writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Wat heet nu eigenlijk normaal?

door hettie35

Bij de ingang van de parkeergarage zit een oude muziekant. Hij speelt op een accordion, het is een gezellig deuntje en vooral kinderen staan graag even te luisteren. De ouders zijn blijkbaar mensen van doorlopen en net doen alsof hij er niet zit en lopen gewoon door. Het is maar een klein voorbeeld over hoe het gros van de mensen eigenlijk denkt. Als je net doet alsof je iets niet ziet dan is het er in hun ogen ook niet. Het lijkt wel besmettelijk deze ontkennings fase. Want als je goed op let gebeurt het met zoveel dingen, beter iets negeren dan er eens echt over na denken hoe het komt als iemand in een nare situatie verkeerd. Alhoewel niet iedere straatartiest op het randje leeft zullen het er toch wel velen zijn die weinig of niets bezitten. Ook zullen er wel wat tussen zitten die een vriendje van de alchohol zijn en het opgehaalde geld daar dan ook gelijk aan besteden. Maar ook die zijn misschien ooit in een normale situatie geweest ( wat heet eigenlijk normaal) van huisje , boompje, beestje. Vaak weten we niets van deze mensen af en halen onze neus ervoor op. Ik zelf kwam jaren geleden eens iemand tegen waar ik ooit mee samen had gesport. Toen ik hem zag lopen dacht ik eerst dat ik de verkeerde voor mij had. Hij was zijn huis kwijt, uit zijn baan ontslagen door een faillisement en zo zakte hij steeds verder weg in zijn miseré. Ook ik heb natuurlijk mijn ogen ook niet in mijn zak en rook de alchoholwalm die hij verspreide, en dacht er het mijne van. Geld geven was geen optie dus. Koffie en broodjes wel dat had ik al snel in de gaten. Wat ik eigenlijk maar hiermee zeggen wil, als je iemand wilt helpen is het beter om iets te eten te geven dan klakkeloos muntjes in een bekertje te gooien.

 

feedback van andere lezers

 • GoNo2
  Accordeon, toevallig hoor ik dat wel graag...
  hettie35: Foutje, dank je ,
  liefs Hettie
 • Wardibald
  Je weet je onderwerpen altijd goed te kiezen; je schrijft heel herkenbaar over telkens simpele maar belangrijke onderwerpen.
  Aan je spelling kan wel nog wat gewerkt worden.
  hettie35: Dankje Wardibald voor je lovende woorden, en ja mijn spelling
  is niet altijd even goed ik weet het.
  Wens je een fijn weekend, groetjes Hettie
 • jan
  die band uit de Achterhoek?

  grtzz
  hettie35: Heel helder opgemerkt maar helaas.....
  Dank je voor het lezen Jan, groetjes Hettie
 • koyaanisqatsi
  Hoe luidt het spreekwoord alweer? Als iemand geen vis heeft, moet je hem geen vis toewerpen maar leren vissen. ;-)
  hettie35: Dank je wel voor het lezen,
  groetjes Hettie
Er zijn 12 bezoekers online, waarvan 0 leden: .