writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Terrorisme

door badstop



Terrorisme is een woord dat nogal eenzijdig wordt gebruikt. We denken meteen aan moslims die zelfmoordaanslagen plegen of vliegtuigen in gebouwen vliegen. Dit beeld wordt kunstmatig in stand gehouden om de aandacht van andere vormen van terrorisme af te lijden. Wijzen naar een ander om eigen fouten te verdoezelen is een techniek die in het westen een hoge graad van perfectie heeft bereikt.

In Afrika zijn het tot het christendom bekeerde Afrikaanse priesters, die onschuldige kinderen beschuldigen van hekserij. De ouders moeten geld betalen om ze te laten genezen door diezelfde priesters. In een hartverscheurende reportage heb ik op tv gezien hoe dit in zijn werk gaat. De priester wijst een paar kinderen aan staan die in doodsnoot tussen de dorpsbewoners staan te bezweren dat ze niets gedaan hebben, maar iedereen is bang voor ze, want de priester heeft gezegd dat ze behekst zijn en die is gezand van hun nieuwe alleswetende en kunnende god. Betalen de ouders niet, dan wordt het kind doodgemarteld. Die beelden zal ik nooit meer uit mij hersens kunnen wissen. Een assistent van de priester had meerdere kinderen tot zijn beschikking voor te werken in zijn huis en om seksueel te misbruiken. Effe biechten en alles is weer vergeven. De paus zegent de boel wel weer.
Zo komen we bij de volgende vorm van terrorisme: kindermishandeling en misbruik. Jaarlijks komt dit alleen in Nederland 200.000 keer voor. In huizen,kerken, zwembaden, scholen en kinderdagverblijven is een kind niet meer veilig.

Drugsoorlog is ook een vorm van terrorisme. Op de televisie zag ik een man waarvan zijn twee dochters waren doodgeschoten door een drugsbende. De reporter meldde dat ze op het verkeerde moment op de verkeerde plaats waren. Ook de aanblik van de totaal ontredderde man zal ik niet meer uit mijn hersens kunnen krijgen. Bij de aanslag op de twintowers in New York vielen 2604 doden. Deze aanslag is waarschijnlijk door Al-Qaeda gepleegd. 2604 doden zullen de Mexicaanse regering en de drugsbendes schamper opmerken, wij hebben alleen al vorig jaar 15.273 mensen vermoord. Dat zijn nog eens getallen. Wat staat er ook weer in de toen geboden? O ja. Gij zult niet doden.
Effe biechten en alles is weer vergeven en op naar de volgende moordpartij.

Hierbij beschuldig ik iedereen die drugs gebruikt of die niets aan de armoede in de wereld doet, die ten grondslag ligt aan het drugsgebruik, van moord.

Gelukkig heeft God zijn ogen dicht.

 

feedback van andere lezers

  • hettie35
    Erg pakkend geschreven,
    groetjes Hettie
    badstop: Dank je wel. Af en toe moeten we even in de spiegel kijken voor het juiste perspectief.
  • Anjer
    ja badstop daar schrijf je zoiets, in alle vormen en maten, komt dit voor, en dat tv beelden soms zo op je netvlies gebrand kunnen worden! gisteren over de psychiatrische patiënten na de aardbeving in Haiti, die worden totaal aan hun lot overgelaten, naakt en hulpeloos, waar zit dat geld dan kan je dit dan ook een vorm van terrrorisme noemen? graag gelezen grt Anjer
    badstop: Dat mag je zeker.
  • koyaanisqatsi
    Je vergeet nog de honderduizenden dode Irakezen, dankzij twee oorlogen en een embargo waardoor noodzakelijke medicijnen niet ingevoerd mochten worden omwille van... mogelijk bruikbaar voor de aanmaak van chemische wapens.
    Het westen getraumatiseerd door 9/11? Misschien moet dringend iedere westerling De Grote Beschavingsoorlog van Robert Fisk eens lezen. Maar hij weze gewaarschuwd: het wordt slikken geblazen met de "fratsen" van het democratische westen in het Midden-Oosten.
    badstop: De volkerenmoord in Palestina.
  • Dora
    Er zit veel in je stuk. Terrorisme komt in allerlei vormen voor.
    Ook in kleine kring en gezin. Waar mensen elkaar onderling afmaken uit jaloezie en het gevoel niet te voldoen, kan er in het groot ook niets veranderen. Verbeter de wereld en begin bij jezelf vind ik nog steeds een prima begin.
    badstop: Daar kan ik mij bij aansluiten. daarom doe ik aan alfha training en heb daarover een roman geschreven.
  • Mistaker
    "Hierbij beschuldig ik iedereen die drugs gebruikt of die niets aan de armoede in de wereld doet, die ten grondslag ligt aan het drugsgebruik, van moord."
    Dat vind ik wel erg kort door de bocht! Iedereen die drugs VERKOOPT, die wel ja. En wat moet'een 'gewoon' mens doen tegen armoede in de wereld? Op een linkse partij stemmen? Geld geven aan een goed doel, of aan de werkster die niks uitvoert? (ik zeg maar wat hoor).

    Groet,
    Greta
    badstop: Iemand die drugs verkoopt is niet gevaarlijk, want als niemand het koopt stopt hij vanzelf. Wat je kan doen is zorgen dat iedereen positief denkt. Hoe? Doe aan alfhatraining bijvoorbeeld.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .