writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Zwoele hunker naar het robottijdperk

door Magdalena


Verdikke toch, verdikke toch. Een ander moet mij niet zeggen wat ik mankeer, ik weet het perfect!

'Je bent niet gegrond genoeg' zeiden wijze alternatievelingen.
Mijn oor, het pijnplekje lag met mijn korte beentjes zo'n 70 cm hoger.
Maar wat moet een mens daar allemaal voor over hebben toch? Antennetjes waarbij je aanvoelt wanneer je moet zwijgen, wanneer je mag praten, wanneer een traantje juist op tijd een schouder doet zwellen tot goddelijk formaat.
Nee, vermits de gins in bolle flessen zo zeldzaam geworden zijn, wil ik een robot. Voorgeprogrammeerd met een vriendelijke blik waarin intense aandacht zekerheid lijkt. De glimlach niet vergeten. Kwaadheid tegen al wie mij boycot. Intelligente woorden uitgesproken met melodieus diepe nazindering. Blind voor al mijn rimpel en gebreken van om het even welke aard en zeer, maar dan ook wel zeeeeeer sensueel.
(Grinnik. Robots eten niet. NOOIT MEER KOKEN!!!!)

Mensen 't is WARM!!

 

feedback van andere lezers

 • Ghislaine
  Ik zou echt geen robot willen tenzij voor de zware klussen in huis. Hoeft het niet te lachen noch iets anders. Hoewel ik geen mensen mens ben, zou ik een robot net zo min kunnen hebben.
  Magdalena: Ik heb een paar maanden geleden een onwaarschijnlijke reportage gezien. Een reportage, geen fictie. De robots bestaan al. Nog experimenteel, maar ze bestaan. Reageren op de electromagnetische uitstraling en zenden zelf uit.

  Ik had eigenlijk halvelings een draakje in gedachten dat een paar maanden geleden te koop stond in de Fnac: een diertje dat qua geluid, beweging, manier van reageren kon individueel geprogrammeerd worden. Believe it or not: dat diertje lokte chte human reactions en tederheid uit.
 • Dora
  Kompleet in een deuk lig ik weer. Je bakt ze buine hoor. Ik hoef er geen.
  Een robot, haha, een beetje koud zo tegen mijn warme plekjes of heeft die van jou dan ook een mensenhuid?
  Ben je mal meidje, ik kan goed koken en doe het graag maar niet voor Jan en alleman.
  Aan juiste deurkes kloppen....
  niet met of bij geitenwollen sokken
  ERVARINGSDESKUNDIGEN slaan de hand aan elkaar, jaja en dan ....
  Magdalena: Je onderschat de technologie van de toekomst :):):).
  Was in mijn jeugdjaren verslingerd op Asimov, oa 'de robotwerelden'. Maar wat die schreef... tsja, binnenkort wordt een boek dat al een halve eeuw geleden geschreven werdf en toen 'science fiction' heette, simpelweg een beschrijving van de relaiteit.
 • manono
  Bedoel je een Gigolo Joe (A.I. van Spielberg) ? Mmm, lijkt interessant.

  Ik denk ook dat de kansen groot zijn dat we robots gaan maken en gebruiken voor andere doeleinden dan voor ene productielijn.
  De Japanners zijn daar druk mee bezig.

  Het idee evolueert in een collectieve gewenning : van Pinocchio naar een robot die een echt jongetje wilt zijn ... Prachtige, ondergewaardeerde film overigens : A.I.

  Maar wat als de intelligentie het overneemt? I, Robot, The Matrix ?

  Ik vind mijn wasmachine al 'robot' genoeg: maakt geluid en heeft kuren. Al gehoord van 'de voortschrijdende wasmachine' ?
  Hij bestaat echt!
  Magdalena: Voortschrijdende wasmachine???? nee, mij (nog) totaal onbekend!

  Denk je dat de AI het zoveel slechter zou doen dan onze 'mankind'?

  'Gigolo Joe': yes, wat een magnifieke naam! Maar wl... PRIVE Gigolo Joe, eigendom. Enkel eens uit te lenen aan een ex-vriendin die je haat tot in de toppen van je tenen: Gigolo Joe programmeren om haar te verleiden, de meest overweldigende uren van heel haar leven te geven en dan... ploink: chip in werking die aangeeft: 'Pwoing, pwoing, pwoing, nee, ik wil jou niet, Magdaleentje is veel waardevoller dan jij!!' DAT zou pas d ultieme wraak zijn h?????
 • jack
  Hihihi als zo'n robot ook niet zeurt, dan wil ik er ook wel ntje ;-)
  Magdalena: My idea too. En als je eens wisselt van interesses, dan kun je tegen een schappelijk prijsje Gigolo Joe naar de robottherapeut brengen om hem te laten herinstellen volgens je nieuwe wensen en verwachtingen...
 • Mephistopheles
  Nee robots eten niet en robots zeuren niet. Maar je zal die stakker af en toe eens flink mogen olin om roest tegen te gaan en dat is een heel vies werkje. En wie hebben de meeste vrouwen daarvoor nodig? Een man van vlees en bloed..
  Magdalena: Ik denk, ik denk. Je hebt gelijk uiteraard.
  WAT WIL zo'n man van vlees en bloed eigenlijk??? Mij een compleet raadsel!
 • tessy
  Worden veel mannen van vlees en bloed ook geen soort robot als ze een jonge aantrekkelijke pop in het vizier krijgen?? Dan handelen ze meestal ook zonder verstand ;-)
  Magdalena: grinnik!! Gniefel gniffel...
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .