writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Achter ,, MOM " en Dansmarietjes Deel 4

door hettie35De praalwagens

Een oude kist stond in de hoek, waarop emmers, sponzen, zemen en bezems stonden. Ja wat niet al
en wat hem betreft kon er niet genoeg staan. Voorzichtig pakte hij de boel van de kist, tilde het deksel op en bekeek de binnenkant.
Oude lompen en lappen kwamen in het lamplicht, die moesten daar al lang gelegen hebben. Z'n nieuwe Zwarte Piet kleren werden er onderin gelegd, daarna gingen de lappen en de lompen er weer over heen. Het deksel ging weer dicht , en alles werd er weer opgestapeld. Morgen zouden er weer wat kleine dingen erbij komen. Hij schreef het op, Water, zeep, handdoek, spiegel, ja dat was het wel zo'n beetje. De muts ging weer over z'n oren, het knopje van het licht knipte. De deur ging zachtjes open, niets te zien. Zacht de gang doorlopen, stap voor stap de trap op naar de begane grond om dan weer via de zijingang het pand te verlaten.


Nog enkele dagen en het was zover. de stad zou weer zinderen onder het kolosaal gebeuren. Carnaval, elk en ieder zou het beleven op zijn eigen wijze.
Het bier zou weer rijkelijk vloeien. De Prins en zijn narren zouden borg staan voor een feest dat in den lande zijn weerga niet kende. Ja, de stad was er klaar voor! De burgemeester was er ook klaar voor. Z'n speech stond al op papier. Een prins kon je niet zomaar met een Jantje van Leiden afdoen.
Het overhandigen van de stadssleutel moest ongesmeerd gaan. Daaraan dacht de burgervader en nam een slokje van z'n avond-borrel. Smeren is smeren, zelfs het hoofd der stad deed daar aan mee. Nee, deze prins kon op een waardige ontvangst rekenen.
De verenigheden en de clubs, kortom iedereen die de carnaval aan het hart lag waren razend druk.
Het bedenken en het uitvoeren van ideen zou voor de burger een oogstrelend feest worden. De
praalwagens werden dit jaar kleuriger, groter en mooier.
Overal in de clubs waren de oefeningen in volle gang. De tamboers, en de majorettes marcheerden van links naar rechts, hun club en vereniging zouden de beste zijn. Een nar of piccolo.
Eentje zou er als Zwarte Piet uitzien. Het kanon werd weer schoongemaakt en gebronst. De confetti werd bij zakken ingeslagen. De praalwagens kregen de slingers en het groen om zich heen.
Ja, het begon ergens op te lijken. Daar tussen door was er n die zijn nieuwe kledij bekeek, ja een mooie Zwarte Piet zou hij zijn. Niemand zou en mocht het weten, Dat hij in een zij zou veranderen.

S'Avonds in zijn slaapkamer liep hij op damesschoenen. Z'n wiegelende heupen bekeek hij in de spiegel. De training, het acteren was in volle gang. Later borg hij de spullen zorgvuldig weer weg want zijn moeder kwam naar boven om te kijken waar haar zoon nog zo laat mee aan het rommelen was.

 

feedback van andere lezers

 • Dora
  Ik heb niets met carnaval maar ben wel blij met drie dagen rust
  hettie35: Ik heb ook niets met carnaval maar het is een uniek feest om
  streken die niet deugen uit te halen.
  Dank je voor het lezen,
  groetjes Hettie
 • Mistaker
  Ik heb totaal NIKS met carnaval en hier boven de grote rivieren gaat het ook volkomen geruisloos voorbij.

  Groet,
  Greta
  hettie35: Ik ook niet Greta, lees mijn antwoord aan Dora dan weet je waarom dit een onderdeel is van mijn verhaal.
  Liefs Hettie
 • julien_maleur
  Wat je hier schrijft, Hettie, is allemaal aan het gebeuren nu hier in Aalst. Nog enkele dagen en het is carnaval (6 maart). Zeer werkelijkheidsgetrouw gebracht en goed geschreven
  groetjes Julien
  hettie35: Veel plezier dan Julien, en dank je voor het lezen.
  Groetjes Hettie
 • ivo
  het is niet mijn wereld en ik sta altijd verbaasd als ik zoiets lees
  hettie35: Als je mij volgt zul je steeds verbaaster staan,
  groetjes Hettie
 • Wee
  Leuk stukje weer, Hettie!
  x
  hettie35: Dank je wel Wee,
  groetjes Hettie
 • Hoeselaar
  Zo een carnavalfeest wil goed voorbereidt zijn dat weet zo een raad van elf heel goed. Ook de burgervader moet op zijn tijdelijke opvolger kunnen rekenen, hij moet er van uit gaan dat alles in goede banen geleidt wordt.
  SlaapkaMer !

  Willy
  hettie35: Oeps. ben blij dat je het zag Willy heb het subiet verbeterd. Fijn
  dat je kwam lezen, groetjes Hettie
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .