeft terugeplooid op zichzelf is de meest bezochte toeristische regio een waar geschiedenis boek een semipretpark met echte getuigenissen van een ver verleden. Van de aanwezigheid van de Romeinen. Het ontstaan van de industriŽle revolutie. Tot de graffiti generatie. Het eerste beursgebouw. De middeleeuwen. En den zijn er nog de stille dorpjes. De koeien.

Er is de regio haven met zijn bedrijven in hoofdzaak lageloon arbeiders. Massa s lageloon arbeiders de meesten worden gehuisvest in oudere gebouwen die in bedenkelijke staat zijn anderen in woontorens. Na de onafhankelijkheid van Vlaanderen werd de prijs betaald en contact gezocht met Nederland. Ze kochten onmiddellijk alles op. De woontorens in de handen van de Nederlanders worden duur verhuurd. De hardwerkende vlaam moet zijn pronkzucht duur betalen. WalloniŽ wordt weer een van de welvarender regio's van Europa


Het was zo mooi begonnen eerst Vlaanderen en dan Europa. Waar was het verkeerd gegaan? Een van de grootste troeven van Vlaanderen in BelgiŽ was geweest. Een Europees laboratorium in het samengaan. De vreedzame relaties tussen twee culturen. Die troef had Vlaanderen verspeeld na de onafhankelijkheid werd het imago de lichtjes Xenofoben nationalistische regio die bij verschillende wereldburgers angst veroorzaakte. De droom van Vlaanderen lag over de taalgrens. WalloniŽ een steeds sterker en rijker worden regio die een geliefde gast werd in het nieuwe tolerante wereldse Europa.

 

feedback van andere lezers

  • GoNo2
    Onegeloovelijk,hoe het toch kan loppen. Van 't reikste gevest tot schooier, de Walen zein nu fier, dankzei Gogle... Wie hat dad ooid kunen denken....
    verf: dank u voor uw fb gr...ed
  • silvia
    ik vraag me af of jij ooit je teksten naleest ?

    verf: dank u voor uw fb gr...ed
Er zijn 7 bezoekers online, waarvan 0 leden: .