writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Groene Briefjes uit Amerika (7) - Deel uit Verschrikkelijke Stad.

door elpe

../..

De mannelijke inspecteur had het gevaar opgemerkt en knielde neer achter een andere woonwagen met in zijn rechterhand zijn dienstpistool. "Halt, politie" riep hij naar de gewapende mannen die hierdoor helemaal niet uit hun lood werden geslagen. Géén van beide boeven had oren naar dit bevel.

De politievrouw stond nog steeds recht voor hen. Ze had ondertussen ook haar pistool in de hand genomen en richtte het op Sergej. Deze draaide zijn wapen in de richting van de vrouw. Tweemaal twee korte knallen scheurden het luchtruim in flarden. De politiemensen schoten. Sergej en Milaj ratelden een salvo uit hun automatische wapens terug.
De mannelijke inspecteur viel neer en greep naar zijn rechterarm. Sergej spurtte naar de klaarstaande zwarte Mercedes, met een blonde vamp achter het stuur, en reed weg van het gebeuren. Milaj was neergevallen en greep naar zijn onderbuik. Hevig bloedend liet hij zijn wapen vallen. Alles werd groen voor z'n ogen.

Ria zag dat één van de gemaskerde kerels neerviel met zijn wapen nog in de hand. Gefocust op deze kerel had ze niet eens opgemerkt dat haar vriend Serge neergeschoten was. De man liet zijn machinepistool uit zijn hand vallen, kreunde hevig en greep naar zijn buikstreek. Ria stampte het wapen onder de woonwagen, draaide de man op zijn buik en deed hem de handboeien aan. Dat de man bloedde kon haar echt niet deren. Eerst alles veiligstellen was haar geleerd.
Toen ze omkeek zag ze haar vriend Serge naast de woonwagen liggen. Met een pijnlijke grijns op zijn gezicht keek hij in de richting van Ria die ondertussen naar hem toeliep. Toen deze teken deed dat alles in orde was keerde ze terug naar de gemaskerde kerel.
Via de dienstradio gaf ze ijzig kalm weer wat er was voorgevallen. De centrale dispatching was blijkbaar al gealarmeerd door enkele wakkere burgers en had al enkele ploegen ter plaatse gestuurd. Ze kreeg de opdracht de man te "bevriezen" tot hulp opdaagde. Serge was recht gestaan en leunde, met zijn dienstwapen in de hand naast Ria, aan de kamper van herr Direktor. Ze hoorde in de woonwagen gestommel en ging voorzichtig binnen. Daar zag ze, naast zijn kluis, herr Direktor hevig bloedend op de grond liggen. De kluis was dicht. Alsof ze uit het niets kwamen stonden er plotseling twee collega's bij haar in de wagen.
Toen ze buitenging zag ze nog juist dat Serge werd meegenomen door een gearriveerde ambulance. Vluchtig zwaaide deze nog met zijn hand. Ze wist dat hij in goede handen was en keerde op haar stappen terug. De ambulanciers van de tweede toegesnelde wagen verzorgden ondertussen de blijkbaar zwaar gekwetste Direktor. Al goed dat een toevallig aanwezige dokter de nodige eerste zorgen kon toedienen dacht ze bij zichzelf. De neergeschoten gangster werd met een derde ziekenwagen, begeleid door twee collega's van haar afgevoerd.

../.. wordt vervolgd

 

feedback van andere lezers

  • hettie35
    Was weer fijn om te lezen, je schrijft echt boeiend.
    Groetjes Hettie
    elpe: Dankje Hettie, het liedje is bijna uit
  • tessy
    Weet niet veel commentaar te geven omdat ik het verhaal al ken.
    Wel even Dora haar fb bijtreden, herr director ligt tweemaal bloedend op de grond op de grond.. als hij maar één maal bloed is dit een uitstekend geschreven stuk :-)
    elpe: Dankje Tessy maar ik lees er warschijnlijk over....
    grtz
    Luc
  • Anjer
    met pensioen of op, is inderdaad dialectisch hier, voor mij wel kunnen, geeft het verhaal een andere kleur een beetje toch, mooi, grt Anjer
    elpe: Ik blijf een vlaming hé... daar kan ik niet veel aan veranderen;
    Dankje zeer voor de fb
  • jan
    wat een circus die overval maar goed geschoten van Ria!

    grtzz
    elpe: de "evrouwciepatie" van de man hé.....
  • Dora
    Zo het bloed vloeit en de flikken doen best hun werk
    Elpe. Pensioen kent men in Nederland OOK maar wij gaan MET pensioen en niet OP pensioen Haha..
    Direktor hevig bloedend op de grond 2 x
    gangsters werden toch?
    elpe: En ik dacht dat jullie met de VUT gingen (of zoiets)...met het is inderdaad MET persioen en niet OP pensioen al wordt dit in de Vlaamse regio's zo wel als dialectverbastering gebruikt.
    Ik zie de hevig bloedende Herr Direktor maar 1x liggen hoor.
    Merciekes voor de verbeteringen...
    tot schrijfs
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .