writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Achter ,, MOM " en Dansmarietjes Deel 3

door hettie35

De stad kwam dichterbij met daarbij gelijk de overweging waar de reserve sleutels moesten blijven. De
remmen van de wagen piepten, ,, Zo" zei de chauffeur, ,, Hier is jou bestemming. De ladder laad je zelf wel even af he?"
Hij opende de achterklep van de auto, de dubbele trap kwam tevoorschijn, z'n baas kon tevreden zijn.
,, En,"zei één van z'n maats, ,, Heb je lang moeten wachten?" ,, Nee hoor, toen ik de ladder aan de straat had kwam de vrachtwagen er ook al aan, zo gepiept. Waar bergen we die dubbele?" ,, Op het dak", zei z'n maat, ,, En dan nokken we af. Morgen zien we wel weer verder".
,, Eerst nog even de sleutels naar de receptie brengen, anders kan morgenvroeg de oudste knecht er niet meer in".


Het was koop avond. Hij kwam thuis. ,, Liep het op de zaak," vroeg zijn vader? ,, O ja hoor, ik ben nog in Velo geweest voor m'n baas, moest daar een dubbele ladder ophalen voor m'n baas. Vanavond ga ik de stad nog even in , wat uitzoeken voor de optocht van het carnaval". ,, Wat gaat het worden" vroeg zijn moeder, een clown of een nar?"
Als een oester sloeg hij weer dicht. Ze moesten niet te veel vragen. ,, Misschien wel een Sinterklaas", zei hij ,, Of een Kerstman!" Nee al dat vragen aan hem was maar een taboe, daar moest hij niet veel van hebben. Haastig trok hij de buiten deur achter zich dicht.
Een straat verder was een bushalte en toen hij daar aankwam stopte hij net. ,, Wat mag het zijn?"
vroeg de bestuurder? Velo!
,, Dat wordt dan drie vijfenzeventig." De bus zette zich weer in beweging. In Velo wist hij een zaak vol met kleding voor het carnaval. De muts zat weer op zijn hoofd, dat viel niet zo erg op, tenslotte was het nog vroeg in het jaar. Hij zocht zich een weg in de winkel, hoe drukker hoe beter was zijn mening,dan viel je niet zo op. Na enig dubben vond hij wat en wat hij eigenlijk ook zocht.
Als een Zwarte-Piet-meisje wilde hij eruit zien. Het carnaval kwam nader. Stap voor stap kreeg z'n plan gestalte. Dan bedacht hij ineens waar laat ik mijn spullen nu?
In huis leek het hem niet wenselijk. De bus was precies op tijd. Hij stapte en schoof door naar achteren. De spullen kregen een plaatsje naast hem, plots was daar de ingeving, een idee.
In de binnenstad stapte hij uit en liep zoveel mogelijk uit het licht van de lantaarns. Het flat waar deze week nog gewerkt was doemde voor hem op. Z'n sleutels klemmend in de hand, de andere droeg de tas met spullen. Links, rechts, en achter hem was niets te zien. Toen schoof hij de flat in
via de zij-ingang. De trap af, de gang af en linksom om daar na bij het rommelhok te komen.
Voorzichtig probeerde hij de nagemaakte sleutel. Het klamme zweet stond hem in z'n handen. Het slot draaide gemakkelijk open. Snel sloot hij de deur achter zich. De eerste fase was gepasseerd.
De knop van het licht vond hij op de tast. Geen ramen in dit hok, dat had hij al gezien. Zoals gedacht. De eerste fase, de eerste stap was gezet....!

 

feedback van andere lezers

 • Mistaker
  Fijn om te lezen.

  Groet,
  Greta
  hettie35: Dank je wel Greta,
  groetjes Hettie
 • Wee
  Weer graag gelezen.
  x
  hettie35: Dank je Wee, fijn dat je kwam lezen,
  groetjes Hetti.
 • Hoeselaar
  Ik laat me verrassen wie weet kent die zichzelf niet meer als hij dat hak verlaat

  Willy
  hettie35: Morgen het volgende deel, wie weet?
  Fijn dat je het kwam lezen,
  groetjes Hettie
 • ivo
  grappig verteld .. je bent een verhalenvertelster ... mooi mooi
  hettie35: Dank je Ivo, je doel me wel blozen hoor!
  Groetjes Hettie
 • Dora
  Ben benieuwd wat hij zich uit heeft gedacht, je maakt het spannend.
  hettie35: Dank je Dora, dat was ook de opzet en zo te horen is het gelukt.
  Groetjes Hettie
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .