writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

GE=Geestelijk Erotisch

door Dora

Haar gedicht intrigeerde me, dan is het hekske van mijn (ma)dammeke, laat ik komen wat komt opstomen. Een heerlijk spel, vrij alsof een prefecte minnaar mijn g-spot kent en verwent...
Word ik een schaamteloze parasiet=eindelijk heerlijk straffeloos verdorven=jatwerk dat niemand schaadt. Winnaars aan beide zijden=andermans woorden als muze gebruiken=positieve misdaad bedrijven.
"Waar gedachten pijnigen."schreef ze en ik associeerde vrij naar aanleiding van dat ene zinnetje:
"Geestelijke erotiek met jezelf"=klaarkomen van zelfbedachte ellende. Ik liet me woelen, kroelen, kraken en snoeren tot aan=SM in de geest van de pijn die men vreest. Het woekerde door tot een totaal nieuw eigen verhaal vat kreeg en dat ving ik in mijn eigenzinnige product. Zeg ik dankjewel hoor, ere wie ere toekomt, 'k ben netjes. Crea-lief waar ik niemand een oor mee aannaai...

Inspiratie is kosteloos en het tegenovergestelde van elkaar gebruiken in de platte dimensie
"Oh ik ben dolverliefd op jou. totaal verloren" Spits dan meteen je oren. Dat kan creatief ontaarden in destructief eigenbelang. Zodra de verliefde kip zonder kop zich blijkt te hebben vergist haalt hij misschien uit teleurstelling het vel over de oren. Kan de verbitterde ridder het (door hem tot jonkvrouwe verheven) lustopject gebruiken om de volgende sport van de statusladder te veroveren, dat heeft niets met creatief of inspiratie te maken, is duivelse beflikkerij. Voorbeeldje:
Ooit hielp ik een volwassen kerel om zijn moeder te verlaten, een eigen huis te kopen en verbouwen. Toen hij alles had wat zijn hartje had begeerd was ineens de liefde over....Moest alleen ik, daar is die verduvelde dank ook alweer, nog even financieel worden leeggeroofd om zijn teleurstelling te compneseren. Je gelooft het wellicht niet, maar de feiten logen er niet om. Hij heette Klaas en dacht vaak dat mijn naam Mien was. Haha, hij vond dat hij mijn ziel kon beroeren? Meestal ga ik sneller dan zij, die zich als opponent ontpoppen. Jammer voor hen. (Ik ben een open boek, had dan ook geluisterd, me serieus genomen. Ik ben niemands bezit, lulletje rozenwater, ben door de wol geverfd! Door haremajesteit Saterina herself wiens wrede regeerspelletjes mij al zoveel ellende hebben bezorgd.) Wat een achterlijk gebakje was die Jan Kl. Om mij op de angstval vast te willen binden. Vroeg ik hem: "Hoe voelt dat nu, iemand in de val lokken?" Oei, hoe goed wist hij dat ik hem doorzag, toen ik het zomaar in zijn gezicht fluisterde. Hij keek of hij de thee zou vergiftigen maar ongeloof over zijn sluwe streken was allang voorbij. Ik keek redelijk onbezorgd naar zijn machteloze gespartel, voelde me bijna DoortjeDartel, dacht alleen dat het mijn tijd dan waarschijnlijk was, als het hem zou lukken mij te doden, haha. "Als je iemand in de val strikt weet je nooit of die vrouw bij jou is uit dwang of uit eigener beweging." Pats, die zat. Boontje kwam om zijn kruidenierende gierige loontje. Stil werd hij wel hiervan, niet liever en dat had ik in dat stadium ook niet meer verwacht. Ik zat sinds mijn scheiding al op een totaal andere golflengte, was dat aardse misbruikstation allang gepasseerd. Was dertien toen we speelden met spreekwoorden en gezegden waarmee mijn vader en ik het leven definieerden. Toverde ik mijn levenlang al met taal, de dubbelheid van woorden en hoe dat steeds weer de diepere, bijna spirituele derde dimensie, in kon duiken....en hij dacht mij te vangen met zulke neerbuigende methoden?

De Ge-spot van de mooie taal
's mensens beestachtige gave
emotioneel doorkneed gedicht
van hersenspinsel tot verhaal
aan wonder niet eens te staven
oppervlakverslag van aangezicht
Met crea-lief doe je niemand te kort. Creativiteit op laten komen aan de hand van wat een ander heeft gestart, al naar gelang hoe het toeslaat, iemand het zichzelf toestaat, dat jij het in jezelf toelaat, werkt niet knechtend maar bevrijdend. Zin in stout? Laat ik me een donker laantje in lokken en neem hem tegen een boom, in het gras, of hij mij. Heb ik trek in een vleugje mystiek, mag ik door verlichte poortjes gluren. Was dat de bedoeling van de ander dat ik haar woorden omboog tot iets van mezelf? Ik geloof niet eens of die vraag er iets toe doet.er toestemming voor vragen is niet nodig, toch? Of is het linke soep die door de ether zweeft, iets dat zich door een duistere macht in mijn creatieve geest verkleeft aan wat er al was vr mijn geboorte?
(Ik moet er met Drionidias een boom over opzetten....)

Ik kan het iedereen aanraden crealief met woorden te strooien. Het is als toverpoeder door je leven gooien, jezelf tot hoogtepunten brengen zonder ergens aan te rukken of mee te vingeren. Heerlijk met letters en dubbele betekenissen van woorden stoeien, dwars door de bedding van je kennis. Let maar eens op, er zit altijd wel een tweede of derde laag, als je ernaar zoekt.
Gaat heen en vermenigvuldigt poweezie in masturberende turbulentie. Tot een hoogtepunt van nieuw weten ons lichaam en geest aaneen smeedt en gloeiend laat orgasmeren. Hemelse zelfontspanning verlamt ons dan een wijle, lichaamsvochten vinden ongestoord hun weg. Ogen, lippen glimmen vochtig van bevredigd geluk. In vrije gedachten op weg naar onszelf omdat we de door anderen geplante demonen, die ons ooit teisterden, verslagen achterlieten. Omdat we weer onze eigen kern bezitten als erfgoed van de ziel. Ik ben nog dat kind, dat orakel, die soliste in de danswereld van voor de tweede wereldoorlog. Ooit een monnik, een koning en een ridder en oei wat hield ik de knoet eronder. Was vast ook een hoer, maar dan een hele dure en deed het met Napoleon en Karel de Grote. Ik zal het nooit verraden, het kind in mij, maar ik ben, naar is gebleken, vreselijk bevoorrecht... Dwars doorheen ellende, na voor de zoveelste keer te zijn belazerd, ben ik nog steeds niet kapot, zeker niet verbitterd.
Ik geloof dat men nu eindelijk weet dat het geen zin heeft het nog eens te proberen... Drio meteen eens vragen hoe dat zit....met karma en zo en zo en nog veel meer, inspiratie te over....misschien zie ik hem morgen alweer.

Orgasmeren, vreemd woord ineens,
iets tussen enthousiasmeren, fulmineren, organismen (iets met planten) maar dat smeren? Klinkt dat nou net niet iets te veel alsof je de barbeque vast voorbewerkt met een smeersel, opdat het vlees niet op het rooster vastbrandt?

 

feedback van andere lezers

 • manono
  Ik heb het wel enkele keren moeten lezen : Geestelijk Erotisch, inspiratie vinden in andere schrijfsels, gebruiken voor materieel eigenbelang, creativiteit en fantasie, het kind dat kant en klaar is, zichzelf zijn ... voor mij is het niet gemakkelijk om n groot geeel te zien. Misschien lees ik het verkeerd.

  - 'intrigeerde' (gedicht is onderwerp)
  - perfecte

  Heel wat stof tot nadenken.
  Dora: Ja halverwege dacht ik, wellicht in twee knippen en via Drionidias verder gaan....Zal ik meteen even aanpassen, is het ook minder lang...
  Die oase heb ik niet in zijn hoofd bedacht, maar ik begreep wel hoe het zat....
 • tessy
  Ik snap perfect wat je hier wil zeggen. Heel duidelijk voor mij. Het doet me wat, dit verhaal

  Dora: Dank je wel.
  Het is wel gehalveerd en omgegooid inmiddels naar aanleiding van de Feedback van Manono. Het zat te vol, nu is Drio in het volgende deel mijn gesprekspartner..komt beter over..
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .