writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Coen en Bobby (dubbele espresso-verhaal)

door Mistaker

Coen Moulijn is dood. Hij kwam uit het Oude Noorden, zoals zoveel beroemde voetballers. Uit het nabijgelegen Crooswijk kwamen boksers.
Moulijn was voor Rotterdammers de verpersoonlijking der naoorlogse wederopbouw.
Zaterdag is zijn crematie. De rouwstoet zal over de Coolsingel trekken, waar ongetwijfeld ontzettend veel mensen hun laatste eer willen bewijzen aan deze topvoetballer die na het overlijden van zijn enige en ernstig gehandicapte zoon, z'n levenslust kwijt was.
Boney M 'zanger' (hij playbackte alleen maar) Bobby Farrell wordt zaterdag begraven op het Amsterdamse Zorgvlied dat zo langzamerhand een attractiepark dreigt te worden, met al die beroemde doden.
Farrells uitvaart is geÔnspireerd op die van Harry Mulisch. Ik vraag me af wie er een eerbewijs wil brengen aan deze pathetische danser.

Espressofictie is een genre, overgewaaid uit Amerika, dat zijn naam ontleent aan de tijd waarin je een espressokopje kunt legen. Een espressoverhaal telt maximaal 60 woorden, het dubbele espresso-verhaal maximaal 120 woorden.

 

feedback van andere lezers

 • hettie35
  Leuk om te lezen,
  groetjes Hettie
  Mistaker: Dank je Hettie!

  Groet,
  Greta
 • Hoeselaar
  Lekker luchtig ook al is het verhaal anders

  Willy
  Mistaker: Als het maar onderhoudend is!
  Bedankt voor je reactie Willy.

  Groet,
  Greta
 • Anjer
  leuk voor op de trein zo'n kort verhaal, knap verwerkt ook! graag gelezen, grt Anjer
  Mistaker: Als je een zitplaats hebt, is het altijd lekker om in de trein te lezen.
  Bedankt voor je reactie Anjer.

  Groet,
  Greta
 • martine
  er wordt gehakt in onze jeugd

  expressoverhaal had er nog nooit over gehoord
  prettig weekend
  liefs martine
  Mistaker: Misschien ook iets voor jou? Lekker kort, dus ook voor mensen met weinig tijd goed te doen!

  Fijn weekend! xxxx
 • jan
  ik heb Coen nog zien voetballen (Nac 1 - Feyenoord 3 ) in '67 '68, het jaar weet ik niet meer precies, een snelle jongen met een fabelachtige techniek en passeerbewegingen, Bobby was ondanks zijn betwiste zangtalent iemand een charismatische persoonlijkheid, het gezicht van Boney M...

  J
  Mistaker: Charisma had hij zeker want hij heeft altijd een enorme walging bij me opgeroepen!
  Gers dat je Coen nog hebt zien spelen zeg! Mijn moeder kende zijn eerste vrouw en heeft gisteravond wel een uur over Coen gepraat over de telefoon.

  G
 • ivo
  hoe ouder we worden, hoe meer afscheid we moeten nemen van helden uit onze jeugd ... die voor de jongere generatie slechts een begrip zonder inhoud zijn ... en hoe ouder men wordt hoe banaler het afscheid wordt, omdat men beseft dat men dichter bij het eigen afscheid staat ...
  en dan is er nog de media die van alle afscheidsfeestjes er een party van willen maken, zodat ze er ook nog een centje aan kunnen verdienen ... tja .. de ene zijn dood en de andere zijn brood ... mss is Herman Brood daarom van het dak gesprongen omdat het allemaal om centen draait, moest die weten dat het hotel nu een bedevaartsoord is geworden voor mensen zoals hij, hij was mss in het Ei gesprongen ipv van een dak ...
  Mistaker: Tja Herman Brood was niet eens meer een schim van de persoon die hij ooit was, dus hij wilde waarschijnlijk met een knaller eindigen. Is goed gelukt! (Hoe voeren Amsterdammers de duiven? Ze gooien Broood van het Hilton)
  Farrell krijgt vast de uitvaart die bij hem past, net als Coen.
  Bedankt voor de mooie reactie Ivo.

  Groet,
  Greta
 • lief
  triest begin voor de supporters van de club uit de Kuip.... Bobby heb ik onlangs al geŽerd met een limerick,

  liefs
  Mistaker: Bedankt voor je gerse reactie Lief! In Amsterdam zit al heel lang snackbar Ma Baker en elke keer als ik langs die (louche) tent kom, moet ik aan Boney M. denken.

  Liefs,
  Greta
 • Dora
  Prima stukje dubbele koffie dat diverse werelden omvat.
  De mensen die met ons leefden vallen een voor een weg... Coen was inderdaad een begrip en er zullen veel mensen zijn die echt rouwen.
  Wie playbackt gaat waarschijnlijk ook wel met een nep-show afgaan...
  Ik zit in de leeftijdscategorie, die bij iedereen die sterft denkt, oef oh jeeh, ja, begrippen gaan ons ontvallen... niet lang meer en ik lig ook op de brandstapel.
  Mistaker: Een nepshow wordt het zeker, laat dat maar aan Bobby over ;-)
  Wat mij opvalt is dat er tegenwoordig zoveel jonge mensen (35-50) overlijden aan kanker.
  Bedankt voor je mooie reactie Door!

  Groet,
  Greta
 • Wee
  Mooi stukje.
  x
  Mistaker: Was dit espressoverhaal helemaal vergeten joh! Ik heb een speciale band met Crooswijk omdat mijn moeder een echte Crooswijkse is. Apart volk hoor!

  Greta x
Er zijn 12 bezoekers online, waarvan 0 leden: .