writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Ge-wel-di-ge Levenslesjes

door Dora

Die "Ge-wel-di-ge" vrouw.
Als je hl hardnekkig in iets gelooft dien je met een enorme mokerslag uit je winterslaap te worden verlost. Het nadeel echter van eyeopeners: daarna kun je geen blindemannetje meer spelen.
Dat leerde ik heeeeel lang geleden the hard way.
Tuurlijk, een gezin stichten, samen je eerste kind krijgen, vijf koters misschien, dat betekent samen verantwoordelijk zijn. Daar tornt geen gezond mens aan, doch te heilig in integriteit geloven is niet altijd raadzaam. Zodra het plotsklaps dodelijke hamerslagen gaat regenen schiet je halfdood wakker uit zzzzzmmmmmzzzzzz grrrrzz.

Nadat hij, naar pas later bleek, onder wel zr valse voorwendselen, in mijn potje had geroerd, vluchtte de linke leuteraar wellustig weg. Of was hij daarvr al vertrokken? Ik weet het tot op de dag van vandaag nog niet.
Oren en ogen kwam ik ineens te kort, woeste openbaringen ramde men door mijn strot, feestelijke dank.
Een bloedmooi, perfect gestreken en gesteven modieus modelletje had haar klauwen in hem geslagen. Niet te versmaden, zo heerlijk rook haar Lotus. Zijn ge-wel-di-ge hunkerende honger naar vrijheid was groots, zag ik in n oogopslag: Wat een wijf, ge-wel-dig, zij had echte KLASSE. Met de ogen dicht rook ik haar wilde honing al van verre en likkend aan haar zoetzachte lonkende honingspons ging mijn man bloedgeil nat. Drie pond boter stond er fier op zijn hoofd, zo koddig, men zag al vanaf kilometers afstand hoe het smolt. Geen gezicht, dat vette glibberspul dat in zijn ogen droop en via de slappe wangen door de behaarde kin zijn boord in kroop. Hij hijgde overrompeld zijn pik achterna terwijl zij hem met omfloerste stem haar prinsesseplannen influimde. Oei, haar vleierij pruimde er smakelijk in, ging er door als zoet vochtige ontbijtkoek. Hij zou wel hl graag met hr een beschuitje verorberen. De kogel ging al ras dwars door de gebrandschilderde ramen van onze geplande gezinssamenstelling. Zo jammer dat de gezinsuitbreiding al driftig groeide op het moment dat zijn losbollige hunkering zijn besluit kreeg. Ik was klaarwakker geschud, zou nadien nooit meer met een gerust hart indutten.....ben tenslotte geen ezelin die zich nogmaals doodloopt op zo'n levensles. Ik ben geen molenpaard met de lading van een heel regiment minderwaardigheidscomplexen op mijn rug! Door de slagen van een min spillebeentje met takkenbos over de heuvels van andermans kinderwensen worden gerost?
"Rot op zeg, ga jij lekker in de zandbak taartjes bakken, met je nieuwe glinsterfieve strakke lief."

Vermocht zij vanaf haar ingenomen troon mij te intimideren, rukte ze bloederig mijn slaperige ogen nog veel verder open. Ik wist niet wat ik hoorde, maar had wel leren geloven dat ik beter op moest letten.
"Hij is mijn droomprins, mijn vrijgezel! Ik heb recht op mijn sprookje, wil alles precies zoals jij het met hem hebt gehad!" (Komaan, beflikker een ander, ik ben Zwarte Piet niet, domdroppige lellebel.)
Ik wilde de GGD al voor haar bellen tot bleek dat ik er verstandiger aan deed nog even mee te luistervinken.
Daar, op dat moment werd luisteren kunst: zwijg, luister, geloof haar en wt wat je te wachten staat!
"Hij heeft niets door! Ik krijg altijd mijn zin. Ik wacht tot hij zich flink minderwaardig voelt en dan zeg ik wat ik wil. Zo krijg ik het altijd my way en haha hi, hij heeft niet eens door hoe 't werkt. Ha ha."
(Ziezo trots, ze komt er bijna van klaar, ik moet bijkans kotsen, wat een ge-wel-di-g manipulatieserpent.)
Les 1: Creer als vrouw een afhankelijke behoefte aan jou, dan zwabbert hij, desnoods met zijn pik, de vloer spik en span schoon voor je. Zijn hele "foute" verleden swiffert hij met uitgehongerde graagte, zonder enige gewetensbezwaren, wellustig opgehitst als haar domme sprookjesridder, in de Klicko.
Ze was inderdaad zveel beter dan ik een "mannenvrouw": hij slungelbungelde als een marionet achter zijn sodom aan. Zo'n luxe poppetje raakt echter al gauw niet meer zo opgewonden van platzak, laat staan lege beurzen. Doof kwartelde mijn ex Jodoky Kwikstaart blindgevinkt verliefd, binnen 2 jaar 20.000 gulden aan schuld bij elkaar. Haar dubbele Gomorra-agenda hield ze ge-wel-dig jaoerswijselijk voor hem verborgen.
Totdat hij haar huwde en zij zonder problemen de knoet strakker kon trekken. Ik kende hem van haver tot gort, De schande van de afgang van 2 x scheiden? Neenee. Dan werd duidelijk dat...dat nooit!!!

"Claim de alimentatie van dat kind, ik heb recht op het geld of anders..." (kun je gn met je banaan?)
"Dat blaag van die taart, jouw verleden, kost te veel tijd en geld en energie...jij moet, en anders."
De rechter trapte er niet in. Kwam hij op hangende pootjes bij haar aan lopen, hopeloze zaak. Aan de haak van haar hengelende huwelijkse voorwaarden bungelde hij te bot beknot, verslaafd genot. Kwam zijn goede recht onder schot met de knollen, die ze de onschuldige Jodoky voor citroenen had verkocht.
"Als ik mijn zin niet krijg, dan... "(houd ik mijn benen dicht?)
Feit wil dat paps zijn kind niet meer kwam halen, dat er kapot aan ging.
Alle instanties incluis De Heilige Graal van de Kinderbescherming waren totaal machteloos.
"Mevrouw, sorry dat we u verdachtten, maar naar nu blijkt, u heeft VOLKOMEN gelijk."
(Rot op lul, ik heb toch niets aan GELIJK. Zorg dat mijn kind haar vader kan ZIEN...)
De sociaal werker deelde met mij overstuur zijn hete verontwaardiging over de ge-wel-di-ge plannen die het nieuwe bloedmooie vrouwtje van mijn ex had teneinde haar sprookje te verwezenlijken.
"Gossie, zo zielig voor uw ex. Zijn vrouw wil niets met uw kind te maken hebben voordat ze zelf kinderen heeft. Zo slecht getroffen heeft uw ex het met haar. Nou ja!!!" snoof hij, dacht dat ik een plank voor mijn kop had.
Alsof ik bij machte zou zijn mijn ex over zijn ontredderde open gebeitelde oogjes te aaien? Alsof het mij n moer boeide hoe hij zich als maatschappelijk werker nu voelde? (Doe verdorie iets, redt mijn kind! Ben ik eigenlijk ooit wel in beeld? Stiefmoeder is de allerallermooiste van het land. Amen. H achterlijke garnaal, die arme vent wilde dit toch GeheVeeDee zelf.) Heer in de hemel. HELLUP, mijn kind gaat hier aan KAPOT!!!
"Wij kunnen verder niets meer doen, nee, hiertegen is geen kruid gewassen." keek hij zielig hondentrol.
Kinderbescherming? Hulp? Hang mij nou nooit sprookjes meer aan de neus. Harde leerschool zo en misschien is het duidelijk, nu, waarom haar geliefde Hampelman en zijn "Ge-Wel-Da-Di-Ge-Stuk" het recht hebben verspeeld op mijn vergiffenis?

Zo'n uitzonderlijk extreem GE-WEL-DIG exemplaar van een "DAME" ben ik nooit meer tegen gekomen.
Gelukkig maar, had ik haar zomaar de hersens ingeslagen....
Begreep natuurlijk geen hond waarom.
Ik eindelijk opgebost, weg met dat monster.
Kan de rest van de wereld weer sprookjesachtig lekker bevooroordeeld verder dromen.
Snel, doorzappen. Sensatie, heerlijk. Hoor weder hoor? Doe niet zo mal!!!
Oh, hart van Nederland.....zzzzzzzzmmmzzzzmmm
Voor sommige soortgenoten SCHAAM ik mij, mag dat?

 

feedback van andere lezers

 • Magdalena
  zo herkenbaar en zo BLIJ dat jij dit kunt een stem en woord geven!!

  Ja, sommige vrouwen maken slaafjes van een man en diegenen die een Man maken van een man, hen nodig hebben, wederzijdsheid verwachten... delven het onderspit tegen de vrouwen die van de mannen slaafjes maken van hun peniele impulsen.
  Dora: Ja wij beiden hebben vandaag meerdere zijden belicht over hetzelfde fenomeen op ons heel eigen wijze. Ik ben het ermee eens dat seks mannen tot slaven maakt. Sterk geslacht, haha op een andere manier dan men altijd heeft beweerd...Waar zitten die hersens, waarmee men ons beleert? Wie laat zich nou leegplunderen uit verlatingsangst.
 • elpe
  Een droom of pure illusie....? wie weet het ...?
  Ik heb dit "verhaal" enkele keren moeten herlezen om het volledig te begrijpen.... zit goed in elkaar maar de stukjes tussen haakjes irriteerden me op de duur wel. Misschien een tip : je kan "gedachten" laten voorafgaan of achtenagaan door , "dacht ik, dacht hij, denk ik denkt hij.... enz...
  Als mannelijke lezer ga ik me inhoudelijk niet wagen aan commentaar. (hihihihi)
  Dora: Ikke weet he? Dank je voor je feedback, zinnig ook.
  Ja, die haken, vreselijk, had ik het graag cursief gezet, dat kan hier niet, (dacht ik, vond ik, wordt veel IK. )
 • manono
  Soms vraag ik me af of wij meisjes niet 'verkeerd' opgevoed werden... stel dat we het normaal vonden dat mannen scheef gingen of ons verlaten en we getrained werden om onze eigen finacile manager te zijn, met voorbereiding om kinderen alleen op te voeden... en de maatschappelijke structuren dat ook vonden en voor compensatie zorgden...

  De maatschappij zorgt allesbehalve voor alleenstaande moeders. Precies alsof het hun schuld is dat ze alleenstaand geworden zijn. Nog eens er ferm voor boeten ook nog. 't Zit in dat katholiek gestroomlijnd onderbewustzijn.
  Stel dat wij, moeders, onze kinderen zouden achterlaten zoals mannen dat gemakkelijk doen, hier in Europa, in Afrika, in Zuid-Amerika, je zou eens wat zien!
  En waar zijn de feministen nu? Ik hoor ze al jaren niet meer. Te druk bezig zeker om loopbaan met kinderen te combineren?

  Voil, je hebt weer iets ontketent. Zo hoort het!
  Dora: Danks in overvloed voor iets dat zovaak onder de grond doorwoedt. Maar die klauwende vrouwen, die moesten ze tenminste de benen dichtbinden, haha, wraak!!!!
 • Hoeselaar
  Man man man wat een prachtig zinnetje; Nadat hij, naar later bleek, onder wel zeer valse voorwenselen, in mijn potje had geroerd, vluchtte de linke leutelaar wellustig weg.
  Hier komt de humor bovendrijven.
  Slungelbungelde,

  Goh je laat me lachen ook al is de situatie juist tegengesteld, wat een woordenkunstenaar ben je wel hrlijk !

  Willy
  Dora: Ooi Willy, wat een glimeffect scoor je nu, je zou me hier moeten kunnen zien, de sterretjes van plezier schieten tegen het scherm...van je mooie feedback. ochtoch wat complimenten, ik word nog eens apetrotsjoh... dank je heel veel...
 • Mephistopheles

  De manier waarop je het schrijft is geweldig, veel emotie, literaire prikkels, ergernissen, soms genadeloze humor, allemaal goed samengeklonterd tot een aangenaam leesbaar stukje..

  Dat seks mannen tot slaven maakt is overigens voor een bepaald percentage wel waar (ok ik geef het toe, de meerderheid) maar niet allemaal h? Ik zal honderdmaal de marteldood sterven vooraleer ik mij daartoe verlaag. Vrijheid is het grootste goed van het bestaan, niet liefde of seks. Daar verkoop ik mijn ziel niet voor, dat doe ik alleen voor een heerlijk bord spaghetti bolognaise en een frisse Duvel

  Dora: Dank je wel heel erg veel.
  Geweldig jouw feedback, daar snoep ik ook wel van als een heerlijk bord in biergestoofd konijn, (at ik ooit in Gend, dat maken die platte Ollanders niet zo lekker hoor...
  Ik begin Belgie steeds meer te waarderen trouwens, bourgondischer, goedmoediger dan dat nogal strak in de dwangdoeken gewikkelde noordervolkje...), waar ik natuurlijk ook van houd,
  stroomt door mijn aderen
 • tessy
  Toch ben ik niet helemaal akkoord lieve Dora, ik lees een beetje veel 'de slechte vrouw die de arme man verslaafd maakt aan haar gouden lotus' Met alle respect maar de verantwoording ligt evenveel zo nog meer bij de man die in de eerste plaats vader hoort te zijn om dan pas zijn L.l. achterna te lopen. Ik begrijp volkomen je haat tegen het prachtmodel maar maak hem niet tot onschuldig slachtoffer van deze dame. En dat zit een beetje tussen het verhaal geslopen vind ik, of ik lees het helemaal verkeerd.
  Ik hou ontzettend veel van je schrijfstijl en je gevoel voor humor.
  Dora: Dank je Tessy...
  Uiteraard, ligt de verantwoording bij BEIDEN,
  ik ben maar EEN zo'n exemplaar tegengekomen en deze ode was nou een helemaal voor HAAR, mijn soortgenoot notabene!!! Plaatsavervangende schaamte
  De andere keer krijgt HIJ weer langs de klungels...
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .