writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De (op)geblazen soep (Dubbel espresso =2 x 60)

door Dora

De soep wordt nooit zo heet gegeten als ze voor je opdoemt.
Kijk, stoom blaas je weg en zeer kun je ook inslikken. Ja, kleine kinderen geloven veel van die grotemensen-raad en vaak zit er wel een soort van waarheid in. Tel eerst tot toen.
Er is echter ook soep die heter wordt naarmate de tijd verstrijkt. Zoals de dood.

Als je ouder wordt ademt hij steeds heter op je dunner wordende huid. Wat moet je dan met je verbrande bek? Dan zijn ze niet thuis, de lui die zeiden dat je eerst na moet denken voordat je wat zegt. Alsof de eerste reactie niet exact weergaf hoe giftig het onrecht was dat men als sambal door je strot ramde.

 

feedback van andere lezers

 • Mistaker
  Heftig kopje koffie hoor, maar smaakt super!

  G
  Dora: Dank je...met de beste wensen en een goed jaar voor de boeg
 • hettie35
  Knap neer gezet Dora,
  groetjes Hettie
  Dora: Dank je Hettie. Toen ik jong was kon ik nog schrikken van de waanzin die ik wel eens toegevoegd kreeg, Men projecteert vaak zijn eigen dingen op mij. Nu is het niet meer dan een constatering, maar woedend maakt het me nog steeds...
 • julien_maleur
  Dit is wel heel zware kost. Natuurlijk is dit wel heel juist. Toch denk ik bij het nieuwe jaar dat op komst is aan leukere dingen dan aan de dood. Ik wens jou dan ook een heel prettige oudejaarsavond en een nieuw jaar voor optimisme, geluk en in goede gezondheid veel schrijfgenot.
  groeten
  JM
  Dora: Dat schrijfgenot zit wel goed, genoeg inspirerende onderwerpen. Dank je...Het is veel minder zwaar bedoeld trouwens, want als je ouder wordt heb je immers ook geleerd te relativeren, als het goed is... toch?
 • koyaanisqatsi
  Dit zijn wel espresso met een stevige schep pilpili.
  Dora: Inderdaad bossen lilipillie, dat brandt als een fakkel hoor... de blaren door je expres sievliezen voor de kiezen...dank je zeer
 • Runner
  Het ging van een dubbele Hamburger naar een dubbele Wiskey!
  De solo-runner groet U!
  Dora: Op de koude koffie komen en afblussen met een waslijn vol gedroogde borstrokken. Soms is de eerste ingeving echt de beste.
  Als jij komt is de bak leut vers en warm zonder dat je er je mond aan hoeft te branden.
 • ivo
  wow, ik word hier zowat van mijn stoel geblazen, wat een emotie ... om dit over te brengen moet je talent hebben
  Dora: In 2 x 60 woorden moet je wel meteen to the point komen. Ik vind het een goede oefening...Dank je wel voor je compliment, ik bloos er nog steeds van.
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .