writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Groene Briefjes uit Amerika (5) - Deel uit Verschrikkelijke Stad.

door elpe

.../...

Vanuit hun "privé" loge genoten Serge en Ria van het optreden van de Chileense zeeleeuwen die een komische Pavaroti imitatie opvoerden.
Toen de clown Iwanuschka in het theater trad, brak de hel los. Daar was iedereen voor gekomen. Alle aanwezigen stonden recht en applaudisseerden nog voor de prachtige clown nog maar één act had opgevoerd. Oleg Popov werd door iedereen op de handen gedragen.

De gepantserde camionette van B&B reed via de afrit aan het Antwerpse Zuid de Gedempte Zuiderdokken op en parkeerde zo een vijfentwintig meter voorbij de woonwagen van de direktor. De bijrijder, gekleed in een grijsrood uniform en gewapend met een revolver Smith & Wesson, stapte spiedend om zich heen kijkend uit. Toen hij vaststelde dat er niets aan de hand was ging hij zich naar de zijkant van de wagen en klopte driemaal op de zwaar metalen deur. Via een klein luikje werd een metalen koffer naar buiten geschoven die door hem werd aangepakt. Samen met zijn chauffeur, die dienstdoet als beschermer met zijn revolver schietensklaar, stapten ze tussen de tent en de woonwagens door.
Snel, kordaat en de afstand overbruggend binnen de kortste tijd, zoals hen tijdens de opleiding werd aangeleerd, kwamen ze bij de woonwagen van "herr direktor" aan. Deze laatste had de mannen al zien aankomen en nam de koffer aan. In zijn woonwagen haalde hij het geld uit de koffer en zette de zak waar het in verpakt was op de tafel.
Volgens een bijgevoegd document moest er 40000 dollar inzitten, een bedrag dat hij later zou tellen. Vlug borg hij alles op in zijn nieuwe kluis. De metalen koffer werd teruggegeven aan de koeriers die vertrokken met de wind in de rug.

../..
wordt vervolgd

 

feedback van andere lezers

  • hettie35
    Ik heb het nu echt in mijn hoofd zitten en wil graag verder lezen dus op naar het volgende deel, mooi!
    groetjes Hettie
    elpe: dankje Hettie
  • tessy
    Ik wist niet dat mensen die geld transporteren ook een revolver dragen? Weer wat bijgeleerd dus :-)
    elpe: Ja hoor, zeker weten.
    Merciekes ffb
  • Wardibald
    De "criminele sfeer" in je fragmenten, ligt er altijd goed dik en toch geloofwaardig op. Je beroep heeft er ongetwijfeld veel mee te maken.
    elpe: Dat zou kunnen ....
    Dankje vriendelijk ffb
  • Dora
    Jammer zo snel al de cliffhanger want uiteraard, het gaat erom spannen...
    (stonden recht heb ik inmiddels zoveel Belgen zien schrijven dat ik het lief begin te vinden... rechtOP gaan staan zouden we in ons abrupte landje zeggen, met een rug zo recht als langs schietlood ....
    stapte om zich heen kijkend uit/stapte spiedend uit.)
    elpe: ik neem de fb mee bij de afwerking van het verhaal.
    dankje
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .