writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Column: Pos en Neg

door Dora

Het is werkelijk wonderlijk hoe makkelijk van positieve inzet een negatieve roddel is te bakken. Hoe zou het toch komen? Jaloezie? Minderwaardigheidscomplex? Een reputatie is binnen de kortste keren af te serveren.
U zet u belangeloos in voor een vergeten of armlastige groep en u straalt aanstekelijk van plezier, bent er gelukkig mee. Het doet goed iets voor de medemens te doen. Komt er uit bepaalde hoek commentaar dat u uit bent op persoonlijke roem. Alsof de gouden speld voor vrijwilliger van het jaar het enige is waarvoor u zoiets doet. Dat die speld bestond wist ik niet en ik zou niet weten waar te kijken als ik hem kreeg.

Uw dagindeling hebt u afgestemd rond de handel en wandel van de kinderen opdat u thuis bent als ze u nodig hebben… Men beweert: u laat hen niet voldoende vrij, hebt geen vertrouwen in hen.
Sorry, een achtjarige hoort er niet op voorbereid te zijn om te beslissen over de aandelenmarkt, dank.
U doet uw best om uw oudere kind vrij te laten en vertouwt op zijn/haar inzicht, want u hebt het immers zelf klaargestoomd en voorgedaan hoe een zelfstandig mens met zelfvertrouwen het leven aan kan. Hoort u van een groepje onverlaten (u kent hen niet, hoe kent men u dan?) dat u uw kind verwaarloost.

Het is lekker meegenomen dat verzinsels niet te weerleggen zijn. Zodra u het harde bewijs van uw integriteit op tafel legt, wordt dat genegeerd want sorry zeggen heeft men niet geleerd. Ooit probeerde ik iemands rare hersenspinsels over mij uit haar hoofd te peuteren maar zei ze:
"Als ik geen gelijk zou hebben zou jij je niet verdedigen." Haha, wat een maffe logica. Zij verdenkt mij en omdat ik protesteer tegen uit de lucht geplukte verzinsels heeft zij via die omweg weer gelijk?
'Beam me up Scotty' want zo lust ik er nog wel een paar. Conclusie: zodra mensen om welke reden dan ook 'iets' tegen je hebben, het maakt niet uit of het klopt, vinden ze altijd wel 'iets' om u mee de grond in te werken. Persoonlijk ben ik geen mol en laat ik hen maar kletsen, want ik weet wat en hoe ik waarom doe. Me verdedigen tegen baarlijke nonsens is verloren tijd en energie. Roddeljournalistiek leeft ook van gebakken lucht geruchten.

U bent een lollig mens en de gastvrouw zit ermee dat de stemming op haar feestje zo bekrompen is omdat enkele azijnpissers het hoogste woord hebben. U krijgt de kluit aan het lachen, de stemming is zelfs vrolijk. Hoort u later dat één van de zuurpruimen rond bazuint: u bent een psychopaat die ziekelijk graag in de belangstelling staat.
U houdt van een pittig stukje tekst. Daar mag best iets in worden aangekaart dat u en anderen aan het denken zet. Blijkt dat men u een hoogdravende kwast vindt. Een elitaire wroeter en u veroordeelt anderen. Dat is reuze koddig omdat u er zelf niets van merkt een oordeel te vellen. U hebt daar helemaal geen tijd voor want te druk om uw interesse te bevredigen met het volgende lekkere stuk...
Milieubewust vervoert u boodschappen in een canvas tas en u verfoeit plastic indeelvakken plus drie plastic hoesjes om dat half pondje koek... u bent achterlijk digibeet, middeleeuws ouderwetse loser.
U leeft al wat langer en heeft levenskennis opgedaan… U overheerst en flaneert met uw woordenschat.
U maakt er een sport van om van bijna niets rond te komen… U bent een verstokte gierigaard.
U houdt van dansen, kunt het iets beter dan de rest… U lijkt potdomme wel een hoer/een watje.
U bent bespraakt en zwijgt omdat er al iemand blaat… U bent stom, hooghartig, want praat niet mee.
U spreekt frank en vrij, geeft uw (afwijkende) mening… U bent wijsneuzig en aan bazigheid verslaafd.

Kortom: Vindt u uw leven leuk? Bent u door diverse tegenslagen sterker geworden? Dan ligt u onder vuur en er wordt negatief over u gedaan. Zodra u boven het maaiveld uitsteekt vallen de minder positieve Goden zo snel op. Over alles is wel iets negatiefs te roddelen. Ik ontdekte dat het niets uitmaakt of ik me daar over opwind. Gastvrij ben ik en een behulpzaam mens. Daarnaast blijf ik toch, lekker puh, positief. Wie dat niet aanstaat mag als weledele negativa/negativo best bij mij op de pot komen zitten. (wel op afspraak graag)
U hoeft het maar even aan te geven, kijk nou toch hoe attent en aardig van mij, en ik trek u met alle liefde door. Geen enkel probleem hoor. Doehoeiii en graag gedaan ook. 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Een prima stuk! (Ik houd mij verder positief in :))
  (Voorlaatste regel: attenT?)
  Dora: Attent
 • koyaanisqatsi
  Doe je IETS, dan roddelen ze. Doe je NIETS, dan roddelen ze ook. Dus... Give 'em the finger! (zou ik zeggen)
  Dora: Heb ik gedaan en ik doe het steeds weer...
  Geef mij maar gewoon een leven met goede eerlijke contacten, want ik wordt depressief van die negatievelingen die me gebruiken om zelf nog iets voor te stellen....
 • Runner
  Om van een negatief een positief (foto) te maken vond er in het verleden een langdurige onderdompeling plaats. Het duurde nogal voordat het beeld scherp te voorschijn kwam. Vaak loont het niet de moeite om aan ontwikkelen te denken. Spoel dan maar door Door (Dora).
  Colomn vraagt om mening en discussie!
  Dora: In deze digitijd is er bijna geen Doka meer om foto's precies goed te belichten maar de negatieven lijken nu en masse buiten rond te lopen. Wat heb je in deze feed mooi de woordspelletjes Dora door - getrokken. Dank je wel.
 • Hoeselaar
  Goh Dora, ik heb ze met bosjes gehoord want zien kun je ze niet ze zitten verscholen achter de ramen en gordijnen. Praten met voorgehouden hadn en weten zowat alles wat jij zelf niet weet
  Zo een roddeltante was eens bij ons op bezoek en ik vertelde haar dat ik van iemand iets weet dat za aan niemand anders mocht vertellen. ze zat op het puntje van de zetel en boog helemaal naar voren om toch maar niets te missen en vroeg, over wie gaat het? Ik zei haar al lachend aankijkend dat zij mijn favo was. Kun jij je voorstellen hoe dat ze daarop reageerde?

  Willy
  Dora: Grandioos Willy, wat heb je die roddelkont heerlijk doorgetrokken, ik zit hier gewoon te gniffelen, zie het zo voor me... HAHA. dank je wel
 • bessy
  jawel doorke
  ik lees jou elke dag en verbaas me erover hoe veelzijdig je bent... van bevallen naar posneg.....
  tot morgen Kussie
  Dora: Oef, dank je Bessy, ja ik probeer in diverse richtingen te groeien en stoei met vormen en schrijfwijzen.
 • Mistaker
  Wij van wc eend adviseren wc eend!

  Ik werk op een basisschool en heb een paar collega's die ook altijd en overal negatief reageren, zelfs op de kinderen!

  G
  Dora: Ik van de pot van positeif adviseer positievelingen zich af te schermen voor het negatieve want je word er doodmoe van en de streken die zulke mensen je leveren zeggen meer over hen dan over jou. Dank je wel Greta
 • ivo
  nagativo .. hahaha
  een stukje realiteit voor regelneven en beterweters .. en vooral ook een spiegel waar iedereen al wel eens een barstje in ziet
  Dora: Dank Ivo.. ja ik vind het zo opvallend welke mensen van iets positiefs iets negatiefs maken. Dat zegt zo veel van hen.... .
  Zo zie ik dat iemand voor dit stukje tekst een niet goed heeft gedrukt zonder commentaar....dat vind ik nou zo'n voorbeeld van.....
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .