writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Verschrikkelijke stad - De eindstrijd. (1/.)

door elpe

Issa was in Malmö van het scandinavische Zweden terechtgekomen.
Via een Bulgaarse connectie had hij zich een nieuw paspoort laten aanmaken. Hij liep nu door het leven als Konrad Iptchak en stond bij de Zweedse autoriteiten gekend als een politiek vluchteling.
Om alles nog eens in een nieuw kleedje te steken trouwde Issa met een Kosovaarse die de Zweedse nationaliteit al eerder verkregen had door een eerste huwelijk. Ze had al een kind en was meer dan tevreden een man gevonden te hebben die voor haar en haar driejarig zoontje wou zorgen.
Zoals vroeger al het geval was, bezoop Issa zich elke dag met zijn Bulgaarse en Kosovaarse vrienden in de kroegen van de stad of aan de overzijde van de rivier, in Kopenhagen. Tsjetsjenen was Issa hier nog niet tegengekomen en hij was er ook niet op uit om dit te laten gebeuren. Buiten zijn vrij opvallende figuur, waar hij niets kon aan veranderen, had hij zich een fijn getrimd baardje laten groeien. Regelmatig zonnebanklicht en trainingen in de gym hadden hem een getaand gezicht en uitgezette torso gegeven. Met zijn in gel, stijl achterover, gekamd haar had nu meer het uiterlijk van een Siciliaan dan van een Tsjetsjeen.

Zijn vrienden hadden vernomen dat in Hamburg, in het noorden van Duitsland, volgende maand een groot geldtransport zou plaatsvinden. De Amerikaanse militairen zouden een grote hoeveelheid dollars, die destijds door hun troepen werden meegebracht naar de Amerikaanse basissen in Duitsland, terug zenden naar de Verenigde Staten.
De oversteek zou gebeuren met een cargoschip dat zou vertrekken vanuit Hamburg. Een boogscheut van Malmö vandaan.

../..
wordt vervolgd

 

feedback van andere lezers

  • Dora
    Dat belooft weer
    elpe: 't is te hopen hé....
    thx
  • jan
    het gaat er weer stuiven elpe!
    elpe: misschien.....
    thx ffb
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .