writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Runnertje: Zonloze Kruistochten

door Dora

Het gevecht om het gelijk ga ik graag uit de weg. Strijden is lijden, heb ik geleerd en altijd geloofd. Wie niet met open vizier aan de kruistocht begint vaart op een gegeven moment blind, gooit heilige huisjes en beelden aan brokken, weet niet meer tegen wie hij wat heeft zitten jokken. Meestal krijgen onschuldigen de hardste slaag met stokken.

 

feedback van andere lezers

 • hettie35
  Dora het fijne is dat we twee oren bezitten, dus ene oor in andere oor er weer uit. Het goede blijft vanzelf wel hangen.
  Groetjes Hettie
  Dora: Mooi zo, zoefoef dwars erdoor van links naar rechts... Dat is waar, het goede blijft gewwon, dank je...
 • tessy
  Ik vind het vooral erg dat mensen naar jokkebrokken luisteren en oordelen zonder de tegenpartij te horen. Mensen houden van roddel en wie eerst komt eerst maalt lijkt het wel, want terwijl je zelf onwetend blijft hebben de meest wilde verhalen al de ronde gedaan..tegen dat men dit beseft is het kwaad meestal geschied. Ik weiger dan mijn "onschuld" te proberen bewijzen, wie zomaar eender wat over mij verteld wordt, wil geloven heeft geen recht meer op mijn vriendschap. Krijgt enkel nog beleefdheid omdat ik zo opgevoed ben.
  Dora: Ik ook Tess, ik trek me terug en laat de lasteraars aan hun lot over, helaas is dat het merendeel en zo word je dus ongewild zwart gemaakt, sta je alleen, maar wat moet je anders?
 • bessy
  het gaat om het geluk en niet om het gelijk. zoals je schreef bij hoeselaar
  mooie runner deze slaan met stokken en door jokken...brokken
  maken
  Ik ben hier een poos niet geweest, vandaag ga ik bijlezen
  Dora: Je hebt het vast druk gehad Bessy, naar ik hoop met leuke dingen. Dank je
 • Hoeselaar
  Je hebt gelijk Dora, ik heb me er ook al op betrapt mijn vinger te heffen zonder te weten of die persoon de zondebok was.
  Wie zonder fouten is hij mag die eerste ...
  Nu draai ik me om en denk- loop naar de pomp en dan is voor mij de kous af

  Willy
  Dora: Naar de pomp hoeft men niet eens te lopen, ik denk alleen: 'Jammer, we hadden niet hoeven strijden om zo iets. Het gaat om geluk-niet het gelijk!'
Er zijn 8 bezoekers online, waarvan 0 leden: .