writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Groene Briefjes uit Amerika (8) - Deel uit Verschrikkelijke Stad.

door elpe

../..

In de door Darina gehuurde Mercedes zat Sergej luidkeels te vloeken. "Amateurs!" riep hij luidkeels in het Russisch. Darina kromp in elkaar en zei niets.
Aan de Oude Steenweg, achter het Sint Jansplein, bracht ze Sergej naar het onderduikappartement. Ondertussen kalmeerde hij beetje bij beetje.
Een klein straaltje bloed kwam uit zijn mouw gerold. Ze verzorgde de schaafwonde zo goed en zo slecht ze kon. Pijnstillers en een fles Russische Wodka deden de rest.

Drie kwartier na de schietpartij, in ware gansterstijl volgens de locale radiozender die dit al kon berichten in een flashbericht, kwamen de rechercheurs van de federale politie aan bij de grote tent. De vertoning was al stilgelegd en de directe omgeving afgespannen met blauwwit politielint. Ria werd opgevangen door de politiepsycholoog. Ze stortte op dat moment volledig in.

Milaj onderging een spoedoperatie in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en werd nadien overgebracht naar de ziekenboeg van de gevangenis te Brugge. Daar werd hij door de rechercheurs van de federale recherche gehoord maar beriep zich op zijn zwijgrecht.
Drie dagen later werd Darina uit haar vitrine weggehaald, verhoord en opgesloten in de vrouwenafdeling van de gevangenis van de Begijnenstraat te Antwerpen, ze bekende haar aandeel.

Onderweg naar Spanje, in een geleende BMW, overpeinsde Sergej de laatste militaire operatie.

Woede borrelde nog steeds in hem omhoog.

Amateurs,
dikke amateurs…….


../..

in de laatste delen wordt de "eindstrijd" beschreven.

 

feedback van andere lezers

  • jan
    ik ben benieuwd naar die eindstrijd elpe, sterkte met je been!

    grtzz
    elpe: Daar leg ik volgende week de laatste hand aan (maar ik ben ondertussen ook bezig het volledige verhaal (3 delen) te herschrijven waar ik dieper in ga op de personen zelf.
    Mijn been zal iets voor lange duur zijn... maar dat komt allemaal goed.
    Dankje voor deze fb
  • tessy
    Omdat ik het verhaal al eerder gelezen had weet ik niet goed welke fb nog te geven.
    Het is wel spannend, al vind ik dit stukje een beetje kort en weinig nieuw brengend.
    elpe: Daar heb je gelijk in , ik had het beter samen met het andere gepubliceerd op WH. Maar er komt nog een slot....
    Dankje ffb
  • Dora
    Jammer, ik had je in Mechelen graag ontmoet, want ik volgde je op de voet en dan had je onze auto waarschijnlijk meteen kunnen bevrijden...
    elpe: Inderdaad jammer, maar ik kon er fysisch niet geraken. Heb een kleine heelkundige ingreep ondergaan aan m'n dijbeen, niks erg maar heel moeilijk om op te lopen. Ondertussen gaat het beter.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .