writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Racistisch artikel in linkse krant DM. Massale burgerlijke ongehoorzaamheid.

door verf

Voor wie dit artikel leest denkt dat alleen in nachtwinkels die spullen te koop zijn. De meeste nachtwinkels worden uitgebaat door nieuwe Belgen in werkelijkheid moet er staan IN IEDER BENZINESTATION IN IEDERE KRANTEN / SIGARETEWINKEL IEDERE BUURTWINKEL worden lange sigarettenblaadjes, verkocht. Toen ik een oude belg in een dorpswinkeltje er over aansprak zei hij "er mag zo veel niet".
Blijkbaar een massale vorm van burgelijke onghoorzaamheid.


Nachtwinkels verkopen producten die aanzetten tot drugsgebruik
Lier Dertien uitbaters van nacht winkels worden gerechtelijk vervolgd omdat ze open en bloot producten verkopen die drugsgebruik aansporen of in ieder geval vergemakkelijken.

De politie vond tijdens de actie lange sigarettenblaadjes, filters, pijpjes, waterpijpjes, grainders (toestelletjes om wiet te vermalen) tot zelfs cannabisdrinks.

De politiezones van Bodukap (Bonheiden, Duffel, Katelijne, Putte), Berlaar/Nijlen en Lier hebben donderdagavond tussen 6 en 10uur 'savonds alle nachtwinkels een onverwacht bezoek gebracht. Wat ze vonden, liet weinig aan de verbeelding over. Lange sigarettenblaadjes, filters, pijpjes, waterpijpjes, grainders (toestelletjes om wiet te vermalen) tot zelfs cannabisdrinks. Op heel wat producten stond het hennepblaadje duidelijk vermeld. Andere sigarettenblaadjes waren van bekende merken, maar aangepast voor wietkokers. Duffel telt drie winkels, Putte een, Bonheiden een, Berlaar twee, Nijlen twee en Lier vier. Overal werden spullen gevonden.

'In alle gevallen waren het producten die drugsgebruik vergemakkelijken', zegt Veerle De Vries, woordvoerster van de Lierse politie. 'We willen met deze actie een signaal geven dat wij dit niet tolereren. Niet alleen aan de uitbaters van de nachtwinkels, maar ook naar de gebruikers. In de toekomst plannen we nog meer gelijkaardige acties.'

In het zicht

De producten lagen in veel gevallen duidelijk in het zicht van de klanten, op de toonbank, tot zelfs in het uitstalraam. Tegen de eigenaars is pv opgesteld voor het aanzetten tot drugsgebruik. De nachtwinkels blijven voorlopig open, de dossiers zijn overgemaakt aan het parket. Mogelijk moeten de winkels sluiten. (RBM)

 

Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .