writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Magdalena en de banale waarheid.

door Magdalena

'Gaat het?' vraagt Diane.
Ik knik. Wat kun je anders in zo'n geval. Ik had het kunnen weten. Zo veel, immens veel wees in die richting. Kylliath die zei: 'Als je dat wilt, komt niemand hier ooit iets van te weten.' Vlak voor hij mij verleidde als de best getrainde gigolo van het westelijk halfrond.
'Merde!' Ik vloek en doe alsof de doorns van de rozen zijn die tranen in mijn ogen laten springen. 'Verdomme toch!'. Diane is zo lief om discreet niet naar mijn gezicht te kijken. 'Ik ben een grote naïeve koe hé?'
'Ja, eigenlijk wel.'

Het was Ronald die haar de waarheid was komen zeggen en ze was hem diep dankbaar. Hoe ultiem belachelijk had ze zichzelf toch gemaakt! Kylliath was helemaal niet zomaar 'in handen van de Vermolza gevallen'. Een van de oudste vrouwen van die sekte was zijn minnares, al heel lang voor ik op het fameuze toneel verscheen. De waarheid is soms zo eenvoudig! Ik was bevriend met die vrouw toen ik zo verliefd werd! Shit toch. Geen wonder dat ze zo'n kreng werd. Ze had duizend redens om haar buitenechtelijke genoegens te verbergen.
'Mensenlief ik ben dom geweest!' Ik voel mijn wangen schaamrood kleuren. Het oudste verhaal uit de menselijke geschiedenis: verliefd worden op een man die al een minnares had en bovendien nog in alle complete onschuld, denkende dat die minnares haar vriendin was, Kylliath bij haar gaan liggen ophemelen en bewonderen en vertellen hoe verliefd ze was. Het Vermolza-lievetje had sluw en grondig wraak genomen…
De tranen prikken. 'Amaai zeg, dat stupide kreng heeft een man en een minnaar en ik heb niemand!'
Diane schiet in een schaterlach. De avond is mild koel. De fresia's geuren sterk. Er valt een hangslot van mijn hart. 'Mensenlief ik ben dom geweest!'
'Santé!' Diane heft haar glas witte wijn.
'Santé!'

 

feedback van andere lezers

 • manono
  Het klassieke, universele verhaal ...Het polygamisme zit in het DNA van de mens. Ik vermoed nog steeds meer bij mannen dan bij vrouwen. Dat is geen verwijt, ik stel het gewoon vast. Waarom meisjes dan opgevoed worden met de idee van de ultieme, monogame relatie, is me een raadsel.

  Je kan als jonge vrouw toch beter voorbereid zijn op de mogelijkheid dat ...

  Weer een hele brok om over na te denken.

  Heel graag gelezen, Magdalena.
  Magdalena: Monogamie is voor mij zelfs geen must. Ik ben niet erg jaloers op dat gebied. Maar LIEGEN en iemand wijs maken... en achter de rug?? Voor mij is dàt een compleet en totaal gebrek aan respect. Ze nemen je de kans weg om zelf te beslissen of je op die manier verder gaat, of niet.
 • Dora
  Soms veroorzaakt verliefdheid,
  het is niet voor niets het meest creatieve proces van zelfontplooiing,
  voldoende opening, verwarring en opgewonden, opschudding en vernieuwing om tien romans mee vol te werken,
  gelukkig zie je dat op dat moment niet. Rose wolken en blauwe loopjes, maken samen de hemel paars van mysterie, anders had het geen mysterie geheten, toch?
  Magdalena: mmmmmmmm mooie feedback Door!!! :):):)
 • Mephistopheles
  Je hebt geen minnaar nodig. Je moet soelaas zien te vinden in het allleen zijn, wie dat kan is onaantastbaar
  Magdalena: Mephisto, heb je gelijk of heb je geen gelijk?
  Ik weet het niet.
  Ben via internet in contact gekomen met iemand die denkt en leeft zoals jij beweert en hij zegt dat - wat er ook gebeurt en hoe ellendig alles ook wordt - er een kracht in hem leeft.

  Ik denk dat ik zelf te vrouwelijk ben daarvoor. Mama en zorg dragen en daarvoor moet je continu open staan, weet je wel?
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .