writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De vrolijke vrije trein

door Dora

Vandaag droom ik voor me heen, zonder schuldgevoel en heb mijn geweten ook een vrije dag gegeven.
Ik ga naar de supermarkt en daar zoek ik enkel maar heerlijk luxe waar. Daarmee ga ik met een zelfverzekerde houding naar de kassa en zeg dat ik de inhoud van mijn volle kar gewonnen heb. De bon, die ik even makkelijk op de computer heb gefotoshopt, laat ik met een onschuldig stalen gezichtje zien en jawel hoor. Ze trappen er zonder meer in, met beide benen. Nemen aan dat het hoofdkantoor hen, want ach, dat gebeurt best vaak, niet goed heeft ingeseind. Heerlijk. Wat een bofkont ben ik toch.
Met smaak maak ik me dik met de gestolen waar, heerlijk smullen maar.
Ik snuister vrij door een behoeftig vrijerblijermijer datingsite. Daar, zomaar ineens, ontdek ik de schlemiel die naar liefde hunkert en ik voel mijn kans. Ik sjansvertel hem hoe rijk en welgesteld ik ben. Leuk verleidelijk fotootje erbij, wel eentje van mij, maar ach ik ben zo goed om elk rimpeltje weg te poetsen. Mijn wonderbaarlijke speelmachientje is al jaren mijn beste vriendje, maar dat vertel ik hem uiteraard niet. Te intiem, dat bewaar ik liever voor later. Leuk en verfrissend vind ik het om dagdroom zaligleugens te verzinnen. Mijzelf een luizenleventje bij elkaar te spinnen. Het doet me werkelijk goed, ik leef er helemaal van op, in mijn eenzame computerhoek. Na een tijdje geloof ik zelf ook wel in mijn eigen verzinsels en word met gemak oprecht verliefd op mijn ingebeelde liefde, en de hersenspinsels over de man met zijn zeiloren. Hij heet Willy, geloof ik, but he, what's in a name?
Hij wil wel, zegt hij en dat geloof ik graag. Wij stralen beiden dan ook binnen en paar weken van oor tot oor. Ieder om ons eigen plezier. Ik maak hem dolgelukkig bekent hij zelfs. Beslist, daarvan lijkt iedereen vanzelf ook al een heel stuk jonger, leuker, viefverliefder en je wordt er zelfs nog veel ondernemender van. Als we daarna uitgaan huur ik een luxlange glitterbak met chauffeur in goudgallonnenpak. Doe ik met hem enkele peperdure exclusieve etablissementen aan en betaal met de goldmembercart, incluis adellijk wegwuif gebaartje, wat een overweldigende indruk op hem maakt.
"Jij bent mijn investering in de toekomst." fleem ik en zeg eerlijk dat hij het dubbel en dwars waard is. Hij weet niet dat ik de avondjapon op zicht heb, morgenvroeg terugbreng. Na een paar weken is hij al verliefd als een bos lenteuitjes, warme was onder mijn handen en ik geniet met volle teugen. Ik heb er wel bijna een dagtaak aan om bij te houden welke smoezen ik wie op de mouw speld, want ik doe het ook wel eens met twee tegelijk. Daar houd ik dan een boekje van bij, waarin ik alles bijhoud.
Spaart een psycholoog uit zo, want het is een leuke dagvullende bezigheidstherapie.
Een van de twee leent me vast op voorhand, de lieverd, met alle liefde, echt, als beloning voor mijn onbaatzuchtige inzet al zijn spaargeld, waar hij twintig jaar voor heeft gesappeld. Voor ons knusgezellig knibbelknabbelhuisje, waar we samen zullen wonen. Ik mail het hem ook keurig door, als ik het heb gekocht. Ik ga er wel vanuit dat hij er nooit op tijd achter komt, de goedmoedige jongen, dat ik hem lekker met de champagne fles.
Inmiddels zijn de brieven aan een stel domme oudjes de deur al uit. Ik schrijf hen, op van dat net echte, belangrijk ogende, goed gelayoute met duur logo en al, glanspapier, dat ze de hoofdprijs hebben gewonnen. Indien ze voor het goede doel tevens goed werk willen doen (en wie wil dat niet, voor slechts 150 euro?) op de rekening storten, ontvangen ze de uitnodiging voor de feestelijke prijsuitreiking in Hotel de Leugenaar te Bergen aan de Waal. Prachtig plaatje plak ik er even bij van het gebouw dat ik toevallig ooit in Polen op het digitale kiekje zette. Alleen even die bergen uit de achtergrond weggeveegd en het lijkt ook inderdaad bij de Waal te staan, een kind kan de was doen. Het mes snijdt aan twee kanten. Natuurlijk zijn die ouwetjes blij. Ik maak die oude mensen gelukkig en zonder extreem veel moeite, stroomt via hun euforie mijn rekening ook onmiddellijk vol.
Inmiddels heb ik dan al wel, voor de zekerheid, want stel er gaat iets mis, een paar vliegtickets in elkaar gefraudeerd om meteen met de noorderzon te vertrekken. Het huis waar ik nu woon is tenslotte niet mijn eigendom. ik heb de huur keurig vooruitbetaald. Zwart, dus de huisjesmelker zal er later geen ruchtbaarheid aan geven als ik ben verdwenen. Geen haan die naar ons beider scheve schaatsje kraait. Willy's huisje staat helemaal klaar voor hem, platgeplakt in mijn computer. Prachtig, net echt (wel een beetje gelikt) in 3D-effect. Het was een fluitje van een cent, echt waar. Makkelijk ontwerpprogrammaatje, dat ik me tussen neus, want ik had voldoende vrije tijd, en lippen eigen heb gemaakt. Ik laat me niet makkelijk voor één gaatje vangen, kom zeg, ik ben geen domme doos! Vooraf reserveer ik namelijk bij JanFlarf op Schreeuwmanseiland de bruidssuite want, naar ik heb vernam, kost dat maar een paar stenen. Die kan ik bij de buurman uit de tuin jatten, rotstuintjes zijn toch al uit de mode. Op dat heerlijk paradijselijke eiland zal ik met de plaatselijke beroemdheid, Kees heet hij, een paar weken heerlijk rond seksebessen, Klaar zijn wij. Neem mijn clavercimbaal mee, dans daar in café de Lellebel de sterren van de bar..want ik houd wel van een rumbaatje, of een lekker swingend kinderkoortje aan de paal.

Ach ja, ik ben en passant bloedmooi. Jong in mijn strakke onbeschadigde velletje, wil ik natuurlijk ook wel eens iets van welletje. Ik mag egoïstisch verzaken, hoef me nergens druk om te maken. Hadden die domme mensen maar niet zo lichtgelovig moeten zijn, Oei oei, wat is het leven fijn…als ik zit in mijn gewetenloze trein…

 

feedback van andere lezers

 • manono
  Een vrolijke, vrije trein die toetoetert doorheen Writehistory land.
  Willy en Kees Vaak verleggen hun grenzen.
  Wie springt er nog op? Alle stationnetjes zijn onbemand en de conducteur slaapt een honderdjarige slaap...

  Ik vind dit erg leuk!
  Dora: Ik vond het na het tribunaal ook heerlijk om dit te schrijven, lekker even vakantievieren in een ander genre. Dank je, zou leuk zijn als anderen mee wilden reizen. Waar naartoe flaragaan we?
 • Mephistopheles
  seksebessen? Hoe gaat dat juist in zijn werk? Mijn eigen paradijselijke eiland kent die geneugte niet, zo het er eentje is hé
  Dora: Moeilijk om zo even in platte tekst uit te slapen.
  Het is smakelijk geklessebes met een vleugje rondborstig fliergefluit, in en uit, op en af de maat met een stevige maat, (Om het zo maar eens uit te pruimen.) Ha hawoeiha. Wel leuk onspannen zo hoor. Kom je ook?
  Kees heeft nog een maatje...,< : ))
 • jan
  een date met Vaak zul je niet licht vergeten, ik zal 'm eens mailen Doortje;-))

  grtzz
  Dora: Oh hallo Jan, ja ik dacht al, Vaak zal vaak flarven als hij de larven bij de lurkse mollen mee laat reizen.. ha ha, dank je ...
 • tessy
  Oh wat zou ik ook graag op dat treintje...mag ik ?? please.
  Heerlijk geschreven Doortje, ik zit hier met een glimlach, heel ontspannend lezen zo bijna voor het slapengaan
  Dora: Yes Tessy, kom mee, gaan we lekker de boel een beetje in de maling nemen en net doen of het de normaalste zaak is... Samen heerlijk stoute dingen verzinnen..., < : )))
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .