writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Vechtscheiding 6

door hettie35

Wat kunnen mensen zich het toch vreselijk moeilijk maken. De belofte in goede en in slechte dagen is vaak een farce voor de buitenwereld. O ja, eerst gaat het nog wel maar als de eerste haarscheurtjes tevoorschijn komen zien en ze merken het zelf niet, alleen voor de buitenwereld is het dan al een beetje
duidelijk zichtbaar.
Dit gaat nooit goed wordt er dan gemompeld. En het ging ook niet goed, zelfs zo slecht dat de kinderen onder toezicht kwamen te staan na een ellenlange dialoog. Als het bijna misgaat voor de buitenkant dan is het aan de binnenkant al helemaal beschadigd. Tere kinderzieltjes bespeeld om toch vooral papa als de
boeman te zien, terwijl hij het huis heeft moeten verlaten en nog steeds woont met behelpen van de dagelijkse behoeften. Wat heb je dan aan een goede baan en een prima salaris als het meeste wordt opgeist door een geestelijke zieke vrouw die de realiteit niet meer onder ogen kan zien.
Gelukkig zijn er ook nog wijze advocaten die er een stokje voorsteken voor de vader helemaal uitgekleed worden. En de moeders maar klagen dat ze alleen achterblijven terwijl ze het zelf wilden.
En dan de grote vertwijfeling van als het niet lukt met de voogd dat dan de uithuisplaatsing volgt, en dit
geheel wordt onderkent door de moeder die de ernst van de situatie helemaal niet inziet en alles beter weet.
We volgen het met argusogen, om niet later kunnen te zeggen we wisten het maar we hebben niets gedaan. Want n ding is zeker de kinderbescherming wekt veel te traag, en het ongeluk ligt op de loer.

 

feedback van andere lezers

 • Runner
  Je beschrijft een situatie waarbij aan de moeder het nodige mankeert, maar omgekeerde situaties en situaties waarbij beiden part spelen zijn er even talrijk. Feit is wel dat kinderen vaak de dupe zijn. Instanties als kinderbescherming zitten vaak op een te grote afstand van de werkelijkheid. Om daar lijn in te krijgen zijn ook weer regels nodig. Dan gaat het weer om interpretatie van de regels. Wie bepaalt, wie verzacht, wie manupuleert, wie heeft de wijsheid in pacht. WIJ ???
  hettie35: Nou soms ziet een buitenstaander of familie beter wat er aan de hand is dan de instanties die er zogenaamd voor geleerd hebben.
  Punt alleen is dat men niet wil horen dat anderen een betere kijk erop hebben. Dit is mijn eigen ervaring, eerst moet er iets onherstelbaars gebeuren en dan komt er misschien een reactie.
  Groetjes Hettie
 • ivo
  zulke instanties zijn omhooggevallen idioten die enkel regeltjes kennen en geen inzicht hebben van hoe relaties werken
  hettie35: Ben het voor de volle honderd procent met je eens Ivo,
  groetjes Hettie
 • Mistaker
  Door mijn werk heb ik geregeld met de kinderbescherming te maken en het is daar n grote bureaucratie. Afschuwelijk!

  Groet,
  Greta
  hettie35: Ik ben blij dat er meer mensen er zo over denken,
  groetjes Hettie
 • Dora
  Je hoort er de vreselijkste zaken over, die instanties, ook in Duitsland,
  hettie35: Veel te jonge gasten in dienst die achter het bureau hebben geleerd hoe het moet,
  althans dat denken ze. De praktijk is helaas geheel anders.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .