writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Es5. S.Fiction, S.Faction? Kweet niet

door Dora

Kweet niet. Gekmakend gewoon.
Ik zie altijd beide kanten, niet alleen posi- of negatief.
(Ziet hoe machteloos! Zelfs eenzijdig denken kan ik niet. Wat dan nog wel?)
Onthoudt mooi, smijt lelijk in de gierton. Denk ik heilig dat het een prima methode is...blijft het leven lekker positief, toch? Weegschaal ik alles altijd in balans, zie ik naast harmonie ook het scheefverkleefde verscheurde hebgebeuren, of het op oneerlijke wijze er zelf beter van af komen.

Ik voel me niet meer bij thuis bij wat ik om me heen zie. 'k ben de weg kwijt, denk ik.
Of ze bejubelen iemand/iets alsof het God herzelf is, (wie heeft besloten dat het een man was?)
Hoe eenzijdig en vervelingopwekkend om te zien hoe men tot in den treure tot het gaatje gaat om het object van verlangen (materieel dan wel menselijk) in de wacht te slepen. Over ruggen en een rein geweten heen, maakt niets uit.Geen spatje relativering zie ik er in
Bij de Kijkshop of uit de etalage van een datingsite. . Hebben moet en zal men het, tegen elke prijs, tot men erbij neervalt. Men wil kennelijk hebben, krijgen en daarmee basta (zonder er een poot voor te hebben uitgestoken?)

Voorbeeld:Zei ik bij de kassa dat ze niet zo hoefde te dringen.
Maakte ze mij meteen schreeuwend uit voor lelijk kankerwijf.
Sta ik daar, wat geschrokken toch, bedremmeld vliegensvlug te denken: niet slaan Dora!!
Oberseveer haar alleen. (veertien, meer geef ik haar niet. Van top tot teen in gevechtstenue, nagels als leeuwenklauwen, maar wel strak in de lak. Het haar staat, heeft minstens een uur geduurd om het zo te verinneweren, in de duurste gel. Opgemaakt als een goedkope lellebel.)
Binnen tien seconden zakte de eerste verontwaardigde reactie: "fikse muilpeer geven"
(Daarom is dat detecteren handig want zie: ze kookt woedend stierenbloed uit haar ogen, zit midden in het hormonenslagveld van de puberende lamgeslagen ledematen. Gossie nou. Moeilijke tijden voor haar en ook herkenning)
Dus ben ik al snel "Niet op reageren Lena, laat haar maar blazen, 't is een snoesje bangpoesje."
Dat niet meteen-reageren-rammen vind ik nog steeds een prima methode. Het helpt me dat ik niet om alles meteen schreeuwend hoog in de boom hang, van WAT had jij nou. Ik sla je op je gore bek, die onbeschofte ongeduldige scheldende opgeverfde muil.

Vergeven is een machtig vermogen. Ik geloof erin en in mijn geval heb ik zelfs iedereen vergeven.
Ik verzeker u: in deze is dat, wat mijn verleden leven betreft, toch zeker geen futiele sinecure.
Prima is het gelukkig te leven in vergiffenis.

Blijf ik met keuzes worstelen, 'k snap niets, kom er niet uit, al jaren niet.
Ik zie zwart en wit, alle kleuren, mooi en lelijk, pos. en neg., hard en zacht en wat er alzo aan voor- en tegenkanten van medailles bestaat. Is dat nou echt zo achterlijk?

Wie van u maakt me wijzer?
Hoe haal ik dat gotgantse-aftantse verleden weg, want kennelijk deugt er niets van?
Moet ik daartoe beide ogen uitsteken, of alleen dat ene goede? Ook mijn oren dichtplamuren? Hart of ratio uitschakelen? Heb ik ook een, deliet mieknopke, zoals veel anderen?
En als dat dan klaar is, waar is mijn huidige leven dan vandaan gekomen, waar heb ik mijn kennis opgedaan en waar moet ik vanaf hier naartoe? Kom ik op dit punt van mijn leven tot de conclusie dat de boel verkeerd aan elkaar geknupt en verstikt is of zie ik het allemaal verkeerd?
Ik hou niet van SM
Dus: Iemand verraad mij gruwelijk. Vermoord, in lastercampagnes, mijn karakter.....edoch.... Moet ik dan toch hunkerhijgend alles en iedereen opzij trappen om achter de liefde van die verrader aan te vangen? Tot ik haar/hem totaal overhoop gelopen verliefd in mijn armen heb gesloten? Zo van: oh vindt me nou toch alsjeblieft, in Godsnaampappie, lief? (Is dat niet als een kip zonder kop jezelf foppen?)
Wat dus, denk ik, is daar het tegendeel van?
De persoon die aardig voor me is, veel voor me over heeft, in mij is ge´nteresseerd, moet ik verbannen en verschoppen, uit mijn leven timmeren? Is dat wellicht de enige juiste weg om met elkaar om te gaan?
Ik hoop nog steeds van niet want volgens mij is dat een gemolenwiekt verkeerde instelling om met anderen in liefde te leven en verkeren. Dat lukt me otrouwens ok niet (Raak ik veel te ver uit mijn eigen kern weggeslingerd)

Dan toch maar aan S5
of zal ik eens SF proberen? Beam me up, MasScotty?
Of kan ik misschien toch maar beter gewoon dood omdat de wereld is doorgedraaid?
Kweet niet, kweet 't echt niet...

 

feedback van andere lezers

 • Hoeselaar
  Het is voor mij al de zoveelsste keer dat ik je lees maar ik raak maar niet aan deze moderne wijze van woordkeuze en schrijven gewoon.Jouw woordkeuze is anders veel volkser, plat, wil je daarmee geen affrond doen, ieder vogeltje fluit zoals het gebekt is. Ik meen op te merken dat de woordkeuzes en schrijfstijl in de twee taalgemeenschappen, Vlaams en Nederlands opmerkelijke verschillen vertoont, of zit ik weer naast de boot?

  Willy
  Dora: Nee, ge zit perfect op uwen plek in den boot, goed gezien, denk ik.
  Het zal echter ook aan mijn schrijfstijl liggen .... geen blad voor de mond, nooit gehad ook.
  Ik geniet ook heel erg van het BBRW=
  Belgische Bourgondische Rondborstigere Woordspel.
  Jullie taalkennis is, (meen ik) ook groter? Woorden, zinsopbouw en af en toe, is het alsof ik naar de Belgische radio luister...Gezelliger, niet zo rauw. als in Nederland...Maar bij jullie zijn er ook wel wat plattere types, denk ik....
 • GoNo2
  Ik volg zo'n beetje Willy, soms moet ik echt moeite doen om je woordenschat te begrijpen. Het kan toch de bedoeling niet zijn dat ik m'n Nederlandse medemens moet consulteren...en die begrijpen er soms ook geen snars van!
  Dora: Zoals je ziet, Kweet niet, ik weet het soms gewoon niet, waarom alles omgedraaid in elkaar zit...
 • manono
  Ik vind dit ook een vrij moeilijke tekst om de inhoud te begrijpen: ik denk dat het gaat over ergernissen die niet kunnen uitgewerkt worden... over de moeilijkheid om evenwicht te vinden in contact met anderen.
  En verder begrijp ik de betekenis niet van Es5.

  Dora: S5 is term. een reden om voor het leger afgekeurd te worden wegens instabiliteit. Dat vonden ze als je je opwond over dingen die zij de moeite niet waard vonden, homofilie was er een van Verder kon je met een beetje maf gedrag S5 krijgen, dus deed je raar, was je onaangepast en ongeschikt om gedrild te worden.Het staat de rest van je leven wel op je CV
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .