writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Mijmeringen van een oud baasje 2

door merle


Vandaag ging mijn oude teevee stuk. De mevrouw van het 8-uur journaal kreeg opeens een ongezonde kleur. Als ook het decor. Een lichte flits en streep en toen was het donker. Nu ben ik niet volledig afhankelijk van mijn teevee. Ik ben een belezen mens. En de krant, de tuin en hond krijgen ieder ook hun onverdeelde aandacht.

Evengoed in mijn auto'tje gestapt op zoek naar een winkels waar teevee's verkocht worden. Eerst goed gekeken of ik dat plastic pasje bij me had. Toen naar de bank. Ik weet het; in de winkel kan ook betaald worden met plastic. Maar ik ga toch liever met echt geld een winkel binnen. De jonge meneer die mij binnen zag komen verwelkomde mij. En ik voelde me vereerd met zoveel aandacht. Zijn hartelijke lach werd al snel zuiniger toen ik vroeg naar zijn eenvoudigste model.

Meneer, laten we eerst eens kijken wat we willen hebben? vroeg de jonge heer professioneel. 'Wat u wilt hebben, weet ik niet jonge man, maar ik wil een teevee die het doet en die niet te veel geld kost'. Het verhaal dat hij daarna vertelde staat me niet meer helder voor de geest. Het ging over Hadee, bloeree, elseedee en digi-nog wat. Wat ik wel begreep was dat ik met het kopen van een teevee er nog niet was. Er hoorde nog allerlei zaken bij en die moesten ook nog geïnstalleerd worden. Het zweet stond me allengs op het voorhoofd.

Een half uurtje later stond ik weer buiten. Zonder teevee. Dit ging ver boven mijn pet. En een man moet op tijd erkennen als hij hulp nodig heeft. Youssef, buurjongen en mede-voetbalfan, zou me vast willen helpen. De grimlach op het gezicht van Youssef vertelde zijn eigen verhaal toen ik hem vertelde van mijn teeveespeurtocht. 'Het komt goed buurman' zei hij.

Samen zijn we die middag op pad gegaan. Naar een klein winkeltje met weinig keus. Ze verkochten gewone teevee's. En de meneer in de winkel was aardig. Ook toen ik het bedrag noemde dat ik wilde betalen. Hij gaf me zelfs koffie. We spraken een tijdje gebroederlijk over onze clubs, over kleinkinderen en de stad. Youssef deed mee en keek ondertussen goed rond. Na een uurtje stonden we buiten. Met teevee die Youssef in een handomdraai voor me aan de praat had. Ik was een plezierige middag rijker. Die avond las een tevreden man zijn boek. De nieuwe teevee had zijn werk al gedaan.

 

feedback van andere lezers

  • hettie35
    Lekker vlot geschreven, graag gelezen
    groetjes Hettie
    merle: Dank hettie
  • tessy
    Grappig ik dacht dat jij een vrouw was, ik weet nu zelfs niet meer waarom :-)
    Heel leuk verhaaltje,"sappig" verteld, ik lees je graag.
    merle: Ik ben een vrouw hoor(-: Kies graag verschillende hoofdpersonen. Nieuwsgierigheid vooral naar verschillende invalshoeken. Dank voor je reactie.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .