writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Achter ,, MOM " en Dansmarietjes Deel 2

door hettie35

,, We beginnen bij dat flat op de hoogste etage. Ga jij even de sleutels galen bij de receptie?" Een
jong meisje gaf hem de sleutels. ,, Hier even tekenen, " sprak ze. Hij deed net of dat vanzelf sprekend was. De baas zou wel weten waar ze allemaal oppasten. ,, Deze is van het berghok," zei
z'n baas. Zo belande hij in de kelder waar zich het berghok bevond.
Bezems, dweilen, ladders, alles wat nodig was voor de schoonmaak. Hij nam de ladder voor het dak mee en dacht waar zouden al die sleutels wel niet oppassen...! Voor iemand met losse gedachten zoals hij, was dit een uitdaging. Z'n brein versnelde als een waaier dat uiteen ging met veel kleuren nuances. ,, Deze," zei z'n baas later, op de sleutels wijzend, ,, zijn van een paar flats van de bewoners en die zijn van de kelder en het bovenste trappenhuis."

De baas had de rekeningen geschreven en de jongste werknemer moest hiermee het flat in. Zijn ogen gaf hij goed de kost, hier ging een la open en daar een kast.
De knip met geld wist hij zodoende goed te liggen. Tot op de cent toe droeg hij het geld af aan zijn baas, dat gaf vertrouwen. Enige dagen later zei de knecht we hebben de Hoofdstraat bijna gehad, de
balkons zien er keurig en schoon uit. Met de optocht zitten al deze zitjes tjokvol, die mensen zitten daar zeer confortabel, een gratis voorstelling.

,, Hier," zei z'n baas 's middags, is geld voor de bus naar Velo. Je gaat daar een nieuwe ladder ophalen. Zorg dat de ladder in Velo aan de straat staat. We halen je daar voor de winkel met de vrachtwagen weer op."
Hij vertrok in de middag naar de bushalte en vergat z'n sleutelbos van het flat bij de receptie af te geven. De bus was op tijd. Hij stapte erin en liep door tot het achterste gedeelte. ,, Zo, dacht hij
op naar Velo." De rit van een half uur ging snel om, z'n gedachten dreven voor hem uit. De sleutels van het flat rammelden in zijn broekzak.
Het idee kwam broeiend naar boven, het rammelen gaf de doorslag. Hij zou in Velo reservesleutels
laten maken. De bus stopte. De zaak van de ladders was dichtbij, het liep vlot. ,, Aha," zei de bediende, ,, Jij komt de ladder ophalen?" Hij knikte van ja. ,, Ik zal hem voor de zaak klaarzetten, dan kan je hem straks zo opladen. De groeten aan je baas."
Beng. Toen sloeg de deur achter hem dicht. Hij liep een stuk door en vond een schoenmakerij. Binnen bromde een poetsmachine, de knecht was juist bezig om een laatste vlek weg te poetsen.
,, Kan ik je helpen?" Hij haalde de sleutels uit zijn zak, en wees er enkele aan.
,, Daar wou ik reservesleutels van hebben." De schoenmaker bekeek ze even. ,, Dat kan hoor, even
bij slijpen, zo gebeurd." Mochten ze niet goed passen, dan eventjes terug komen." Hij betaalde, zei gedag. Ook deze deur klingelde achter hem toen hij alweer op de stoep stond.
Het rammelde nu helemaal van de sleutels in zijn zak. Voorzichtigheid was nu geboden.
Om z'n gezicht een beetje af te schermen had hij de muts ver over zijn oren getrokken. Je kon nooit weten....! Nu, buiten trok hij de muts van zijn hoofd. Zo nu naar de ladder terug.
De vrachtwagen die hem moest ophalen kwam al snel in het zicht. ,, Lang gewacht?" vroeg de chauffeur ,, Nee hoor, ik kon mijn nood nog net achter het muurtje kwijt, alles oké." De ladder werd opgeladen en het starten duurde maar even, en weg waren ze.
De bestuurder kende zijn vak, behendig reed hij de smalle straat uit. ,, Je baas zal tevreden zijn,",,Het ging allemaal vlot vandaag. Was je bekend in Velo?" ,, Nee," zei hij, ,, Maar de bushalte was dichtbij de zaak, dus dat ging vlot."

 

feedback van andere lezers

 • Hoeselaar
  Ben toch benieuwd hoe dat afloopt en of hij zo voor de dag kan komen als hij zich dat bedacht had

  Willy
  hettie35: Het antwoord komt van zelf Willy,
  ik verklap nog niets.
  Groetjes Hettie
 • Mistaker
  Leuk om te lezen Hettie.

  Groet,
  Greta
  hettie35: Dank je Greta fijn dat je langs kwam,
  groetjes Hettie
 • julien_maleur
  boeiend.
  groeten Julien
  hettie35: Dank je Julien,
  groetjes Hettie
 • ivo
  leuke folklore ..
  hettie35: Dank je Ivo het is nog even een aanloop,
  heb dit al jaren geleden geschreven maar deed er niets mee.
  Dank je voor het lezen.
  Groetjes Hettie
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .