writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De respectvolle kus

door Dora

Een van de vrouwen die op zijn advertentie hadden gereageerd schreef op zoek te zijn naar nieuwe vrienden. Een relatie zocht ze niet direct maar ze sloot ook niets uit.
Hij belde aan en ze had gelukkig niet zo'n ding-dong waar hij op afknapte.
Toen de deur open ging was hij aangenaam getroffen en hij toverde zijn beste glimlach voor de dag.

Een sterke uitstraling had ze en ze nodigde hem met een royaal gebaar uit binnen te komen. Nadat hij zijn Parka aan de kapstok had gehangen liep hij achter haar aan de woonkamer binnen.
Licht en ruim was het en de crème vloerbedekking voelde zacht en warm.
"Zin in koffie of heb je liever thee?"vroeg ze en ging hem voor naar de open keuken waar ze gebaarde dat ze aan de eettafel zouden gaan zitten.
Ze stond met de rug naar hem toe om koffie te zetten en aan de rappe bewegingen kon hij zien hoe automatisch ze zonder kijken wist waar de buisman en het zout stonden.
Haar kont viel wat tegen, maar voor de rest was ze goed geproportioneerd. Maatje vier- of zesendertig schatte hij. Alles zat erop en eraan in de juiste verhoudingen. Ze had een strak lijf met mooie rechte schouders. Hij knapte af op afhangende ronde, maar de billen waren een tikje te plat. Klein van stuk bewoog haar lichaam met een vanzelfsprekendheid dat vertrouwen uitstraalde, wat hij niet vaak bij vrouwen zag. Het wond hem op en hij wist nu al hoe hij haar de eerste keer zou pakken. Niet omdat hij zin in seks had, maar omdat dit soort types hem uitdaagden, uit de tent lokten. Thuis zorgde de slappe vaatdoek waar hij mee getrouwd was voor zijn kinderen en daar ging hij nogal ongeïnteresseerd overheen, iedere tweede zaterdag van de maand. Omdat het moest en zij ook wel eens iets wilde.
Zijn vriendin had geen zin in een al te strakke band met hem en haar man wist ervan dat hij haar iedere donderdagmiddag bezocht. Omdat hij zijn werk langs de weg had kon hij voor een snelle wip door heel Nederland terecht maar om dit vrouwtje hing een avontuurlijke spanning die hij bij de anderen niet vond. Ze draaide zich om en boog voor hem langs om de mokken van de haak te pakken die ze op tafel zette naast de suikerpot en het melkkannetje.
Goede borsten had ze ook, zag hij, al droeg ze geen truitje met een diep decolleté.
"Kon je het makkelijk vinden?" vroeg ze toen ze ging zitten.
Het gesprek liep meteen gesmeerd.

Het was gezellig en intiem. Voor hij het wist had hij twee koppen koffie op en ze was rap van de tongriem gesneden. Makkelijk en zonder gene lichtte ze haar doopceel. Gescheiden was ze, vertelde ze en het kind lag boven in bed. Hij had niet de indruk dat ze er erg onder leed en zij maakte er geen geheim van wat ze van het leven verwachtte.
Hij was ook eerlijk. Op zijn manier.
Ze spraken af dat hij volgende week woensdag nog eens langs zou komen en toen hij ging plaatste hij een zachte respectvolle kus op haar wang. Zij stond hem in de deuropening na te wuiven tot hij van het hofje reed. Hij had nog twee adressen af te werken, maar deze hield hij er beslist bij. Die gescheiden vrouwtjes hadden behoefte aan een kerel die kon luisteren en met een goed geplaatst gebaar op het juiste moment waren ze makkelijk te paaien.
Hij stak er een maand lang twee maal per week tijd in. Waaide even aan want hij was toch in de buurt en hing de vriendelijke man uit. Plus een bosje bloemen van het tankstation en toen had hij haar waar hij wilde, mocht hij blijven slapen. Ze was strak in bed en nam ook initiatief.
Zes maanden later geloofde ze ooit met hem te zullen samenwonen en dat was de afhankelijkheid waarin hij wist vrijuit zijn gang te kunnen gaan. Tot ze hem die bewuste woensdagmiddag verraste.
Overrompeld liet hij zich kennen en trapte er eerst nog drie keer in voordat hij begreep dat hij buiten de waard had gerekend. Het duurde een heel jaar voor hij de valstrik doorzag die ze hem die woensdag had gezet. Gelukkig lichtte ze zijn vrouw niet in, maar op één of andere manier voelde hij zich genaaid.


 

feedback van andere lezers

 • Mistaker
  Overspel... ik heb het nooit meegemaakt als bedrogene (of het nooit doorgehad haha) maar me er wel eens schuldig aan gemaakt. Foute zooi anyhow.

  Groet,
  Greta
  Dora: Ik kan er niet over meepraten hoe het voelt om het zelf te doen...
  maar als gedupeerde kan ik vertellen dat je er óók veel van over jezelf leert en dat is uiteindelijk nooit weg, in wezen...Dank maar weer, trouwe lezeres
 • ivo
  overspel is ook een spel al is dat enkel en alleen voor valsspelers dan wel .. tja wie zich verbrandt moet op blaren zitten
  Dora: Dank je Ivo... al doende leert men kennelijk. haha
 • Runner
  Zo leer je nog eens wat !
  Mooi geschreven !
  Dora: Ja, inderdaad, je hoort zo wel eens wat, dank je
 • julien_maleur
  een verhaal van naaien en genaaid worden. Boeiend en leuk.
  groetjes
  Julien
  Dora: Ja, als je zo groen bent als gras is het zaak je pappenheimers te leren kennen, niet waar...
 • Hoeselaar
  Heb ooit eens een verhaal gelezen over de gehaaidheid van een vrouw. Zij moest met een degen vechten maar kon het onmogelijk op haar tegenstander halen dus verzon ze een truck waardoor hij zich voor enkele tellen vrij gaf en stak dan toe.
  Onderschat die lieftallige snoetjes niet, maar dat leert de man eerst na veel vallen en opstaan;

  Willy
  Dora: Haha die Willy, ik denk dat deze mijnheer haar te makkelijk wilde 'bespelen. Ze gaf hem per omgaand een koekje van eigen deeg. "Zo komen de snoepers te pas," zou mijn vader zeggen.
  Of boontje kwam om zijn loontje.
Er zijn 12 bezoekers online, waarvan 0 leden: .