writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Afrit 31 vervolg 3

door Hoeselaar

"Zeg!Wilt ge uw klep houden, we zitten met 'n probleem en weten niet of we nog veel verder kunnen rijden. Da verrekte ding marcheert nie zoals het moet"! Hij duidde hiermee de ruitenwissers aan die hun werk niet naar behoren verrichten. Het was op dit moment wel geweldig hard aan het gieten zodat de wissers het water niet meer verwerkt kregen. Het zicht was niet meer dan twintig meter en daarom alleen al werd het rijden levensgevaarlijk.
"Moet ge zien waarmee ik rijden moet" De chauffeur maakte zich echt kwaad en sloeg met zijn hand zo hard op het dashboard dat de inzittenden er van schrokken. Hij ging verder in zijn ongebreidelde woede;
"Ze commanderen maar en wie moet het dan oplossen? Ik natuurlijk.
"Het is toch altijd hetzelfde, Jean, doe dit en Jean doe dat, en als ge klaar zijt moet ge dat nog even voor me doen. Ik had me in m'n kont moeten bijten toen ik deze job aannam".
Zijn bijrijder porde hem in de zij en siste met bijna gesloten lippen;
"Zeg, als ik u was ging ik buiten staan en uwe naam roepen, kieken dat ge zijt, hier in het busje zitten nog mannen die ons kunnen verstaan, het zijn niet allemaal Spanjolen en Portugezen. Sorry, maar ge zijt een echte lomperik, nee zo had ik u niet ingeschat"
"Ja maar waarom moet ik altijd die rotte zaakskes opknappen"
Hij pakte een doek vanonder het dashboard uit en wreef uit alle macht de condens van de voorste ruiten.
"Djuu! En ziet ge dat, hé ! Ook de rechterkoplamp doet het niet en de motor sputtert tegen daarmee moet ik hen allemaal naar daar brengen".
"Als me dat niet lukt tja, dan en de zwaantjes houden ons tegen moet iedereen maar zo hard als hij kan de struiken in lopen en dan verder z'n plan trekken".
"Heb je bang voor zwanen? Het was de kleinste vent achterin die zo op z'n Hollands dit vroeg "Maar die vogels doen je toch niets".
" Zeg, ik geloof dat ge van Ginderhuizen zijt, iemand van hier bij ons stelt me zulke vragen niet".
"Ach, jong, mijn tante woont op een camping in de buurt van Antwerpen en daar ben ik heel wat weken op verlof geweest".
"Hey! Ge moet niet zo met uwen ggrr rollen we horen wel dat ge van over de grens zijt"
De bijrijder maakte met zijn hand een rechtopstaande draaiende handbeweging als wilde hij hiermee zeggen dat de man op de achterste rij een slag van de mallemolen geïncasseerd moet hebben.
"Ach let maar niet op hem"
Het harde gekletter van de regenbui hield even snel op als het was begonnen. De de e 313 lag voor een moment helemaal verlaten voor hen open. De motor zoemde heerlijk en de reis kon verder worden gezet. Jean de bestuurder had de doek naar achteren gegooid en gevraagd om glas van de condens te zuiveren wat ook zonder morren gedaan werd. Een blik op zijn horloge zei hem dat hij zich haasten moest wilde hij het afgesproken uur echt halen.
Voorbij Lummen werd achterin het busje geruzied, er werden zelfs klappen uitgedeeld en bah vuillak geroepen " Hier is iemand aan het wegrotten, als alle Spanjolen zo stinken ga ik er nooit naar toe.
Het was bijna twee uur dat een man op de brug van de 313 over de leuning richting Bilzen keek. Nee, het was niet zomaar kijken nee, hij tuurde, hij wachtte op een voertuig dat hij met behulp van een staaflantaren hier moest opwachten en doen stoppen.

 

feedback van andere lezers

 • hettie35
  Je schrijft lekker vlot willy, en dat leest fijn.
  Groetjes Hettie
  Hoeselaar: Bedankt voor het complimentje, zo af en toe een schouderklopje doet wonderen

  Willy
 • Dora
  Weer genoten om de heerlijke taal. Even terug lezen Willy:
  de inzittenden (zich) er van schrokken, of
  de inzittenden zich er een ongeluk van schrokken
  Hoeselaar: Heb van jongs af aan last van dislexie gehad, en al lees ik tien keer hetzelfde, dan lees ik nog over die fout heen.
  Moet telkens opnieuw herlezen, en herlezen maar daarvoor heb je dan vrienden die je een tip geven
  Willy
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .