writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Rode steentjes uit Afrika 4/. (deel van "verschrikkelijke stad")

door elpe

../.......

Politie-inspecteurs Ria en Serge waren al hun hele shift in een discussie gewikkeld over hun relatie. Ria bleef erbij dat hun relatie niet kon blijven duren als Serge bij zijn vrouw bleef. Ze wilde géén tweede viool spelen. Serge beloofde haar al lang dat hij zou weggaan bij zijn vrouw maar wachtte alleen het goede moment af. Hun hoog oplopend gesprek werd plotseling onderbroken door de radiokamer die hen de opdracht gaf naar de Appelmansstraat te gaan in verband met een «schietpartij». Er zou een man neergeschoten zijn, de ambulancedienst was al gewaarschuwd. Bij hun aankomst ter plaatse zagen ze ter hoogte van Del Rey enkele mensen staan rond een koffer. Iets verderop, aan het nummer 29 stonden enkele voorbijgangers stil en keken in de hal.
Serge ging naar het groepje bij Del Rey, vroeg een deken aan de uitbaatster en legde dit over het valies zo waren de sporen tenminste afgeschermd.
Ria stelde vast dat in de hal een man lag in een grote plas bloed. Serge zag ondertussen dat een goed geklede en zeer geïnteresseerde man alles aandachtig in ogenschouw nam van op een afstand. Op het moment dat hij naar hem wou toestappen keerde hij zich van het spektakel weg en liep verder door de Appelmansstraat in. De aandacht voor deze man werd echter afgeleid door Ria die had vastgesteld dat de man nog leefde en uitbundig naar hem teken stond te doen. Ze was voorheen nog vijf jaar verpleegster geweest en zag met een oogopslag dat de man zeer ernstig gekwetst was en diende hem de eerste zorgen toe met de verbanddoos uit hun dienstwagen. Niettegenstaande de man niet meer antwoordde op haar vragen bleef ze toch op hem inpraten tot de dokter van de MUG-dienst aankwam.

Ayame, gealarmeerd door de schoten en het kabaal van de aankomende sirenes, nam de lift naar beneden en zag haar Ahmad in een plas bloed liggen. Wenend stortte ze zich op hem maar stelde vast dat hij niet meer bewoog. Verschrikt sprong ze recht en liep de lift terug in naar haar appartement.

Sergej had het incident met het valies allemaal zien gebeuren. Via hun walkietalkies had hij Pjotr en Sjamil de opdracht gegeven de auto achter te laten en te voet te vluchten via de metrostations aan het Centraal station; daar liep volk genoeg rond om te verdwijnen in de massa.
Hij verliet zijn uitkijkpost vanuit het Hylitt-hotel en wandelde in de richting van het nummer 29. Ze zouden elkaar ontmoeten in hun safe-house. De politie was al toegekomen en een vrouwelijke inspecteur was bezig het bloed te stelpen van de Libanees. De andere inspecteur hield enkele omstanders weg van het opengevallen valies. Zelfs vanop een afstand kon Sergej zien dat er geld uit de zijkant van de koffer stak. Binnensmonds vervloekte hij zijn manschappen. Amateuristisch herhaalde hij steeds bij zichzelf, amateuristisch. Zulke fouten werden in Grozny afgestraft met lijfstraffen. Daar kon je van op aan. Ook vervloekte hij het feit dat ze de auto hadden achtergelaten. Hij hoopte maar dat Sjamil en Pjotr hierin géén sporen hadden achtergelaten. De nagemaakte nummerplaat zou de flikken zeker niet bij hen brengen, daar was hij gerust in.

Sjamil en Pjotr spurten tot in het winkelcentrum waar ze vaststelden dat ze niet meer gevolgd werden. Omdat ze nog steeds hun Armani's aanhadden vielen ze er niet op en wandelden «rustig» verder, zoals hen dat was geleerd bij hun opleiding door de Russchische FSB. Diep ademhalen en het adrenalineniveau in hun bloed laten zakken. Rustig blijven en opgaan in de massa was de boodschap. Regelmatig naar achteren kijkend via de spiegeling van de uitstalramen kwamen ze via de De Keyserlei aan het Centraal Station terecht en namen daar de Metro. Ze spoorden met tram 2 naar de Grote Steenweg te Berchem, waar Pjotr en zijn vriendin een klein appartementje hadden gehuurd in de buurt van de oude Kerk. Hun wapens, de Taurus en de CZ haalden ze uit elkaar wierpen ze in stukken in de vijvers aan restanten van de oude vesting aan de Brilschans te Berchem.

...wordt vervolgd....

 

feedback van andere lezers

  • jan
    door de namen Serge & Sergej naast elkaar te gebruiken in dit deel is het wel verwarrend lezen elpe, verder is het knap geschreven!
    elpe: Dat was toeval tijdens het kiezen van de gepaste namen... maar vooral blijven lezen jan !
    thx ffb
  • tessy
    Vind het leuk om nog eens te lezen, het verhaal zit goed in elkaar
    elpe: dankje Tess

    grtz
  • hettie35
    Dit deel had ik perongeluk overgeslagen maar is daarom niet minder mooi om te lezen,
    groetjes Hettie
    elpe: spannnnnnnnenddddd
    dankje Hettie
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .