writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Hoe het was/is in conservatief Vlaanderen

door verf

De moord op Ann Salens


Toen ik schreef dat het vervolgen van iedere joint wel voordelig was voor al die tuk-tuk copontjes trein middenstanders, die zonder de minste problemen naar belasting ontluikende landen konden sporen. Kreeg ik een fb van een verontwaardigde schrijver met de vraag of ik nooit sjoemelde. Als men niks heeft kan men niet veel sjoemelen.

In de jaren 80tig toen sjoemelde ongeveer iedereen, de vraag was toen, als iedereen oogluikend door de overheid gedoogde sjoemelen, sjoemelt, wie werd er dan gecontroleerd. Of werden belasting controles misschien gebruikt om politieke tegenstanders te vernietigen?

In de jaren 80tig toen de tuk-tuk couponetjes trein middenstanders massaal richting zwarte rekeningen tufte, toen werd ANN SALENS de ontwerpster van tijdloze jurken opeens geconfronteerd met een belasting controle. Ze was een doorn in het oog van toenmalig conservatief Vlaanderen. Ze was niet de enige.
Op een dag werd ze samen met haar twee minderjarige dochters en haar man op straat gegooid. Letterlijk en figuurlijk. Haar atelier werd in een container gegooid, op het stort. Links en rechtse conservatieven stonden erop te kijken. Toen is Ann vermoord.

Een als arm bekende slager, die een massieve zwarte rekening had, die kreeg niet alleen de sociale voordelen die voor de armen bestemd waren. Die kon zijn slagers zoontje met een dikke beurs op universiteiten laten studeren zeer comfortabel aangedikt met de zwarte rekeningen. Hij kon na het afstuderen het zoontje een comfortabele manier geven om hem als zelfstandige te installeren.

Ondertussen werd justitie, nog altijd overstelpt met diegenen die met een joint betrapt werden. Slagers zoontjes uiteraard niet want die worden beschermd, die konden vooraan op de pagina van een populair weekblad verschijnen met een joint.
Terzelfder tijd werden in de meest conservatieve provincies Massaprocessen gevoerd tegen armen, en bruin. Die betrapt waren met een joint. Stalinisme nog nooit van gehoord.

Toen ik enige jaren terug dezelfde teksten op een blog presenteerde toen kreeg ik een fb wat Duroux had gedaan was minder erg dan een joint roken. Toen dacht ik al hoe verschrikkelijk zijn de geesten geëvolueerd.

En dan is iedereen zo verschrikkelijk verbaasd dat er geen eerbied meer is voor onze rechts staat.
Blokkering van justitie, massaprocessen tegen armen, bruin, corruptie. Het kan de tegenstanders van een legalisatie niks schelen.
Het resultaat, drugs zijn massaal verkrijgbaar, de kwaliteit is beter dan ooit.

Enfin, voor mij is het onderwerp afgelopen, ik ga op verlof. Straks ben ik terug, ik zal het dan hebben over de bloemetjes en de bijtjes, hoe ongezond ze wel zijn.

 

feedback van andere lezers

 • tessy
  Als je de rust niet meer kan vinden in een natuurwandeling of bij een goed muziekstuk of een mooie film..dan is het tijd zelf eens naar een shrink te gaan want dan schort er iets aan je zenuwstelsel.
  Echte rust is in geen enkel kunstmatig middel te vinden. Rust vind je in jezelf, in het reine zijn met mensen en omgeving.
  Vraag maar eens aan mensen wiens kinderen veranderden in onbekende deugnieten en dit door het oh zo onschuldige rustgevende middel.

  verf: let maar op dat uw kinderen niet veranderen in religieuze bommen legers let maar op dat ze niet aangerand worden dat ze niet
  "als hij maar geen boetballer wordt dan schieten ze hen half dood" kent u hem nog niet door Lennerd naar door DE GROOT
 • Wardibald
  Inhoudelijk een heel gebalanceerd essay. Reclame voor wiet vind ik dit niet echt; enkel dat justitie zich misschien beter met dringender te geselen katten kan bezighouden. Daar ben ik het mee eens. Mensen worden hier tenslotte nog altijd bij bosjes door de kop geschoten voor een mercedes.

  Zelf heb ik ook één iemand gekend die wat gek werd van wiet. Maar ik gebruik bijna dagelijks en waanvoorstellingen zijn me totaal vreemd. Het helpt me met mijn geschrijf. Maar inderdaad is niet iedereen goed af met een joint. Hetzelfde en meer geldt echter voor alcohol..
  verf: problematis drugsgebruik is een simtoom van dieper ligende probleemen miljoenem mensen zijn zeer gelukig met een boreltje een pintje een jointje
  dank u voor uw FB GR......ed
 • Hoeselaar
  ik ken er die blowen en die daar waanvoorstellingen van krijgen, ja, als die waanvoorstellingen je prachtige beelden opleverden dan zou ik zeggen doe maar, maar het tegendeel is waar.
  Zij die dat spul gebruiken lopen als halve zombies erbij en zijn niet in staat een redelijk gesprek te voeren, dus weg van dat spul en maak er geen reclame meer over

  Willy
  verf: ik maak reckame voor wat ik wil mister diktator en als iemand waanvoorstelingen krijgt van blouwen dan moet hij dringend naar een schrink niet voor dat blouwen maar vanwege die waanvoorstelingen
  dank u voor uw FB GR......ed
 • Dora
  Niets op een joint tegen als het geestverruimend werkt.
  Edoch ik heb gemerkt dat het meer vernauwing geeft en daar heeft een mens zijn zuivere gevoelsleven immers niet voor meegekregen? Een geweten wordt in je vroegste jaren gevormd en dat mag men niet oneerlijk leeg laten roven. Blijf geloven in de ongerepte natuur en laat je geweten in takt, tijdens je verlof...
  verf: daar heben we weer de ongerepte natuur van dora haar natuur uiteraard die ze aan iedereen opdringt
  diegene door blowen denken dat er iets geestenveruimend gaat gebeuren die moet dringen naar een schrink
  cannabis werkt rustgevend niet verdovend zoals bij opium preparaaten ook niet halisuneerend zoals lsd maar simpelweg rustgevend
  en iets rustgevend is dringend nodig in deze tijden
  maar iets rustgevend is tegen de heersende levenstijl van ACTIE, CONCURENTIE, SPANING, iedereen ophitsen met woorden en daaden wordt als 'normaal' beschoud 'arbeid maakt vrij' is de leuze naast de 'gezondheidsPLICHT'
  dank u voor uw FB GR......ed
 • Anjer
  's mens geest werkt op mysterieuse wijze, dear verf, teveel hersenkronkels, te weinig gezond verstand, alhoewel ik niet blow of rook, uit principe zeg maar, ieder zijn meug, grt Anjer
  verf: dank u voor uw FB GR......ed
 • koyaanisqatsi
  Op verlof? Naar Jamaica? (opgepast, blowen is daar ten strengste verboden, ook al loopt driekwart van de bevolking constant met zijn hoofd in de wolken)
  verf: nee naar BARCA
  naar PLAZA REAL uit de sneeuw tussen de stadslantaarens van GAUDi waar ik nu een drankje drink
  dank u voor uw FB GR......ed
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .