writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Column: Geklungel in de gloria

door Dora

"Mevrouwtje, ik voel of zie niets dus het zit echt tussen uw oren."
"Oh fijn, dokter, dus u weet vast ook hoe u het daar even weghaalt?"
"Met een receptje voor vrolijk kleurige pillen en tot over drie maanden maar weer."
Vermits hersenscans etc. niet bewijzen dat een deel van mijn grijze cellen niet fatsoenlijk meewerkt, ben ik daar echt snel weg. Wat dokter niet weet zit altijd tussen MIJN oren, nooit tussen de zijne/hare?

Knappe koppen zeiden dat het niet kon en na decennia aangehoord te hebben dat hij niet spoorde blijkt het tegendeel waar te zijn. "Oh maar mijnheer, u heeft een zeer vroeg functionerend autobiografisch geheugen, daar ligt het aan" en ineens bleken zijn verhalen niet gek of vergezocht, noch overdreven. Nee ze getuigen juist van een zeer gedetailleerd observatievermogen. Moraal: Kijk niet op van levenslange ontkenning. Sta stevig in je eigen schoenen. Geloof jezelf en je lijf. Doorsta alle (voor) oordelen want in zelfvertrouwen kom je zelfs 'karaktermoord' te boven.

"Altsheimer" oreerde de dokter. Wat een schok zal dat geweest zijn voor hem en zijn familie en de man slikte jaren lang trouw die pillen. ONNODIG!!! Voorgeschreven door een geesteszieke arts die uit de losse pols wat gokte. Krijg je dan een ramp in je schoenen geschoven of niet? Werkeloosheid, gedwongen verkoop van de woning en nog wat treurige gevolgen meer. Gelukkig trok de familie tegen de media van leer. Toen bleek er een hele kluit patiŽnten door dat manische witte jak te zijn vergiftigd. Hij zal zonder meer ergens anders gaan werken en de patiŽnt? Ontwart zelf zijn geestelijk huishouding. Tenminste als hij niet ůůk nog slinks door de klachtencommissie wordt weggemoffeld. Dat woord komt van mof, waar men vroeger de koude handjes en rijke beursjes in verstopte.

Zorgt men soms handig voor eigen broodwinning? Zoals die psycholoog die geen oog had voor zijn kinderen, die later uren bij een vakbroeder in de stoel hingen en bittere tranen plengden. Of de loodgieter die de kraan thuis nooit repareert en zijn hond trapt omdat vrouwlief regelmatig zeurt over het hinderlijke gedrup?
Heb je last van iets onbekends? Zoekt het zelf uit, het is een warboel in kennisland en weet: waar dokter niet bekend mee is zit tussen UW oren, nimmer tussen de zijne. Wat? Helpen de blauwe pilletjes niet? Dan doen we toch die schattige roze dingetjesÖ niets ja maar. De rekening ligt morgen klaar.

Zoek je goede hulp? Weet dan dat je door moet douwen als met een dubbelgewapende tank op langzame maar sterke rupsbanden. Tot aan arts nummero acht, negen, tien. Wie niet weg is, is gezien? NEE!!!
Eindelijk geeft deze arts jouw huppelde-pupmania een naam. Nu is de vraag hoe kan dat?
Snort deze mens 'toevallig' ergens anders kennis op? Luister hij/zij naar jouw en eigen 'buikgevoel'? Ontdekt hij/zij wellicht vanuit een totaal ander vakgebied een gen, stofje of wetenswaardigheidje omdat hij uit zijn eigen hokje durft te denken? De gehele groep met gelijkluidende klachten waar jij voor aan de bel trok is gebaad bij jouw doordrammende inzet. Driewerf: Hiep hiep hoera in de gloria.
Men neemt de medemens soms niet serieus. Dat kan verstrekkende gevolgen hebben.
Ik vraag me af: Wat moet de mens die NIET gezegend is met het doorzettingsvermogen van een dikhuidig nijlpaard met een chronische forse plank voor de kop? Je moet daarnaast ůůk nog over een roestvrijstalen verbaal talent beschikken en intelligent beheerst verstandig blijven. Oh ja, plus die onverwoestbare tank!!!

Het lijkt de ov-jaarkaart wel. Twee jaar geleden wist men dat ie te kraken was maar men nam de hackers niet serieus. Liever miljarden verspillen aan ontkenning dan de kwaal meteen bij de hoorns vatten. Er stond zeker een baantje op de tocht zodat we nu veel meer van het belastinggeld moeten inversteren?


 

feedback van andere lezers

 • koyaanisqatsi
  Daar wordt een mens toch gek van... Die hele pillenslikkerij... Sjonge... Je zou van minder naar de anti-depressiva graaien... :-P
  Dora: Dank je Koyaanisqatsi. Op de inhaaltoer, zo te zien
 • Mistaker
  In veel gevallen kan een mens best zonder pillen.
  Over de OV chipkaart kan ik een zwartboek schrijven, echt niet te geloven wat ik daarmee heb meegemaakt voor ellende! (maar ik ga er geen woorden aan vuilmaken, die lui achter die kaart zijn compleet ongeschikt voor hun werk, welk werk dan ook. Te zielig).

  G
  Dora: Ik geloof dat we het aardig eens zijn in deze column, leuk, dank je wel
 • hettie35
  Goede waarheid schrijf je hier, de wereld staat soms letterlijk op zijn kop.
  Groetjes Hettie
  Dora: Ik vrees dat het bij het grote geheel hoort, dat we ons erbij neer moeten leggen. Op de vierkante milimeter de wereld verbeteren...
  bij onszelf beginnen
 • badstop
  Uit een vreselijke rvaring met doktoren weet ik dat je gelijk hebt. Er is een alternatief.
  Dora: Gelukkig ben ik bij de pinken en is me nooit iets onoverkomelijks overkomen. Ik hoor en zie zoveel hierover. Poehee, daar moest ik maar eens een columnpie aan wagen... Dank je
 • ivo
  wie is er gek? de overheid of wij?
  Dora: Goede vraag, maar zo traag van begrip? Nee, dat herken ik niet, jij?
  Dank je
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .