writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

10 december

door silvia

10 december 2010. Een dag die al lang van tevoren met een kadertje rond in mijn drukbezette agenda vermeld stond. Ik zou voor geen goud deze leuke avond hebben willen missen.

Marie-Christine en ik hadden een paar uur van tevoren al met elkaar afgesproken. Kwestie van samen van de voorpret te genieten en gezellig bij een lekkere salade wat bij te kletsen. 't Was immers geleden van het voorjaar dat we elkaar zagen. Toen met Jan, Manono en Erwee erbij om de geboorte van "ons verhaal" te vieren.

Aldus togen we gezellig samen naar Boesjkammeree, benieuwd naar het gezelschap dat we gingen aantreffen. Het was bij aankomst een zeer klein groepje, maar de bubbels waren lekker fris en de ontvangst door Jan Willems was hartelijk. We troffen Erwee, onze "ouwe" bekende, en maakten kennis met Hope, die nota bene in Boom bleek te wonen, zeg maar op een ruime steenworp afstand van Aartselaar, waar ondergetekende resideert.

Druppelsgewijs kwamen ook de anderen de keldertrap afgedaald : Manono en Jan, onze medeschrijvers van "ons verhaal" en Dora, zeer bekend van de vele verhalen en gedichten. Dora die trouwens meteen een schitterend idee opperde : een bijeenkomst in Nederland. Yes, doen Dora, we komen !

Ondertussen werden we rijkelijk verwend met drankjes en overheerlijke hapjes die op zeer charmante wijze werden opgediend door de kinderen van Jan Willems. We neusden rond tussen de boeken op de boekenplank. Ik hield me aan mijn belofte om foto's te maken en drentelde rond tussen het gezelschap, geflankeerd door Marie-Christine, aldus het duo "woord en beeld" vormend.

Wardibald kwam erbij, en Koyaanisgatsi, die zijn luisterrijke pseudoniem ontleende bij de Indianen.
We maakten kennis met de mama van Jan Willems en enkele andere sympathieke aanwezigen, niet bekend van de site maar ik heb ze voor alle zekerheid toch maar mee vereeuwigd.

Er werd naar hartenlust bijgepraat en kennis gemaakt, plannen gesmeed en ervaringen uitgewisseld.
Ondanks de ietwat magere opkomst was de sfeer gezellig en ongedwongen en genoten de aanwezigen van de joviale ontvangst. Wat mij betreft een geslaagde avond en absoluut voor herhaling vatbaar, en ik vermoed dat alle anderen dit met me eens zijn. 

feedback van andere lezers

 • hope
  Ook voor mij was het een geslaagde avond dankzij de goede ontvangst en het interessante gezelschap. Voor herhaling vatbaar inderdaad.
  Hope
  silvia: zeker weten !
 • jan
  knap verwoord silvia!

  grtzz
  silvia: dank je Jan !
 • tessy
  Ik ben heel blij dat het jullie zo goed bevallen is.
  Ik dacht een beetje egoistisch moest het niet leuk geweest zijn zou er misschien in de toekomst geen nieuwe bijeenkomst georganiseerd worden. En dan miste ik de kans om leuke mensen te leren kennen :-))

  ps ik kreeg de foto's wel, maar jammer dat er geen namen bij stonden, niet alle opgespelde namen waren leesbaar, zo weet ik niet echt wie wie is.
  Maar dat is geen probleem, ik zal in de toekomst wel aanwezig zijn en dan zie ik iedereen in levende lijve :-))
  silvia: hoi Tessy inmiddels is het me gelukt titels onder de foto's te zetten maar nu is het verzenden blijkbaar weer mislukt...
  vanavond onderneem ik een nieuwe poging maar nu moet ik eerst wat voor mijn baas gaan werken, beu...
 • Dora
  Leuk dat je er verslag van hebt gedaan.
  Ja, voor mij was het eerst al een eind rijden en ook daarna hadden we nog veel Mechelse perikelen... die ook wel iets humoristisch haden. Nuchter blijven om je later met een taxi naar Leuven te laten rijden hihi...

  silvia: arme Dora, had je toch maar wat van die lekkere bubbeltjes gedronken :-) - ik doe een nieuwe poging om je de foto's door te sturen, maar dat zal voor morgen zijn !
  wish me luck :-)
 • koyaanisqatsi
  Idd. Volkomen mee eens! ;-)
  silvia: aftellen naar een volgende bijeenkomst hé :-)
 • MarieChristine
  Een schrijfster ben ik misschien (nog) niet, maar een feestvarken wel.
  Het was een gezellige avond en voor herhaling (in Nederland?) vatbaar.
  silvia: haha, ik denk dat er wel meer feestvarkens aanwezig waren :-)
  ik doe een nieuwe poging voor de foto's. Ik heb ze als album verstuurd maar dat is blijkbaar niet bij iedereen gelukt...sorry...maar het komt in orde !
Er zijn 10 bezoekers online, waarvan 0 leden: .